Ahojte , zajtra mám termín ráno na endoskopiu cez nos. Neviem či je to prijateľnejšie 🤔
Pred 2rokmi som na tom bola cez ústa , prežila som , no nevedela som do čoho idem. Teraz je to odost horšie , mám strašne obavy, myšlienky že sa tam udusim , alebo že pri tom vyšetrení spanikarim nejako 😞
Aké máte stym skúsenosti ?
Snáď sa tu trochu utesim , lebo má brucho boli už aj z toho strachu 😞
Endoskopia cez nos je oveľa lepšia, nemusíš sa obávať
@diaalex a mala si cez nos či klasiku cez ústa?
@1andrea111 áno? Máš skúsenosť s oboma?a ako dýchať pri tejcez noc? To je moj strach najväčší že sa tam udusim stou hadicou 😞
V januari som ho mala cez nos. Predtým pár rokov riadne hadičku cez ústa, takže viem porovnať
@diaalex a čo je “menšie zlo”? 🫣
A ako si dýchala pri tom ?
Cez ten nos asi a dýchala som ústami, vlastne snažila som sa.
Teta bola a velmi si chvalila ze to bolo v pohode
Kokos no neviem či aj zaspim , ale snáď im odtiaľ neutečiem ráno 😞
Ďakujem vám baby 🙌🏻
Ja som išla cez nos a keďže mi zistila také malé tie priechody,že tam nevedela dať sondu. Čiže ťa tenká sonda išla cez ústa. Sustred sa na dýchanie. Aj keď ťa napne,atď,skús nasilu dýchať a upokojí sa ten daviaci reflex. .mne pomohlo,že mi sestricka do ucha kričala.....dýchajte, dýchajte 😁😁 a fakt to pomáha
Ja sa bojim aj pre to že ja mám kolko krat pocit zaseknutej tablety v krku aj hodinu po zapití tak reku ako toto zvládnem 🤔
@terezka1947 a dýchala si nosom nasilu či ústami? Áno mne toto vredy tiež pomáhalo že mi sestrička opakovala nádych výdych ale čo ak mi to teraz nebudú 🫣🤣
Ja mám pocit aj vkuse hlienov v krku tak aj z toho mám obavy že mi tam bude prekážať 🙄 snáď sa nemôžem udusit pri tom
No rozmýšľam....myslím,že cez nos. Cez ústa sa to vlastne ani veľmi neda
Neboj,cez kameru vidí,čo robí....len je to nepríjemné,no
Prečo nepožiadaš o oblbovák ale riešiš čo je "menšie zlo"? Požiadaj lekárku o lieky na oblbnutie, nebudeš si nič pamätať a nebude žiadne menšie alebo väčšie zlo.
@martinka17 som doma s dvoma malými deťmi , po zákroku budem snimy sama nemá mi kto byt pri nich a nechcem byt pre to “oblbnuta” 😏
Ako si dopadla
Baby žijeeeem 💪🏻🤣
Ako najskôr mi to cez jednu dierku nemohol prepchať , mám úzke vraj , cez druhu to tam nejako natlačil ťažšie ale išlo a už potom v pohode , lepšie ako cez ústa veru lebo ta cez ústa bola vtedy hrubá to má tlačilo brutálne v žalúdku toto som skoro ani necitila
Bolo to nepríjemné, hlavne keď som musela prehltnúť tú kameru, riadne som cítila kade ide, keďže som si myslela, že to bude “mäkšie” 🤦🏻♀️ mňa naplo asi 3x, keď som dýchala bolo to o niečo lespie, ale nevedela som sa dočkať konca 😐 plus za tým ma bolelo hrdlo do druhého dňa