Eucerin - antiperspirant a hrčky pod pazuchou

15. júl 2024

Dobrý deň, prosím Vás keďže sa pod pazuchou nadmerné potim použila som dva dni eucerin (antiperspirant) sprej, vecer po sprche nastriekala potenie sa zastavilo ako fakt ze mam sucho pod pazuchami..
ale pod pazuchou sa mi spravili dve bolestivé hrcky na dotyk bolia a mam yo pod oboma pazuchami. myslíte že to je z toho? Prosím Vás prejde to? Treba nastivit obvodného? Ďakujem za odpoved

alickapusinka
15. júl 2024

no určite nie hrčky sa s antiperspirantu neurobia.

venom19
15. júl 2024

Mne sa tiez robili take hrcky, obvodny len neholit, nepouzivat kozmetiku kym sa nezahoja, opakovali sa mi dlho.

domka222
15. júl 2024

Skús chvíľu nepoužívať a uvidíš, či to máš z toho. Nemôžu to byť upchaté potné žľazy? 🤷‍♀️

enmery
15. júl 2024

Ja mávam akné všade. Tak sa mi urobilo pod pazuchou a čakala som. Kedže som na vyrážky zvyknutá. Upchaté potné žľazy a vznikol z toho abces a museli mi to operovať, mala som 6 cm dieru pod pazuchou. Týmto nehovorím, že to máš zaručene aj ty, ale lekár vie zhodnotiť, či je to vyrážka, alergická reakcia,nič. Sám mi povedal, že radšej prísť, ako čakať do štádia, kde máš absces.

autor
15. júl 2024

Absces som mávala na kostrci toto je iné.. dnes vonku teplo a ja mam pazuchou suché.. keďže sa moc potim skúsila dala som si to pod pazuchu cca 2x večer po sprche ... stretla som si cca 3x pod každú 🙈 a tera trpím..

enmery
15. júl 2024

Trápi Ťa to-proste choď k obvodnému. Upokojí Ťa to a on sa vyjadrí.

autor
15. júl 2024

Už si to nedávam včera.ma to na dotyk bolelo dnes už menej .. tak skúsim si nestriwkat nič už a uvidíme

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
monsterablue
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
alickapusinka
15. júl 2024

@monsterablue pochybujem z ničoho nič hej.

autor
15. júl 2024

@alickapusinka a prečo nie? Po antiperspirant sa mi to spravilo pod obidvoma pazuchami len po jednej.. tak asi keď to nebudem používať tak by sa to malo vytratit nie? Doteraz žiadne hrcky som nikdy nemala.. a keďže ja sa moc potim ešte aj po chrbte mi tečie tak a teraz som mala pod pazuchami čisto.. niesom.ista ale.myslim si ze tým že tým eucerinom som si zastavila to potenie a spravili sa mi malé hrcky keďže pot nemá kam ísť ? Ak niečo zle píšem tak ma.kludne opravte .. ak to do stredy neprejde pôjdem doktorovi

kofoliarka
15. júl 2024

Mala som podobny problem, nakoniec som zistial ze pouzivat antiperspirant hned po sprche je nezdrave, pretoze je koza najzranitelnejsia vplyvom horucej vody a pory su cca 30minut uplne otvorene. Antiperspiranty obsahuju hlinikate soli, ktore drazdia pokozku a preto sa vam vytvorili tie hrcky. Odporucam pouzivat sprej tak hodinku po sprche. Nadmernym pouzovanim na rozdrazdenu pokozku riskujete vznik rakoviny koze a teda hematomu.

domka222
15. júl 2024

Tiež si myslím ako si napísala. Ja si myslím, že to samé ustúpi, ak ho nebudeš používať. A dúfam, že si sa pred aplikáciou čerstvo neholila.
@alickapusinka si predstav, že z ničoho nič môžu zmiznúť, ak to bolo zapríčinené aplikáciou antiperspirantu

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
Zobraz