Dobrý deň. Mám 23 rokov od 14 rokov užívam antidepresíva mala som ich viac naposledy Escitil 15. Dávala som som si celú tabletku a posledné mesiace už len polku tabletky. Lieky už nemám dnes som si vôbec nedala. 9 rokov som na liekoch za 3 mesiace to bude 10 rokov čo som na liekoch😭nemôžem to svinstvo do seba pchať do nekonečna. Bolí ma hlava a som unavená, myslíte že dokážem tieto lieky vysadiť po tak dlhej dobe? Nechcem byť na tom zle na vianoce.Nepoznáte niake prírodné vitamíny? alebo čaje? bylinky? Dávam si zatial len magnézium každý deň dlhodobo. Doktorku mám zlú objednáva tak o 3 mesiace, a nedá sa s ňou ani normálne porozprávat inú tu ani nemáme. V roku 2015 som mala 65 kilov teraz mám vďaka liekom 93 kilov a to sa hýbem každý deň, otec ma kôli tomu šikanuje a vôbec nevie že som na antidepresívach. Kedysi som užívala aj antikoncepciu a dotoho som často chorá cize aj antibiotiká😭 Ďakujem za vaše skúsenosti a rady.
Si na tom psychicky tak dobre, že si začala vysadzovat? Tie stavy sa zvyknú vracať po vysadení. Mala si sa najprv poradiť s lekárkou. Možno nájsť nejakú inú v okolí.
@salamistka Ano ja znizujem davam si dlhodobo polovicku tabletky
@janakravitz v nasom meste neni ina
@janakravitz Ja vás chapem ale ja nemozem donekonečna brať lieky, keď otehotniem ich nemôžem brat
@anonym Ale ano, ludia s psychickymi problemami beru lieky aj cely zivot. Ty este ani nie si tehotna a uz si ides komplikovat zivot.
@grof_monte_christo ale mam nadvahu? a cely deň som unavena
A co tak pre seba spravit nieco navyse a objednat sa k inemu dr v inom meste. Pripadne aj sukromnemu. Plus psychoterapia.
Skús sa dohodnúť so psychiatričkou na postupnom znížení dávky, 10 rokov je príliš dlhé a zbytočné brať antidepresíva...