Ahojte
Chcem sa spýtať ,tento týždeň som bola na endokronologii a tak som sa rozprávala s doktorom o všetkom a padla reč aj o Tom že sa mi nedarí schudnúť a zároveň aj o počatie druhého dieťaťa.
Zistil mi že mám uzlín na štítnej žľazy s tým že bol malý mal 3,9cm a teraz má až 4,6 CM ,hneď mi nasadil Euthyrox 75 s tým že by som mala schudnúť z neho no malo by to k tomu dopomôcť.
Je tam dajaka šanca aj na otehotnenie??
Za každú radu ďakujem 🙂
Samozrejme ze je.
Ja som roky brala E 50 neskôr 75 a mam dve deti.
To sa ti ustáli upravi a normálne sa môžeš snažiť.
Schudnúť nie je naskodu
@bobacikaja ahoj, ja som mala strumu na jednej strane štítnej žľazy, rástla nakoniec mi ju v 2010 odoperovali resp. zobrali polovicu najskôr som brala euthyrox 50 potom 75 normálne som otehotnela s dvomi deťmi, ale zase mala som normálnu váhu na moju výšku. Teraz beriem 112 už asi 3 roky a zatiaľ všetko ok. Neboj, ak sa dá trosku schudnúť vyskúšaj to a dúfam, ze sa vám podarí bábätko.
A pozor, ak otehotnieš, lieky nevysádzať! Vtedy je možnosť, že sa bude dávka zvyšovať....a hneď kontaktovať lekára.
Štítna žľaza má taktiež veľký vplyv na tehotenstvo. Euthyrox pomôže, netreba ho však vysádzať a prípadne tehotenstvo treba okamžite riešiť s endokrinologom. Mne v tehotenstve zistili zníženú funkciu štítnej žľazy, nasadili mi euthyrox, je totiž dokázané že nedostatočná funkcia štítnej žľazy môže mať vplyv na budúci intelekt dieťaťa. Držím palce
Ja beriem 112 a nebol problem ziadny, akurat lekarka bola tiež prekvapená ked som povedala ze sa podarilo na prvý sup v podstate. Mala som aj 125 chvíľu
@darius_a ďakujem za odpoved
@bobacikaja môže byť, ak nie je v poriadku štítna žľaza, ovplyvňuje to plodnosť...