Epiduralka a pôrod - ako ste ju znášali?

13. mar 2020

Ahojte zvracali ste po podaní epiduralky? Alebo je to uplne jedno lebo ak si ju nedam tak budem zvracat cely porod od bolesti? Mam dost dilemu či dať či nedať, pocula.som ze moze aj veelmi spomalit pôrod

kittykat22
13. mar 2020

Mne prislo zle pri cisarskom reze - ale podla mna to bolo z celkovej anestezie. Dali mi epidural a ten nezabral, tak sa rozhodli ma uspat. 2x som sa nadychla a uz to islo 😅 Po epidurale mi nebolo vobec nic 🙂

lula313
13. mar 2020

Vôbec mi nič z epi nebolo. Koniec tehotenstva som pregrcala, ale paradoxne na pôrodnom boxe má naplo len raz

autor
13. mar 2020

@kittykat22 ale je to asi velmi individualne vsak? Ale ja nezvyknem vracať nikdy ja som naposledy vracala asi ked som mala 7 rokov 😂 preto je to premna taka katastrofa a nocna mora , bojim sa toho viac ako celeho porodu😂 ze budem blvať cely čas

autor
13. mar 2020

@lula313 kamoška akurat porodila hodinu dozadu tak mi pise ze mi ani nebude rozpravat ze co prezila ze ma nebude stresovat lebo mna to caka za 2 mesiace a ze epi jej nestihli dat ale cely cas jej bolo na vracanie tak zcoho potom byva zle? Z vysilenia alebo zataz na telo?

eliska13
13. mar 2020

Zo stresu, z vysilenia ...moja kamarátka vracala pri všetky 3 porodoch
EPI som mala a odporučila by som ju kazdemu

autor
13. mar 2020

@eliska13 a ono ked vyprši učinok tak trpiš alebo ti daju zas?

katren
13. mar 2020

Mala som ju 3x a nic mi nebolo....a spomalit nespomalila 😀

lula313
13. mar 2020

Problem je napr, keď je dieťa veľké a tlači na zaludok, vtedy býva ženám zle, alebo keď neklesne do pôrodných ciest(vytláča bránicu, zaludok,...), je ti zle, nemozes dychat, Páli tá zaha

eliska13
13. mar 2020

Daju Ti zas, mne dopichli 3x.Ten posledný som musela čakať, lebo anestézioligicka musela odísť na iné oddelenie.Asi 10 minút som cítila všetko nohy sa mi roztriasli, že sa mi kolená o seba búchali a sestrička mi ich držala v krížoch je veľa nervových zakončení...žiadny pôrod sa nespomalil, keby aj dajú Ti oxytocin tlačila som na povel lekára, lebo často čítam, že žena nevie kedy tlacit aj tak vždy lekár povie kedy treba ... na 4 zatlačenia bol vonku.pre mňa bola EPI najväčšia psychická opora 😀

zibizabka
13. mar 2020

Ja som rodila v decembri a dostala som epi a bolo mi dobre. Ale bohužiaľ sa nakoniec pôrod skončil akútnym cisárskym a až po podaní liekov na lokálne umrtvenie a presúvaním sa z lôžka na lôžko a na operačný stôl keď som necítila pol tela som sa pogrcala pred začiatkom cisárskeho. Inak predtým keď som rodila na začiatku prirodzene tak to bolo v pohode a úľava po podaní epi a vôbec som nemala strach z podania. Vtedy ti je asi všetko jedno 😂

natalipor
13. mar 2020

Ahoj, aj ja som sa ju bala dat. ALE - moj lekar mi to vyslovene odporucil, nakolko som sa pomaly otvarala... On vravel, ze je to lepsie pre babatko, ked si ju dam. Tak som k tomu pristupila - a nelutujem. Tá úľava bola skvelá, a hlavne pôrod postupil lepšie a lekár bol tiež spokojný. Som rada, že som si ju dala, prvú hodinu úplne úľava a otvorila som sa o dalsie 4 cm... potom dalsia hodina uz horsie a tretia hodina som uz povedala, ze chcem dalsiu... ale to uz som bola otvorena na 10 cm a isli sme rodit :D vtedy som si v duchu nadavala, ze som si nedala dalsiu davku... Lekari vedia, kedy ti ju maju dat aby ti to nespomalilo porod aj ked niekedy sa to moze stat... pri druhom tehotenstve (ak) tak si ju tam urcite 🙂 Drzim palce, nechaj to na lekarov 🙂

kittykat22
13. mar 2020

ja som na vracanie expert - tak asi preto 😀 len vidim autobus, a uz v hlave citim ten pach vo vnutri a je mi blbo 😅 je mozne ze som k tomu nachylnejsia - ak to existuje, tak urcite. Nepoznam nikoho okrem mna, komu by bolo zle pri porode.

veronika4495
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
taziona
13. mar 2020

Zvracala som pri porode, uz pocas tych silnejsich kontrakciach, podla mna to je sposobene aj hormonmi,pretoze som zvykla vracat ked som mala silnejsiu menstruaciu. Mala som aj epi a ziadne vedlajsie ucinky som nezaregistrovala.
Bude dobre, zle zazitky z porodu daj jednym uchom dnu a druhym von. Pri tebe nic z toho nemusi platit.

eliska13
13. mar 2020

@natalipor aj kvôli strachu, keď sa človek boji a niečo ho bolí automaticky je napätý, nespolupracuje

pralinka86
13. mar 2020

Porod bol dlhý, epi bola super pomoc, ulava na par hodin.. a pritom sa im ani nepodarilo na 1.sup pichnúť mi ju. Zle mi z nej nebolo, len dobre

natalipor
13. mar 2020

@eliska13 ja som strach nemala, skvor som sa tesila ;) ale ano, vela zohrava aj strach pri porode a ovplyvni cely priebeh

evalin88
13. mar 2020

Mne epi ani zabrat nestihla, najprv dali totiz klistir a vraj ponom musia pol hodku pockat.. maly sa narodil do 20 minut cize zabrala az nakonci a pocas sitia. Akurat mi po podani klesol tlak a musela som dychatz masky

bojka22
13. mar 2020

Ja som mala slabé kontrakcie otvorená na 3 cm oxytocin a z vracala som. Tak mi dali epi. Účinkovala nejak 1,5h. A potom zas došli kontrakcie a vracala som . Pôrod nepostupoval tak mi nakoniec spravili cisársky so spinal.

janushka1
14. mar 2020

Mne skoro úplne zastavila kontrakcie, najskor som sa citila super, bolo to hned po podani avšak otrnuli mi stehna, nohy a kontrakcie boli fuc.
Nebolo jednoduche porodit, ale mala som obrovske stastie na poslednu sluzbu sestriciek 🙂.

luciakor
24. mar 2020

Ja som zazila aj cisarsky aj prirodzeny pôrod.. 1 porod som mala 32 hodin s epiduralkami. Nakoniec to skončilo sekciou a ked ma previezli na izbu, tak som sa raz povracala. To bolo nic, len trocha vody. V porovnani s prisernou bolestou, ktoru som ku koncu citila aj napriek epiduralkam. Pri 2 porode mi nedali epiduralku, nestihla som interne vysetrenie, tak preto. Na tento 9 hod pôrod nikdy nezabudnem. Ukrutna bolest. Vobec som si ani nelahla na postel, nedalo sa. Nastrihnutie a hodinove sitie nebolo nič oproti porodnym bolestiam. Urcite by som si epiduralku dala.
Na povzbudenie: nie každá žena ma rovnaké bolesti. Niektoré majú rýchly a ľahký pôrod, s minimalnou bolestou.

petravanc
9. nov 2021

Ahojte. Chcem sa spýtať na epi. Pôrod ma čaká za dva mesiace. Som prvorodička. Epi chcem mať v zálohe. Samozrejme sa bojím vedľajších účinkov. Môže nastať ochrnutie? Lebo vidím že tu píšete skôr plusy epiduralky čo má ukludnilo.
Vďaka 😉