Ahojte, v piatok mi vyberali osmičku ktorá bola kompletne prerezana. Zub sa podarilo vybrať cely, ale bolo p dosť zdĺhavé. Od soboty má začalo pobolievať okolie na ľavej strane ( 7,6,5 dole a aj hore) a citom bolesť ak okolo rany. Tiež sa mi nedáju poriadne otvoriť usta. Sú takéto bolesti normálne? Užívam aj antibiotiká dalacin a dávam si aj lieky proti bolesti - aulin plus vyplachujem aj ústnou vodou vhodnou po extrakcii. Nemám radšej navštíviť zubára? Ostatne 3 osmičky mám von ale takéto bolesti som nemala..
dolné zuby bolia bohužiaľ oveľa viac...vlastná skúsenosť, nepredpokladám, že tvoja bolesť je niečím špefickým, ale pre istotu si zavolaj...ono to bolí pomerne dlho, mňa horná nebolela už na druhý deň, dolná ma kvalitne bolela, pichala a bola extrémne nepríjemná určite aj týždeň.
Ja som sa pridala, lebo tiež ma čaká extrakcia ľavej dolnej osmičky.... Ako som čítala, opuch a bolestivosť po odstránení nie je nič výnimočné, žiaľ.... Ale napr kamarátka ma inú skúsenosť, jej odstránenie horných osmiciek bolela, opuchla, a potom keď jej dolné osmičky trhali, tak ze žiadny opuch, žiadna bolesť, že ani jednu tabletku si nemusela dat od bolesti. Asi je to individuálne, ale teda nič výnimočné. Skoré uzdravenie prajem!
@sima338 no presne aj ja soˇ tak horné mala pocit že na druhý deň som ani nevedela že mi trhali zub. A aj práva dolná bola v pohode ale toto je iný extrem. Hlavne soˇ sa začala báť či nejaký zub mi neodumrel keď som zacala cítiť aj bolesť v horných.. dnes sa mi spravil taký biely kúsok v tej diere, nie ke to zvláštne keď mi ranu šili? Lebo na tej pravej som nič take nemala..
Po žiadnej extrakcii by sa nemalo vyplachovať aspoň 3 dni ničím… môžeš si vyplaviť z rany krvnú zrazeninu, rana zostane prázdna a zapáli sa… myslím, že to môže byť tvoj prípad…
moze to byt opuch z trhania a ten tlaci na ostatne zuby. po trhani osmicky som tiez mala problem otvorit usta, treba pomaly rozcvicovat. malo by to postupne ustupit. vyplachovat sa moze aj repikom, alebo salviou.
Nakoniec som navštívila zubára. Spravil mi rtg, všetko sa hojí ako má a aj okolité zuby sú v poriadku. Skončila som s ďalšími ATB a na ranu mi dal nejaký prášok, tak dúfam že bolesti čím skôr prejdú..
Určite by som zavolala zubárovi. Nič za to nedáte ak sa opýtate.