Epidurálka a migrény

29. jún 2023

Ahojte, počula som, že po epidurale často ženám ostávajú migrény. Je to pravda? Pred tehotenstvom som mala veľké migrény, zvracala som z nich a nemohla som prísť aj tri dni k sebe. Vedela som ich ale už podchytiť. Zvažujem epidural počas pôrodu, ale neviem si predstaviť prežívať znova takéto migrény alebo dokonca horšie, či častejšie. Hľadám preto skúsenosti iných mamičiek. Ďakujem

veronikaszabova
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
anickafer
29. jún 2023

ja som mala robený cisársky so spinálkou, pri vedomí. Brutálne bolesti hlavy mi nastali už v pôrodnici. Bolievala ma hlava aj predtým, no teraz mávam silné migrény.

em4life
29. jún 2023

Epidural som mala 2x, ziadne bolesti hlavy tesne po porode a ani doteraz nemavam.

marci77
29. jún 2023

ja som tiez stihla epiduralku 2krat,
pred porodmi som nemavali migreny a ani po nich
po druhom porode ma bolel chrbat.....ale tak pri tych bolestiach clovek uz ani nevie, kde ho viac boli 😅
asi mi to horsie pichli, ale bolesti hlavy neboli vobec

mikadooo
29. jún 2023

Po každom pôrode sa mi migrény vrátili. Epi som nemala ani raz. (V tehotenstve som migrény nemala, príp. max. prvý trimester, aj mi to raz dr vysvetľovala, že placenta produkuje nejaké hormóny, ktoré tomu nejak bránia, už si presne nespomínam). A áno, po pôrode sa zhoršili - telo je vyčerpané, plus nepravidelný spánok, zvykanie si s kojením, doma ďalšie deti... Neprajem ti to, ale ak aj budeš mať migrény po pôrode, vôbec to nemusí mať súvis s epidurálom. Ak to však nechceš riskovať (epidurál), chápem.

jaga18
29. jún 2023

No, tiež mám takú skúsenosť. Nemavala som migrény, keď aj len výnimočne a nie extra silné. Pár týždňov po pôrode mi začali a fakt ze silné. Epi som nemala. Nieže by som odmietla, ale nebol k dispozícii anesteziolog, čo by ju podal.

domiklik
29. jún 2023

Epidural, som bez migrény...

tini27
29. jún 2023

Ja tiež mávam problém s migrénami, našťastie nie až také so zvracaním, ale nevoľnosti niekedy pociťujem. Rodila som 2x, pri prvom pôrode som mala epidurál dokonca na 2x, pri druhom jeden krát. Tiež som mala obavy, ale u mňa našťastie úplne super, ani len malá bolesť hlavy 🙂

mamatroch
29. jún 2023

Ja som migreny v zivote nemavala. Po prvom porode s epiduralkou som ich mavat zacala, brutalne silne, s vracanim, bez liekov som bola aj dva-tri dni vyradena, nepomahalo mi nic.
Dcera uz ma 12 r., ja na konte dalsie dva porody, jeden s epi, jeden bez, ale migreny mavam stale.
Neuro mi na ne predpisala rizatriptan, ten mi zaberal tak do hodiny, no kolkokrat migrena aj 2-3x tyzdenne ... Najhorsie bolo, ked som kojila, to som nemohla nic, bezne lieky od bolesti mi vobec nezaberali 🤷 ...teraz som na pravidelnej dennej liecbe a je to lepsie, niekedy som aj dva tyzdne bez migreny 👌
...ci ich sposobila epi, ci tlacenie pri porode alebo to bola len nahodna casova zhoda, netusim...

kacena4
30. jún 2023

mne povedali ze migrena je kontraindikacia a tak som nemala

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz