Euthyrox - nežiadúce účinky

8. apr 2024

Ahojte, pred pár dňami som začala užívať Euthyrox 25mg, pomaly mám zvyšovať až na 75mg, no zatiať beriem 25. Od prvého dňa mám také točenie hlavy, búšenie srdca, ťažké dýchanie, návaly tepla, kŕče v rukách, nepokoj. Je to veľmi nepríjemné a trvá to vždy takmer celý deň. Máte skúsenosť že je to v začiatkoch normálne kým si telo zvykne a len treba vydržať alebo radšej konzultovať s lekárom? Nechcem robiť paniku po pár dňoch, ale ozaj je to veľmi nepríjemné a ťažko sa v takom stave robia bežné denné aktivity, práca, atď. Vďaka za skúsenosti.

eternity24
8. apr 2024

Ahoj. Ja som mala to iste. Trvalo pár dni kým som si ťažkosti spojila s užívaním tohto lieku. Točenie hlavy, potom taká nevolnost ako na odpadnutie. Kontaktovala som dr., zmenila mi liek na Tirosint, odvtedy super. Len Tirosint nieje hradený poisťovňou, hradím si ho v plnej výške sama. Dávku na pól roka, čiže 6 krabičiek platím nejako do 30e.

maciatkolulu
8. apr 2024

Beriem 22rokov rôzne mg a nikdy som nemala žiadne nežiaduce účinky. Ale keď sa ti niečo nezdá,konzultuj. Aj keď teda neviem si predstaviť veľmi,čo spraví dr. Netuším ale máš výsledky a prečo máš brať tak ako píšeš. Celkovo účinok lieku nenastane hneď,chvíľu to trvá.

klementinka58
8. apr 2024

ano v zaciatkoch som to tiez mala podobne, teraz som sa vysplhala az na 175mg. Ono telo si za nejake 3 tyzdne zvykne a uz to bude fajn, aspon u mna to tak bolo

martinab12
10. apr 2024

Ja beriem L-thyroxin a keď mali výpadok brala som Euthyrox. Mala som podobné problémy.

floppyfloppy
16. apr 2024

@eternity24 ahoj, prosím, koľko ks krabičiek Tirosintu (30ks) ti dr predpíše na jedno poziadanie? Lebo moja mi predpíše iba jednu krabičku. Každý mesiac tam musím vyvolávať...viac mi nechce predpísať, že vraj nemôže...

eternity24
16. apr 2024

@floppyfloppy Ahoj. Moja dr. sa ma pýta koľko mi ma predpisat. Vždy si teda pýtam na pol roka/6 krabičiek. Platím za ne cca 30e. Predpisuje mi ich aj endokrynologicka a aj moja obvodná. Ani jedna z nich ešte nemala problem predpisat 6 krabičiek.

floppyfloppy
17. apr 2024

@eternity24 👍 ďakujem za info. Pekný deň.