Epileptička - 2x operácia mozgu a bolesti hlavy

amajlik
21. apr 2016

som po 2 operáciach mozgu ☹ ani som nevedela,že som som dostala doma záchvat,ktorý som nikdy predtým nemala a buchla som si hlavu o zárubňu a dostala som krvácanie do mozgu + zlomená kosť....nasledovala operácia prvá...pol roka som žila bez kosti ...jednoducho diera v hlave a potom 2 operácia vkladanie umelej kosti a takto si nejako žijem ako sa dá,ale to nie je všetko,lebo som rada že som a doktori mi zistili ešte aj epilepsiu a mávam menšie záchvaty,ale vďaka tabletkám to sa dá,ale tá bolesť hlavy nie...... 😒 ich odpoveď je že mozog bol porušený a tak to bude,ale takto sa ďalej nedá......pchám do seba tabletky od bolesti aké len vidím čo nie je dobré, mám dosť na epilepsiu tak Vás prosím neviete mi poradiť niečo na zmiernenie taj mojej bolesti hlavy? Cítim sa ako keby som ju mála vo zveráku...niekedy sa to dá,ale niekedy a hlavne pri zmene počasia nie som schopná ani komunikovať a som z toho zúfala ☹ Vďaka

gabriela255
21. apr 2016

THC

oslo1
21. apr 2016

Ahoj, je mi luto, ze mas epilepsiu. Som rada, ze mas kost naspat v hlave, len pre zaujimavost, nemala si dieru v hlave, mala si to prekryte kozou. Lebka sluzi ako obal na mozog, a v podstate ked tam tu kost nemas, tak zijes normalny zivot, akurat nemozes mat kontaktne sporty. V tvojom pripade, kedze mas epilepsiu, tak predpokladam, ze si nosila aj Soft helmet.

No ale teraz k tvojim bolestiam hlavy. Nepisala si, ake si lieky bravala.
Co si ja pamatam, tak my sme davali Gabapentnin 3 x denne. Amytriptylin na noc( je to antidepresivum, ale prave pri chronickej bolesti velmi dobre zabera). Dalej kombinacia paracetamol a codein. Toto boli bezne lieky.
Este medzi to sme davali Tramadol, Morphine a Ibuprofen. ALe tak kazdy pacient je iny.
Drzim palce

amajlik
autor
21. apr 2016

@oslo1 a čo som napísala,že som mala dieru v hlave tak som to myslela "obrazne".... okrem tabletiek na epilepsiu teraz mám aj cymbaltu,euthyrox 100,parlodel,vigantol,calcium.... na iné ochorenia,ale to nieje podstatné a čo sa týka bolesti hlavy tak tramadol ,ibuprobel,mig 400 a milgamma sú mi veľmi dobré známe

kacena4
23. apr 2019

neviem v akom casovom rozsahu si mala uraz - uder o zarubnu, kedy si sa udrela tak nestastne... nejdem to vsetko rozpisovat, ale hlava ta kludne moze boliet aj z krcnej chrbtice z toho urazu, ak si este nebola vysetrena na skontrolovana na chrbticu poriadne napr. CT-MRI urcite by som to spravila mozes mat kludne pourazovy stav ktory sa prejavi neskor a bolesti hlavy z toho ☹ alebo aj stuhnute sijove svalstvo ktore vyraza do hlavy a pomoze ti rehabilitacia, masaze... treba ist za neurologom/ortopedom nech sa na teba pozru ci nie je problem v chrbte drzim palceky