Existuje niečo, čo by mohol otec použiť v prípade núdze na zavolanie pomoci?

2. mar 2023

Včera som náhodne prišla domov a našla som otca ležať na schodoch. Vraj tam už ležal 4 hodiny. nevládal sa zdvihnúť.
Existuje niečo čo by mohol použiť v prípade núdze na zavolanie pomoci?
Kedysi hovorili o náramkoch pre dôchodcov - v prípade núdze len stlačil a prišla pomoc. Je to ešte - existuje , alebo viete o niečom inom ? Mobil nie je vhodný, nevládal po páde so sebou ani pohnúť.
Nemôžem celé hodiny byť pri otcovi či náhodou sa niečo neudeje.

januska12323
2. mar 2023

Mobil zavesiť na krk. Raz som videla reklamu na také tlačítko na krk ale neviem ti povedať ako sa to volá.

patka06
2. mar 2023

Daj si do Googlu SOS pre seniorov a dá ti viac možností, sú na to náramky / niečo podobné ako fittnes náramok

danulicek
2. mar 2023

neviem, odkiaľ je otec, ale u nás v Trenčianskom kraji je niečo ako Inteligentná domáca asistentka - IDA. Neviem úplne podrobnosti, ale myslím, že je to aj pre takéto prípady: https://www.tsk.sk/podpora-aal-v-podmienkach-ts...

prípadne existujú sos náramky pre seniorov, to je asi úplne najvhodnejšie

bossik
2. mar 2023

Už to tu bolo spomenuté a ja som tiež toho názoru, že najvhodnejšie je mu dať SOS náramok. Tam len odporúčam kúpiť niečo čo funguje, pretože to môže zachrániť život a teda v situácii ako bola táto nech sa na to človek môže spoľahnúť. A ešte pozor na lacné varianty, kde batéria vydrží 1, niekedy max 2 dni. Neviem ako často môžete byť pri otcovi, no aby človek každý deň nemusel dobíjať hodinky a náhodou sa stane, že sa nedostavíte tak sa vybijú a hold už nikto nikoho nezavolá. Sú hodinky za cca 80€ (dajú sa zohnať možno aj lacnejšie) ktoré majú výdrž 4-5 dní a na tie sa dá aj spoľahnúť. My osobne ich používame pri staršom človeku. Ak by si chcela viac info, rád poradím, môžeš kľudne napísať správu. A samozrejme sú aj oveľa drahšie modely, kde sa ale už bavíme o stovkách eur, s takými ale skúsenosť nemám, no to už sú zdravotnícke pomôcky, za ktoré si ale človek musí poriadne priplatiť.

danyelia
2. mar 2023

Ahoj, my sme mali GPS hodinky pre deti, kamoška to kúpila aj svojej staršej mamke. Myslím, že hovor sa dal uskutočniť jedným tlačidlom. Mali sme viac druhov...

jaskolka
2. mar 2023

https://www.okay.sk/products/smart-naramok-cany...
Svokrina najstaršia sestra, je po porážke a ťažko chodí, ma takéto, je spokojná s tým ona aj jej deti.

mondolina
2. mar 2023

u nás v meste funguje " seniorangel", tiež tlačítko, ktoré je napojené na mestskú políciu.

mirka438
2. mar 2023

Nad tymto som sa aj ja zamyslala minule. K susedke klopal pan, co jej nosil kazdy den obed. Vzdy ho uz cakala len v ten den nie. Tak zaklopal aj k nam, ze ci nevieme co je s nou. Zrazu sme tak slabo zaculi ako krici pani odniekadial z bytu, ze spadla a nevie vstat. Keby jej nebol klopal s tym obedom,bohvie kedy by niekto zistil, ze je spadnuta na zemi. Volali sme hned zachranku, prisli aj hasici a policajti. A to ma pani cez 80 rokov, dceru doktorku v inom meste. Sa divim, ze ju tu nechali cukrovkarku, samu bez nejakeho takehoto zariadenia na privolanie pomoci.