Prosím o rady, názory, skúsenosti. Zvažujem očkovanie syna - 11 rokov, proti kovidu. Má potvrdenú epilepsiu, berie 2x denne lieky. Záchvat mal 1, pred rokom, ťažší..Samozreme, že konzultujem s viacerými lekármi, neurológom.. Ale zaujímajú ma aj reálne skúsenost. Za každú reakciu ďakujem.
Môj manžel je dospelý, berie lieky 2x denne a lekár odporučil. Zaočkovaný Pfizerom, bez účinkov.
ja som dceru dala zaockovat uz ma 2 davky a bez problemov
@jaga18 dakujem pekne za reakciu. U nas to bolo podobne, 1 zachvat( nadranom v spanku, sanitka, miestna nemocnica- preklad na Kramare,, eeg diagnostikovana epi, nasadena liecba.) Odvtedy nic🙏 Snazime sa zit uplne normalne. Ale niekolko mesiacov trvalo, kym som sa dostala zo soku. Ockovania u syna sa bojim, rovnako ako kovidu😒
@kapurka270 dakujem, super
Ja mam juvenilnu myoklonicku epilepsiu, konzultovala som ockovanie s neurologom, nevidel problem. Zaockovat som sa dala a zatial bez problemov.
Na FB je skupina Malí epileptici, skuste sa pridat a spytat, tam by ste mohli dostat viac odpovedi. 🙂
Osobne poznám rodinu, čo po konzultácii s lekármi dali zaočkovať 13 ročného epileptika. Mal síce len 1 záchvat pred cca rokom, no veľmi silný s takmer tragickým koncom. Aj môj syn bol epileptik, no už má 21 a žiadne lieky neberie, on je tiež zaočkovaný bez problémov.
Ja osobne by som sa bála, aj keď by lekári očkovanie odporučili. Predsa len väčšina závažných vedľajších účinkov sa týkala epileotikov. To, že niekomu sa nič nestalo, by ma neuspokojilo, kebyže ide o moje dieťa.