Euthyrox a šanca na tehotenstvo

bobacikaja
20. jan 2023

Ahojte
Chcem sa spýtať ,tento týždeň som bola na endokronologii a tak som sa rozprávala s doktorom o všetkom a padla reč aj o Tom že sa mi nedarí schudnúť a zároveň aj o počatie druhého dieťaťa.
Zistil mi že mám uzlín na štítnej žľazy s tým že bol malý mal 3,9cm a teraz má až 4,6 CM ,hneď mi nasadil Euthyrox 75 s tým že by som mala schudnúť z neho no malo by to k tomu dopomôcť.
Je tam dajaka šanca aj na otehotnenie??
Za každú radu ďakujem 🙂

katie253
20. jan 2023

@bobacikaja môže byť, ak nie je v poriadku štítna žľaza, ovplyvňuje to plodnosť...

darius_a
20. jan 2023

Samozrejme ze je.
Ja som roky brala E 50 neskôr 75 a mam dve deti.
To sa ti ustáli upravi a normálne sa môžeš snažiť.
Schudnúť nie je naskodu

24mima
20. jan 2023

@bobacikaja ahoj, ja som mala strumu na jednej strane štítnej žľazy, rástla nakoniec mi ju v 2010 odoperovali resp. zobrali polovicu najskôr som brala euthyrox 50 potom 75 normálne som otehotnela s dvomi deťmi, ale zase mala som normálnu váhu na moju výšku. Teraz beriem 112 už asi 3 roky a zatiaľ všetko ok. Neboj, ak sa dá trosku schudnúť vyskúšaj to a dúfam, ze sa vám podarí bábätko.

katie253
20. jan 2023

A pozor, ak otehotnieš, lieky nevysádzať! Vtedy je možnosť, že sa bude dávka zvyšovať....a hneď kontaktovať lekára.

lucinika
20. jan 2023

Štítna žľaza má taktiež veľký vplyv na tehotenstvo. Euthyrox pomôže, netreba ho však vysádzať a prípadne tehotenstvo treba okamžite riešiť s endokrinologom. Mne v tehotenstve zistili zníženú funkciu štítnej žľazy, nasadili mi euthyrox, je totiž dokázané že nedostatočná funkcia štítnej žľazy môže mať vplyv na budúci intelekt dieťaťa. Držím palce

sasanka605
21. jan 2023

Ja beriem 112 a nebol problem ziadny, akurat lekarka bola tiež prekvapená ked som povedala ze sa podarilo na prvý sup v podstate. Mala som aj 125 chvíľu

bobacikaja
autor
22. jan 2023

@darius_a ďakujem za odpoved