Epilepsia bez užívania liekov

mirusik55555
23. máj 2021

Môžem zomrieť keď mám epilepsiu a nechcem lieky užívať alebo to bude v pohode.
Ďakujem (typ grand mal, status epileptikus)

simona1998
23. máj 2021

@mirusik55555 Dospela žena a spýta sa toto , to nemyslíš vážne ? Radšej papaj to čo máš a nevymyslaj !

kiki68
23. máj 2021

@mirusik55555 o tom sa pobav s neurologom. Za mna je to zly napad, kazda epizoda totiz poskodzuje mozog. Aby si nedopadla ziva, ale uplne mimo alebo bez sluchu, s poruchami reci atd. Mozog nie je sranda kralikov.

janinah
23. máj 2021

V pohode to nebude ani náhodou a zomrieť môžeš.Ja som dávala prvú pomoc pri takom záchvate,čo to dotyčný skoro nerozdýchal-doslova.A to lieky bral.

lindous
23. máj 2021

@mirusik55555 nie som ani zďaleka odborník, mám len kamarátku s epilepsiou a pokiaľ viem, tak status epilepticus sú tie najvážnejšie dlho trvajúce záchvaty ? Pokiaľ áno, tak v tebe nechcem vyvolávať strach, ale áno, či už priamo na dôsledky záchvatu alebo zadusenie, či si môžeš inak ublížiť napr. pri páde ... ale teda konzultovať to musíš hlavne s lekárom

sisa_s
23. máj 2021

Zacni dodrziavat liecbu poriadne a nemusis vymyslat kazdy den 5 tem o tom, ako mas zachvaty, kolkokrat si padla na hlavu a ci zomries... Niekolkokrat som ti v dobrom poradila, ci tu, alebo v zdravotnickej skupine, ale zjavne ty si odbornicka a ides podla seba...

tncka
23. máj 2021

@mirusik55555 no neviem,vyskusaj🤣🙈 A teraz vazne...preco tie lieky nechces brat?! Urcite by ti pomohli. Ja budem na liekoch uz cely zivot ale vidim ze je to jedina moznost ako tu byt tak neriesim,proste to tak je. Jaaj toto je vazna choroba,nebabrala by som sa s tym😳
@mirusik55555

sisa_s
23. máj 2021
sisa_s
23. máj 2021

Zneuzit v profile fotku mrtveho dievcata? Ako vazne? Hnus

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sisa_s
23. máj 2021

@bambulienka25 nejak sa mi nezdala ta foto, tak som ju presla googlom a ona si stiahla fotku dievcata, co spachalo samovrazdu a hura dat si ju do profilu...uz nemam slov k tejto dievcine, to, ze zaklada nonstop epi temy je druha vec

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sisa_s
23. máj 2021

🙋 nech ide, mozno vsetko povymyslala a len pozornost chcela

mogaa
24. máj 2021

@mirusik55555 určite to v pohode nebude ak prestaneš užívať lieky....treba si uvedomiť, že lieky berieš aby sa minimalizovali záchvaty....záchvat môžeš dostať kedykoľvek a kdekoľvek....tým že berieš lieky by mal byť ich výskyt nižší a priebeh slabší....a ano, teoreticky ak nebudeš brať lieky, zomrieť môžeš aj zo záchvatu......udrieš si hlavu, zapadne ti jazyk, nikto ti neposkytne pomoc - z čohokolvek....tie lieky sú určitá prevencia aby sa postupne záchvaty znížili(frekvencia) a priebeh bol slabší...časom môžu záchvaty aj uplne vymiznúť alebo sa minimalizovať....

silver33
24. máj 2021

@mogaa Tu uz zbytocne piseme lebo mirusik55555 si uz pre istotu zrusila svoj dalsi profil. Este na jesen tu pisala do viacerich for... ked ju odhalia tak zase vymaze profil a ide dalej a okrada o cas mamicky, ktore by ten cas mohli venovat svojim detom a v dobrej viere jej odpisu, ze jej poradia a ona sa odvdaci tak, ze neprijme ziadnu radu a zrusi profil. Mne este
min.rok pisala, ze ma 22 a 4 deti, (dost sikovna na svoj vek ale hlavne na tie diagnozy, co ma), ale ze jedno potratila, a ze denne berie 3-5 x Diazepam 5mg a ze jej nepomaha....na jednom fore som potom cital, ze jej mamicky radili, aby nefajcila. Pisala mi denne aj 10 sukromnych sprav, ale ja som uz nemal cas jej tolko odpisovat. Nechapem ako ma niekto cas pri 3 detoch vkuse niekam vypisovat. Ona by potrebovala odbornu pomoc, asi si myli MK s pokecom. Zjavne ten Diazepam jej dost pomohol ale asi aj .... PS: ...takze nic ine nam nezostava nez len pockat si, kedy sa tu objavi znova. A este otazka, ze preco je niekomu umoznene neustale si otvarat nove a nove profily?

monkabohdalova
24. máj 2021

@mirusik55555 z vlasntej skúsenosti, ja mám diagnostikovanú epilepsiu, síce som nemávala až také strašne stavy, ale bez liekov mi bývalo dosť zle, asi 4 roky užívam lieky a ten stav sa nedá porovnať, s liekmi sa cítim ,,zdravo,, , je to rozhodnutie na tebe, ale zbytočné hazardovanie so životom...

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz