Escitalopram a Elicea

pomahatludom
19. jún 2024

Ahojte každý deň zažívam úzkosť depresiu a nervozitu necítim stastie a ovplyvňuje ma to v každodennom živote.
Psychiater nemá vôbec termín.. Chcela by som sa opýtať mám Escitslopram teva a Elicea máte s týmito tabletkami skúsenosti? Zlepšuje vám to náladu a cítite sa lepšie? Ďakujem. a ako to užívate..

irusa
19. jún 2024

a to si chceš sama nasadiť, či ako ???

pomahatludom
autor
19. jún 2024

@irusa no áno lebo psychiatri ma nechcú zobrať čiže nemám na vyber

irusa
19. jún 2024

@pomahatludom radšej choď za obvodným nech ti predpíše nejaký neurol.... pretože AD sa zvyčajne kombinujú napríklad s neurolom alebo xanaxom na začiatku liečby

pomahatludom
autor
19. jún 2024

@irusa neurol tiež mam

pomahatludom
autor
19. jún 2024

@irusa a vy máte s týmito liekmi skúsenosti?

irusa
19. jún 2024

@pomahatludom osobnú nie, no kamarátka brala

januska12323
19. jún 2024

Žiadne lieky si neordinuj sama, počkaj na vyšetrenie.

pomahatludom
autor
19. jún 2024

@januska12323 Lenze vyšetrenie mi nebolo poskytnuté a keď som chcela termín tak ma bud nechceli zobrať alebo až o pár mesiacov a ja to už nevydržím no..

hedviga2
19. jún 2024

@pomahatludom užívam escitáopram 10. Ja osobne by som si sama nenasadila takyto liek. Ale moje myšlienky sú. Máš na ako dlho lieku? Lebo nenamýšľaj si že ak ti dr naindikuje Escitalopram tak na dva týždne mesiac. Je to dlhodobe uživanie. Ako bojuješ sama s úzkosťami? Pacient musí telu aj sám vedieť trochu pomôcť. Ja ked som v úzkych😆tak sa niekam vyberiem von na záhradu, pracovať alebo za priatelmi a podobne. Uvedom si že lekar psychiater ti dá iba chémiu. Možno príjemny pohľad, či úsmev a povzbudenie. Popremýšľaj. Viem o čom píšeš. Z mojej dlhoročnej skúsenosti píšem.

mmooly
19. jún 2024

Obsahujú oba lieky escitalopram, tak myslím že je to jedno a to isté. Ak skúsi užívať, tak sa jej nič preboha nestane a nástup môže byť ozaj aj po 2 týzdňoch. Lepšie ako nič... a menej návykové ako nejaký neurol. Len ozaj rátaj s tým, že nezačnú hneď účinkovať. Ak ti je ozaj veľmi zle, zober neurol alebo lexaurin, než by si mala trpieť ako pes.

em22222
19. jún 2024

@pomahatludom Chápem, že to musí byť náročné. No nerobil by som to bez dohľadu lekára- psychiatra. Veľmi dobre viem, že čakačky sú dlhé. Neviem vôbec odkiaľ si, no v Galante je jeden štátny psychiater- MUDr. Patrik Strhan, u ktorého som dostal termín do 2 týždňov. Som poistenec dôvery, za vyšetrenie som neplatil nič a za lieky som doplácal do eura. Prípadne, ak máš na to financie, môžeš skúsiť nejakého súkromného (verím, že tam nie sú tie čakačky až také dlhé).

luccija
19. jún 2024

Nedávala by som si sama lieky, ktoré sú pre niekoho iného.Aj tak sa prvé dni berie nižšia dávka po týždni, dvoch vyššia atď...medzi tým kontrola nevieš na akom dávkovaní skončíš.Kolko máš tých liekov čo, keď sa k nemu dostaneš za dlho a on ti predpise iné?a to zatajis, že si už niečo brala?
Inak AD Ti môže predpísať niektoré typy aj obvodná

guudy
19. jún 2024

@pomahatludom Ani ja ti neodporucam zacat uzivat AD bez dohladu lekara. Chod k obvodnej a ries to s nou. Medzitym si obvolaj psychiatrov aj dalej od miesta bydliska a objednaj sa. Dovtedy si daj Neurol, ked ti bude zle.