Ahojte.. Potrebovala by som radu od vás ktoré ste to už prežili.. Dnes je to tretí deň čo mi vytrhli dolnú stoličku. A stále mám bolesti,ibalgin nezaberá, jediné čo účinkuje je -flector. Niesom ani opuchnutá,ani nemám teplotu, ďasno nieje začervenané a zdá sa že sa sťahuje,je tam taký sivý povlak z tej zrazeniny.. No bolesti sú stále.Zubár povedal po vytrhnutí že zub vyšiel von pekne celý. Ale neviem dokedy tieto bolesti budú pretrvávať.. :(
@alenka2812 už som premýšlala že ísť na pohotovosť ale neviem či by ma neposlali dočerta keď je to len tretí deň po vytrhnutí. ale tá bolesť je naozaj príšerná. čo ti zaberalo proti bolesti?
ja som to mala uz davno,ale viem,ze ma bolelo dlho,davala som si tabletky proti bolesti a vyplachovala repikom
Z mojej skúsenosti - pred rokom mi tiež trhali dolnú sedmičku, vytiahol ju celú, počas zákroku neboli žiadne komplikacie, bez ATB, bez teploty....ďalšie tri dni som pretrpela v bolestiach (tiež boli sviatky🙂, na štvrtý som utekala ráno o pol siedmej k zubárovi, výsledok bol tzv.suché lozko. Takže mi to ošetril, konečne ulava, a na drenaz som chodila obdeň. Celkove som bolesť cítila zhruba dva týždne, len už nie tak intenzívne ako tie prvé tri dni.
mne to trvalo tak cca 2-3 tyzdne ... ale kazdym dnom bola trosku slabsia bolest ... trhali mi hornu stolicku a mala som pocit ze ma boli cela sanka na tej strane ... najviac bolelo prve 2-4 dni ,postupne bolest slabla .... ked som nechtiac na tej strane zahryzla alebo nieco,tak sa bolest vratila ... nebrala som ziadne lieky,lebo som mala doma tyzdnoveho drobca kt.som kojila
A ešte doplnim - tiež som vyplachovala, len ma dr. upozornil, že som si tým zrejme vyplachla aj tu krvnú zrazeninu, čo sa má vytvoriť na rane...a tak som prišla k tomu sucheme lôžku :(
akurat som sa vratila z pohotovosti.vycistil mi celu ranu a dal mi tam nejaky kusok tamponu namoceny v niecom dezinfekcnom.a zajtra mam ist na vymenu.. dufam len ze ked mi vyjde injekcia tak to bude boliet uz menej.. :(
Veru tak,ja pred mesiacom.a bolelo ma to viac ako týždeň.už som tiež rozmýšľala ze pôjdem k zubarke s tým,ale prešlo to.nič som si na to nedávali ani ničím nevyplachovala.len čistou vodou keď som zuby umyvala.a lieky mi vôbec nezaberali na tu bolesť.bolo to dosť nepríjemné.
no kadeco som uz mala polamane ale takuto bolest veru som este nezazila.a to som tak dufala ze to pojde bez komplikacii
@denjelka Ahoj mne trhali 18.11 dolnu osmicku a bolest trvala cca 2,5 tyzdna,prvy tyzden aj viac neskutocne bolesti,uz som myslela,ze to nie je ani mozne,ale potom to postupne polavovalo,jedine co ma drzalo bol taky umrtvujuci gel na zuby Kamistad-bez toho by som to asi nedala 😖 to som si potrela a umrtvilo mi to dasno,takze to bolo znesitelnejsie alebo som si dasno potrela trochou alpy,to tiez zabralo
hlavne nevyplachovat !!!! nic velmi nepremielat v ustach a uz vobec nie prudko kloktat , lebo si vyplavis chrasticku, resp. zrazeninu z ktorej sa ma robit chrasticka a vznikne ti suche lozko a to je velmi bolestive a zle sa to hoji.... lebo vlastne vznikne diera a zub - dasno sa nema ako ozavriet bez tej chrasticky..
Chod si to dat prezriet, ci je to len bezna bolest, alebo nahodou, ci nemas toto.
mna po extrakcii osmiciek nebolelo nikdy nic extra...
@denjelka tri dni sa zhorsuju bolesti a potom sa to zlepsuje, snaz sa velmi nenamahat nerozpravaj vela neotvaraj usta a nezuvaj velmi silno 🙂 ono by sa to potom malo ukludnit ;) a ibalgin hlavne len na vecer lebo nak mas ibalgin v sebe to blokuje bolest a nevsimas si to a natahujes ranu kedze tade ide tvarovy nerv 🙂
@denjelka no mne trhali a okrem bežnej bolesti čerstvej rany ma to nejako extra nebolelo, ani tabletky som nebrala. Dobre že ti to vyčistili a choď pekne aj zajtra lebo mm raz čakal týždeň že prestane bolieť a nakoniec mu vyškrabávali hnis z kosti a to ešte len bola bolesť. Hojilo sa mu to vyše mesiaca 🙄
no po tom ako mi to vycistili a dali mi tam tu vaticku namocenu v tom chlumskeho roztoku,tak obrovska ulava.injekcia uz vysla a bolest len velmi slabucka...tak dufam ze par raz to vymienia a bude uz dobre..ja som nemala suche lozko ale to druhe s hnisom..
Prosim Vas kto mate skusenost, ako ma normalne vyzerat dasno tri dni po? Mam z polovice taky sivy povlak. Dasno ma neboli, citim, ze tam nieco mam, teda nemam, ale bolest ziadna. Tak by to nemalo byt zapalene?
mna to bolelo dlho,hadam aj 2 tyzdne,kym sa to zahoji,ale samozrejme stale pomenej