Ahojte.. o dva týždne mi budú operovať von osmičku, ktorá ale ešte nie je úplne vonku, takže to vraj bude náročnejšia operácia (podľa slov DR.) Ja si to vôbec neviem predstaviť, keďže som so zubami ešte nikdy nemala žiaden vážny problém, čiže mi robili max plomby.. teším sa na to, lebo ma to už dlhšie pobolieva na pár dní, potom prestane, ale aspoň bude pokoj.. lenže sa celkom bojím toho, čo bude po 😬 kľudne mi môžete napísať svoje skúsenosti, aj hrozné, rada som pripravená na všetko.. najhoršie je, že operácia je 23.6. a 1.7. Ideme na taku akciu, verím, že už budem ako tak ok.. je to vôbec možné, aby mi o týždeň bolo lepšie? ďakujem všetkým.
Ahoj tak mne ich len trhali obe spodne a jednu mi robil fuser a dva týždne som mala hlavu ako kvader, bolesti, nemohla som ani jesť
Druhu mi trhali inde, jemne, zasili, dali lieky a za dva dni som nevedela že som čosi podstúpila.
To je veľmi individuálne...ja som mala jednu dolnú úplne vonku a na ďalší deň som už ani nevedela, že mi niečo trhali, vzala som si na noc akurát jeden Ibalgin.
Druhá dolná bola nie úplne prerezaná a ešte ju prekrývalo ďasno, takže sa rezalo a šilo. Avšak urobilo sa mi suché lôžko a dva týždne som chodila denne k stomatochirurgovi a žila som len na tabletkách proti bolesti. Zúfalý bol chirurg, aj ja. Začalo sa to hojiť až po troch týždňoch, vtedy prestali konečne aj bolesti
Držím palce
A idú ti ju vyberať v narkóze?
Mne trhali dolnu, bola vonku mozno 1/3, bolelo to trochu asi tyzden, horna nebola vonku vobec, tam mi narezali dasno a vybrali, zasili, to ma bolelo asi 1 den 🙂
Tak mne trhali minulú stredu. Dovtedy bolela ako teba , raz ano potom nie. Celu krabičku paralenov som pojedla. A zub sa vytrhol a ja som nemala ani jeden. Fakt žiadna bolesť neviem ako je to možné. Toto je môj štvrtý zub vonku a len tento bez bolesti🙂 držím palce
@kikiballa predpokladám, že v lokálke, kázali mi predtým jesť
Super, ďakujem vám, celkom ste ma upokojili, na tohto doktora sú super ohlasy, tak verím, že to bude fajn a prežijem to 🙏
Mne ju vysekaval a asi dva týždne som jedla mixované jedla,lebo sa mi zle otvárali ústa. Hneď do extrémne napuchlo,kvôli tomu to otvaranie zle. Samotný zákrok rýchly,ale rekonvalescencia dlhšia. Stava sa,ze chytia nerv s jazykom spokojený, kamoška si necítila jazyk,veľkú časť, skoro rok,ja špičku jazyka asi 2-3 mesiace.pomaha cvičenie, ak by to bol tvoj prípad,pozri aké cviky. Odporúčajú Bvitamin tuším,ale keďže je strpnuty alebo ako to povedať, pomôže naozaj len to cvičenie, mam to z viacerých strán,aj zo zahranicia, z rodiny sú zubári viacerí.
Mne trhali 3 osmičky nakoľko mi to bolo treba ku strojčeku.. ako píšu vyššie, je to veľmi individuálne.. pri prvej extrakcii hornej ľavej osmičky to dva dni tak silnejšie bolelo že som bola na flectore, veľmi mi to opuchlo, tak som chodila asi týždeň.. po opuchu sa zas vytvorila veľká modrina, ale bolesť pomerne rýchlo pominula.. druhá extrakcia hornej pravej osmičky bez problémov, rýchle hojenie, bez opuchu a modriny.. posledná spodná osmička horor, suché lôžko, neustále bolesti, opakované zápaly kde som každé ráno pred prácou chodila zubárovi na čistenie asi cca dva týždne, kým sa rana zahojila a bolesti ustúpili.. Držím palce nech Vám to dobre dopadne 🙂
@madymax a dá sa nejak predísť tomu suchemu lôžku? Či to je lotéria, buď alebo
Mne sa to stalo pri inom zube, to je keď sa ti vyplaví ta krv z toho lôžka, netreba moc prudko vyplachovat alebo to umyvat, alebo fajčiť; ja som tak fajčila po 6tke vytrhnutej a musel mi zubár zas urobit ranku aby sa to zhojilo
Myslím že to neovplyvníš.. ja som si dávala pozor na ranku, nefajčím a aj tak sa mi to udialo..ale jasné treba byť pozorný a dávať si pozor na to 🙂
Mala som ho vyrasteny asi tak 1/3, dal injekciu, zaprel sa a vytiahol… bolelo ma to asi 3 dni (vydrzatelna bolesť) skrz zapalu ktorý som tam mala… nasadil mi atb, lieky na bolesť za 2-3 dni som nevedela že mi trhal nejaký zub, akurát som mala dieru v ďasne 😂
@letter super😳!!, dúfam že to bude aj môj prípad, ale som pripravená aj na horší scenár 🥴😂
Mne minule robili prvu dolu bol pod nou zapal..tiez nebola celkom vyrastena poodvihoval mi ju akoby dlatkom som myslela ze kraslo prerazim..3dni sa mi tazsie otvarali usta na druhy den bli horucky o tyzden ok vsetko
Mne operovali osmičku rozrezanim ďasná a následným šitim po zákroku trvalo to asi 15 min necítila som nič mohli mi to tam aj kladivom rozbíjať a ani by to so mnou nepohlo 😁 cca 3 dní po tom to ešte bolelo ale flector a atb mi zabrali čiže dalo sa to vydržať ...jedla som len polievky kaše prívarky a smoothie na 4. deň už aj mäkký chlebík atď..stehy som bola vyberať na 8 deň... Podľa mňa je lepšie keď vám to ďasno zasiju aspoň si do tej rany nič nezanesiete... Ak náhodou nebudú šiť nevyplachujte aspoň 24h aby vám ta zátka následne neodišla a nezačali ste krvácať...skomplikovalo by sa hojenie 🙂 držím palce bude to v pohode
@123miaa123 ochhh ďakujem 💛
Nie je začo...a zabudla som opuch som mala len v deň zákroku 🙂 ale záleží ako citlivo vám to urobia a ako komplikovane je zub uložený...ja som ho mala naležato čo bola dosť zla poloha ale stomatochirurg bol šikovný...
A ešte je dobre si dať ľadový obklad na miesto vytrhnutia 🙂 mne tak dali a aj bratovi a keď sa mu roztopil siel v aute s mrazeným špenátom na líci 🤣
Prosím vás ešte mám otázku.. pozajtra ideme na to, zajtra mi budú volať, či to teda platí.. ja som ale dostala menštruáciu.. mám to oznámiť sestričke? Kamoška mi hovorila, že sa môže stať, že mi nebudú vedieť zastaviť krvácanie po vybratí..
Oznámila by som to...🙂
Ono je to velmi individualne, ale potesim ta, mne akutne trhali spodnu osmicku tyzden pred odletom do Juznej Korey a v pohode bolo vsetko 🙂