Lekár mi zvýšil dávku euthyroxu, myslite že to pomôže v chudnutí? Totiž to mi to ide veľmi ťažko, cvičila som s trénerom a bola som aj v kalorickom deficite🙈 a neschudla som takmer nič.
Známej vraj takto poupravoval dávku lieku a začala chudnúť. Je to pravda?
Z euthyroxu sa nechudne, je to hormón na štítnu žľazu a davku upravuje endo dla výsledkov. Chudnutie je prin štítnej sťažené dôsledku spomaleného metabolizmu
Ja beriem euthyrox 137 a poviem ti teda, že moja váha vďaka tomuto lieku neklesla nikdy..keď som chcela chudnúť, tak cvičením a upravenou stravou ale pri euthyroxe mi chudnutie išlo aj tak ťažšie ako kedysi pred jeho užívaním.... Ale každopádne, každé telo je iné 😊
To počujem prvý krát. Tu, na MK, každá z Euthyroxu priberá. Ja ho beriem 20 rokov a na mňa nijak nepôsobí. 😉
Mne ked doktor raz znizil davku o malicku hodnotu, tak som za rok pribrala 10 kg. Hned na kontrole mi vratil davku spat. Takze mne zvysenie davky pomaha udrzat hmotnost. Podla mna by ti to mohlo ist lahsie, ale zazraky necakaj.
@oli18 nemusis mi toto pisat, lieky na stitnu beriem 25 rokov, viem, ako to funguje. Ale ved ja som nenapisala, ze mi zmenili davkovanie podla prirastku/ubytku na vahe. Doktor mi znizil lieky, bola som unavena, nevladala som, stitna nefungovala. Vedlajsi priznak bolo priberanie. Na kontrole podla vysledkov doktor videl, ze to nebolo dobre znizit mi lieky, tak ich hned vratil spat a priberanie sa zastavilo.
@oli18 ja beriem euthyrox 7 rokov. Skoro 8. Ja som veľmi priberala pred tým, mala som problémy s kožou a potom mi zistili zníženú funkciu a autoimum. zápal. Keď som začala brat lieky priberanie a kožné problémy prestali. Pribrala som jedine v tehu, to som zhodila. Ale ďalšie kilá ani za svet… tak ma trochu zmiatli slová známej od zvýšených dávkach a chudnutí. Človek sa snaží a nič, no netreba asi veriť všetkému 😊 ja som ešte mladá, nemám ani tridsať 😒😒
Áno, dá sa schudnúť, keď si navysite dávku, ale určite to neodporúčam. Zvýšenou dávkou si navodite stav hypertyerozy, ku ktorej patrí "dráždivé črevo" a dostanete s tým aj ďalší rad príznakov, takže určite neodporúčam. To platí, ak tu štítnu žľazu ešte máte. Ale neviem ak ju už nemáte. Ale keď beriete 137mg tak predpokladám, že ju už nemáte. Ja tiež beriem 137 mg a schudnúť sa dá. Hlavne myslieť nato, že keď priberiete alebo schudnete cca 15 kg tak by sa mala upraviť dávka, lebo mg sa počítajú od vašej váhy.
@kahlan40 ja beriem momentálne Euthyrox 150 a štítnu žľazu mam. Doktor mi teraz navýšil dávku. Na kontrolu chodím cca po roku, teraz mam ísť po 3 m. Neviem čo sa mi tak pohoršilo
Užívaš ten nový zmenený euthyrox?
Z tej dávky to vyzerá, že ti tá štítna už prakticky ani nefunguje 😕 ja mám štítnu celú vyoperovanú a dávku mám striedavo 125 a 137 ug. Mama má vyoperovanú polovicu žľazy, a užíva 100 ug. Ale teda k otázke, áno, môže ti to pomôcť schudnúť. Pri nízkej dávke / nízkej funkcii sa spomaľuje metabolizmus a človek má aj málo energie, takže pokusy o chudnutie sú sťažené, resp. hmotnosť môže aj rásť. Zvýšenie dávky by ťa malo dostať fo normy, takže chudnutie by malo byť ľahšie (samozrejme, len tak samo to nepôjde, ale to asi ani nečakáš 🙂)
@stellarstar neviem, ja som ani nevedela že sa menilo zloženie 🤔🤔
@dixitka Mne to strašne od pôrodu skáče (rodila som 4/2021). A to som bola teraz tretí krát na kontrole. Som rada že ma objednal skôr, neviem čo sa so mnou deje… mam aj uzol, ale vraj to je ok, nič sa nezmenilo. Napríklad moja mama chodí veľmi často na kontroly oproti mňa… a takúto dávku som brala aj v tehotenstve….
Kukni na balenie tam je to napísané
Ja mam napr pocit ze zvysovanim davky lieku priberam. Neexperimentujem,meni mi dr davkovanie podla vysledkov