Ahojte, môže mať epilepsia vplyv na extrémnu únavu aj počas dňa? Že si už ráno v práci sadnem k počítaču a normálne pri ňom zaspím a potom sa len zrazu zobudím úplne prelaknutý? Máva to niekto? Aj dnes spím celý deň a to som išiel spať včera o 20:00 a som úplne unavený... Ďakujem...
Vieš čo ja mám Lamotrigin 100 mg a Depakine Chrono 500 mg.A tie mi zaberajú podľa mňa niekde je chyba.Ked aj napriek liečbe máš záchvaty.
Unava je bežný jav pri epilepsii.Nemal by si ani dlho sedieť pred počitačom všetko čo blika škodi na epilepsiu.To znamena počitač, lasér, svetlo blikajuce to na epilepsiu škodi.Ani čokoláda by sa nemala jesť a ani žuvať žuvačky.Pravidelný spánok aspoň 10 hodin.A samozrejme lieky antiepileptika pravidelne bez jedného vynechania.To zamena že aj ked lieky berieš neznamena že sa záchvat nemôže stať môže.Ja si zvyknem poobede aspoň na hodinu ľahnuť aj ked by sa to nemalo.Epilepsi je aj 100 druhov je rozdiel aku máš typ či sa na to skoro prišlo koľko záchvatov máš ako dlho trvajú.Ja mám epilepsiu už 29 rok.takže som začinala ked ešte lieky boli v perinke ako sa povie.Teraz sa volajú lieky 3 generácie moderne pod jazyk ani vodou netreba piť. Každopádne lieky a všetky rady neurologa a pravidelne kontroly sú najdôležitejšie aby sa dalo zabraniť záchvatu.