Exspirovaný recept na lieky

kamila992
27. dec 2023

Ahojte,
Uz ste si niekedy zabudli vybrat predpisane tabletky? Myslite ze mi ich v lekarni daju ak mam v union appke zaznam o tom ze mi boli predpisane?

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
roja01
27. dec 2023

Lekar, ktory ich vypisal, musi znova orazit novy datum a podpisat.
Kedysi bolo mozne bezne lieky vybrat do mesiaca a ATB do 2-3dni. Teraz neviem. Vyskusaj.

lija22
27. dec 2023

teraz sa mi to stalo. Antibiotika v piatok predpisane atusim v utorok recept fuc. Volala somdoktorovi ze nech predpise znova a veru ma zjazdil ako male dieta. Ze je s tym vela vypisovaciek preco musi znova to iste predpisat. Myslela som, ze sedem dni ale ocividne nie.

sisa_s
27. dec 2023

@lija22 no antibiotika, ked sa predpisu, tak sa uzivaju hned...preto maju kratsiu dobu na vyber, bezny recept 7dni...

koniarova
27. dec 2023

Nedajú ti ich.

nikaeli
27. dec 2023

Nedajú.. kardiológ mi predpísal 3 balenia, v lekárni mali len 1, že mi doobjednajú ďalšie 2 na druhý deň. Lenže ja som zabudla a spomenula som si o týždeň. Hoci som bola v tej istej lekárni, kde mi urobili objednávku, nedali mi ich a musela som žiadať nový recept 🤷🏻‍♀️

zojanka
27. dec 2023

@kamila992 Ja som sla do lekarne na 8.den a uz mi ich nedali. Platnost bola 7 dni.

terezka2911
27. dec 2023

@kamila992 zapamätaj si:
Obycajny recept je platný 7 dní
Recept na antibiotika je platný 3 dni
Recept z LSPP je platný 1 deň
Recept na psychotropne a omamne látky platí 5 dní

kamila992
autor
27. dec 2023

No nic, budem musiet kontaktovat lekara, dufam ze nebude moc zly na mna. Dakujem vsetkym za odpovede 🙂)

taktotedanie
27. dec 2023

Pokial je to opakovany recept tak aj tak nie, lekar ho musi zadat v systeme znova