Ahojte.. dnes mi vytiahli osmicku o Pol 2 a stale mi odtial IDE krv... Nie silno.. ale IDE.. IST zajtra k zubarovi ak to neprestane?
@terezka2233 zahryzni do servítky alebo tak... Po zajtrajšku môžeš začať vyplachovat repikovym čajom, pomáha rýchlemu hojeniu...ja som to tiež tak mala
@terezka2233 a trhali ti ju hore alebo dole? Lebo mne spodné aj zašivali, horné keď mi trhali tak nechali rany otvorené, aby sa čistili, tiež mi to ešte v ten deň tieklo. Bolieť ta to môže začať, ale aj nemusí, otázka ci ti ešte účinkuje injekcia. Mňa vrchné neboleli skoro vôbec, na druhý deň som ani nejako nevedela ze mi niečo robili, spodné boli horšie, tie išli von chirurgicky, tam som aj kúsok opuchla ale do par dní bolo dobre, cca za týždeň som bola viac menej fit.
@terezka2233 mne keď trhali zub tiež mi to tak pomaly tieklo v ten deň... Mne vravela zubárka nedávať tampóny nechať odtekát a hlavne ničím nevyplachovat.. Potrebuješ aby sa ti tam spravila...neviem presne to slovo niečo ako chrasta a bolieť to nebolelo myslím ze ani žiadnu tabletku od bolesti som si nedavala
@terezka2233 bolesť môže prísť po vyprchani injekcii....ja som bolesť nejako necítila, iba som mala pocit, že sa tam niečo deje ..pila som cez slamku na druhej strane, aby mi voda nešla na ranu...no kopec srandy 😁 prajem rýchle uzdravenie...po troch - štyroch dňoch som to už prestala vnímať
@terezka2233 necucat, nepodsavat, nerobiť podtlak, nefajčít, nevypluvat krv nasilu z úst, nič horúce, Max zachladiť mrazeným niečím.... prezehlit látkovú vreckovku, nechať ju vychladnúť a zahryznúť. pokiaľ nejdú zrazeniny krvi, nechať tak. späť s hlavou vyššie podlozenou. nepredklanat sa, bez fyzickej aktivity.
@terezka2233 možno nebolo treba zašivať, ja som ich prerezane ešte nemala a boli to mamutie veliké zuby 🤣 ja som s tým chodila aj na kontroly, čistili mi to tuším gencianom alebo čím už si nepamätám je to dávno. Takže možno aj skrz to. Ono by sa tam do par hodín mala spraviť taka ako keby krvná zrazeninka, a prestane to tiecť. Viem ze som sa nemala nejakých par dni predklaňať, a tak ako píšu baby, nevycucavat nasilu, keď tak neskor vyplachovat jemne kamilkami alebo repikom, nic horúce. Bolieť možno bude možno nie, každý má iný prah bolesti, niekto je 3 týždne po trhani KO, niekto nevie ze mu niečo robili, to je veľmi individuálne.
@sigma510 jasne 🙂) tak ale chvalabohu to uz mas za sebou... Hrozne pliaga s tymi zubami :((
@bara_borka dakujem 🙂)
@liana21
@sigma510
@petronellla87
@bara_borka baby.... Hrozne ma boli hrdlo pri prehltani...moze to byt z Toho zuba? Bola to dolna osmicka.. NEMA ma to z voho ineho boliet
@terezka2233 akurat som zistila, ze SA mi kyve sedmicka...???? To co
@terezka2233 na hrdlo pomôže teplá voda so soľou a vyplachovat...zároveň dezinfikujes a liecis ... áno, zvykne to bolieť keď sa trhá zub... Papaj len mäkké, výživu detskú, pyré, puding, kaše...bude dobre....ak by to neprechadzalo, treba ísť v zubárovi na kontrolu, možno predpíše antibiotiká...brat tak mal ..držím palce
@terezka2233 áno jasne, môže. treba vydržať. pokiaľ nejde z rany hnisavy zápach, nemáte pulzujucz intenzívnu bolesť, treba vydržať. hlavne vyplachovat maximálne chlorhexidinom alebo repikom od tretieho dňa ( dovtedy ničím), hlavne nevyplachovat žiadnym roztokom s obsahom alkoholu vrátane Alpy či propolisu.
Koľko si držala zahryznuty tampón ?