Extrakcia - rana

zdeno525
17. dec 2021

Zdravim vas mám 2dni od vytrhnutia zuba (stoličky), bolesť moc ani nieje, skôr má to akoby svrbí, neviete poradiť čo na to ? Alebo skoršie uhojenie ? Kupil som v lekárni Corsodyl ústnu vodu a herbadent roztok môže byť na to ? Rana vyzerá takto ako na foto, na ďasne je tak bielo-žltý povlak čo to môže byť nejaky aft ? potieram herbanetom, ( keď sa toho dotknem čistou vatovou tycinkou) začne to svrbenie, keď natriem herbanetom a dam Corsodyl tak necítim zatiaľ nič dnes som začal užívať, plus vyplachujem šalviou

mliekosgrankom
17. dec 2021

ahoj
Svrbenie znamená hojenie, rana aspoň podľa toho čo vidím na fotke vyzerá ok, nie je treba žiadny zásah. Výplachy takisto nie sú nutné, z vymenovaných by som volila poradie šalvia, Corsodyl, Herbadent, ale kľudne aj nič 🙂. Treba dodržiavať ústnu hygienu, čistiť aj zub vedľa rany a od dnes jemne kefkou prejsť aj po rane. Bielo-žltý povlak na rane je fibrínový povlak, je potrebný na správne zhojenie.

jane1987
17. dec 2021

@zdeno525 ten povlak je fibrin, to je dobre, rana sa hoji. Staci jemne vyplachovat repikom, nesparchat sa v tej rane.

zdeno525
autor
17. dec 2021

aha tak už som sa zľakol že tam je hnis, možno aj bol ale vatovou tycinkou som vyčistil úplne jemne ani som sa ďasna nedotkol, používam šalviu áno po jedle počas dňa ,rano a večer Corsodyl po úmyti zubov a potom tiež s nejakým odstupom Herbadent rano obed večer potieram okolo ďasno aj trocha na ranku jemno čisto iba vatou

zdeno525
autor
17. dec 2021

@zdeno525 kým som neuzival včera nič to vyzeralo horšie viď foto , tak som začal vyčistil troska ranu a šalvia dnes Herbadent a Corsodyl

vanessa_v
22. nov 2023

Ahojte mám 5ni od vytrhnutia zuba stoličky bolesťi nemám
neviete porad či sa to správne hojí