Baby tie čo ste boli na ERCP vyšetrní ( hadica zavedená cez ústa) ako dlho po vyšetrení vás operovali... Ja tu ležím od včera včera my nerobili absolutne nič.. podla mna som mohla byt kludne aj doma .. Dnes mám íst do ružomberka na to vyšetrenie a chcem vediet kedy by ma mohli operovat.. Je to len kvoli tomu ze mám doma 2 mesacné bábo.. ktoré je na mna naviazané a od včera ked som odisla plače a odmieta pekne papať 😢
Domov ta nepustia, hlavne koli tomu, že nemôžeš absutne nič jest. 48 hodín pred ercp som nič nejedla, ani deň po ercp. Ani deň pred operáciou, ani deň po operácii.
@snezienkaaa82 v pp ste boli ?
@snezienkaaa82 ja som uz nejedla od soboty 😢
Nie, v Ružomberku. No to hladovanie bolo hrozne, ešte malé deti doma...... Hroza
Najhoršie to bolo, keď som tam bola 4 dní, ešte cez víkend, nič so mnou nerobili.
@moncicna Mne robili pred par rokmi. Vo štvrtok ma prijali Urgent do nemocnice pre bolesti, operáciu som mala naplánovanú o mesiac. V piatok spravili MR a zistili zaseknuty kameň, tak hneď v ten den mi robili ERCP a o týždeň operácia. V piatok ma operovali a v sobotu som isla domov.
@mrstrue MR mi robili včera.. ERCP mali dnes už dnes mi povedali že zajtra... neviem či sa vobec dockám.. doma mám 2 mesačneho synčeka ktorý od včera plače a málo papá čiže potrebujem ist domov čo najskor... ☹️ zakázali mi jesť od soboty a v pondelok som mala príjem ráno o 7 za celý den mi urobili akurát MR..
Ja som bola v nemocke akurát cez tu najväčšiu koronu, čiže sa vliekol všetko.
Do Ružomberka ma prevazali z cadce, ešte som tam aj 2 hodiny čakala na prijme
Ale prístup lekárov bol na jednotku.
@moncicna tak to super, drz sa.
Inak ercp sa neboj. Ja som strašný bojko, od dverí ma triaslo, sestrička keď ma videla sa pýtala, ze ci sa tak trasiem od strachu. Ja ze áno a ze nech mi dajú rovno dvojitú dávku oblbovaku. Zasmiala sa, povedala, že to nebude bolieť, dali sprej do krku, dačo do žily a bolo.... Ani som nevedela ako.
Držím palce.
Inak, máš piesok v zlcovodoch? Ja som mala, nikdy žiaden záchvat som nemala, len raz bolesti a ozltla som ako pri žltačke, lebo sa mi to už upchavalo.
@vanda323 ercp je vyšetrenie, pri ktorom sa, odsava piesok zo zlcovodov, ak je to potrebné. Niekto nemá kamene v zlcniku ale piesok v zlcovodoch, ktore ho upchavaju. Ak máš len kamneneczlcnik pôjde von. Ak piesok v zlcovodoch, ten treba najprv odsat a neskôr sa v operuje zlcnik
@moncicna mne robili ercp v októbri v Bystrici, tam našťastie uspávaju, lebo som z toho bola úplne hotová 😃potom mi žlčník vyberali v novembri a b decembri znovu ercp, kvôli vystuží, čo mi dali do žlčových ciest, okrem toho ešte našli 4 kamene, čo pri operácii ušli do pečene 🤦♀️ Takze asi aj dobre, že ho robili 2x. Pred ercp som nejedla týždeň.
A ste teraz v pohode? Co jete?
@snezienkaaa82 mam jednu otazku cikam normalne ale zacala som špinit zo spodu hnedo.. ( niesom tehotná) má to niečo spoločne zo zlcnikom ?
@vanda323 mne ercp vyberali kameň, ktorý ostal zaseknuty v zlcovode(operáciu na vybratie žlčníka som mala naplánovanú o mesiac) ale teda kameň zo žlčníka medzitým skončil v tom zlcovode, ktorý upchal. Následne pri ercp mi tam vložili stent na rozšírenie zlcovodu. Keďže som však mala v žlčníku viacej malých kamienkov a piesok a ešte celkovo kvôli zdravotnému stavu, tak mi ten žlčník vybrali skôr, ako bola plánovaná operácia. Vlastne týždeň po ercp
Ahojte, a ked sa robi ercp tak potom aj aitomaticky operacia? Alebo mozu pri ercp vybrat vsetky kamienky?
@moncicna pred 2 rokmi som bola na tom rovnako. 4cdni v nemocnici, kým mi urobili ercp v Ružomberku. Potom 4 dní so mnou zas nič nerobili, potom operácia a ešte 3 dní v nemocnici.