Ahojte dievčatá,
chcem Vás požiadať o názor či radu. Už vyše 3 mesiace trpím bolesťami v panvovej oblasti, stále cítim také akoby "škrenie" v oblasti mechúra, niekedy je to až akoby rezanie v celej malej panve. Absolvovala som rôzne vyšetrenia, najprv som začala urológiou, kde mi síce na začiatku problémov zistili z moču zlatý stafylokok a ureaplazmy, ale tie sa preliečili ATB, cystoskopia dopadla negatívne. Na gynekologii ma najprv odbíjali, že mi nič nie je, lebo ultrazvuk ani stery nič nevykazovali. Zvláštne je, že moja menštruácia sa skrátila už len na 2 dni, predtým to bolo vždy 5 dní. Moje bolesti sú už stále, každý den, tak sa napokon sa rozhodli pre laparoskopiu. Zistili mi endometriózu, ale našli len minimálne ložiská - údajne nič rozsiahle, takže netušia, prečo mám také bolesti. Napriek tomu mi moja gynekologička predpísala hormonálnu liečbu - Visanne. Beriem to len týžden, takže účinky sa ešte nedostavili - ani to tak rýchlo nečakám samozrejme. Len sa chcem poradiť s Vami, či je tu niektorá, ktorá mala také bolesti, a pritom malé ložiská endometriozy a slabú menštruáciu? Som z toho zúfalá, lekári si hádam myslia, že si vymýšľam a to ma ubíja ešte viac. A vlastne ani netuším, či tá hormonálna liečba zaberie. Ďakujem.
skus sa opytat v skupine "Endometrioza", tam je vela bab s roznymi skusenostami
Skôr je typická silná menštruácia.
Ano, čítala som, že typická je skôr silná menštruácia. Ja som asi iný prípad...a aj s tými bolesťami.
ja som pri extremne vyraznej endometrioze stratila uplne menzes, vsetka krv ostala vo vnutri a zivila cystu a loziska , po operacii a nasledne po liecbe uz telo fungovalo normalne
Moja gynekologička mi povedala, že vraj aj ženy, čo majú minimálne ložiská endometriozy, môžu mať veľké bolesti. Možno sa tu nájde niektorá taká, ktorá mala podobné problémy, škrenie a rezanie úplne dole v podbrušku.
Ja som mavala obrovske bolesti,krvacala som aj 20dni alebo som mala skaredy vytok po tom ako mi vybrali cystu som sa liecila tiez HaK a mne to velmi pomohlo..bolesti som sice mala ale uplne som sa tesila s toho ze su len mierne oproti tomu ake boli predtym🙂 telo potrebuje asi teoska casu kym sa nauci na tie lieky. Ale urcite casom zmierni priznaky a hlavne pocas toho ako beries HaK tak ti nezastu zrasty a nevytvaraju sa nove loziska.hlavne by som ja osobne co najskor zacala uvazovat o detoch lebo endometrioza neni sranda..tak drzim palce 😉
Mam (alebo som mala) endometriozu v rektovaginalnom septe. Zrejme uz viac rokov. Pri velkej potrebe pocas menzesu ma bolel trtac. Velmi ma nafukovalo, mavala som zapchy a zdalosa mi, ako keby mi to aj na mechur tlacilo, chodila som casto na wc, ale nebolelo to. Pocas menzesu, ktory trval cca 7 dni, som kazdy den mala bolesti podbruska, pripadne aj krizov. Gynekolog mi predpisal visanne a odporucil porozmyslat nad tehotenstvom. Visanne som brala cca 5 mesiacov, prvy mesiac som mala zvlastne stavy, lahko a prudko ma vedelo hocico rozhodit. Asi po dvoch mesiacoch uzivania som uz menzes vobec nemala, o dalsie tri mesiace som vysadila tabletky s tym, ze sa pokusime o babo. A podarilo sa ihned po vysadeni, este skor, ako mi nabehol cyklus. Po tehotenstve ma uz nenaduva, menzes je sice silnejsi, ale bolesti ovela slabsie a ziadna zapcha ani tlak na mechur
@melasinda Ja som mala cysty, teda aj mám.
HAK brať nemôžem.
Ja mávam neurčité bolesti, občas neznesiteľné bolesti v krížoch a v dolnom podbrušku, takmer pri slabine.
Menštruáciu som mala zatiaľ v pohode, načas, teraz mi ale vynechala, ale aj minulý mesiac som 1 deň špinila a aj teraz. Dr. mi povrdal, že nemám panikáriť, 1 mesiac bez mrchy je o.k
a vraj špiním od stresu, ale mne sa to nezdá.
@mariposita7 velmi podobne mam aj ja, ja mam ale aj velmi tmavu krv, co som predtym nikdy nemala, niekedy az cokoladovu, potvrdili mi endometriozne loziska na krcku, cysty ani nic ine nenasli ale zrejme niekde nieco mam kedze krv je tmava, niekde to vo mne zostava, na nervy
@ludmilabb Drzim palce, aby Vam Visanne pomohlo. Napiste, ked budete dlhsie uzivat Visanne, ze ako Vam tabletky pomohli
Ahojte dievcata mam otazku ktora beriete visanne a fajcite?
@melasinda ano...ja som mala endometrioznu cystu 8cm ale inak loziska len minimalne - tie mi nechali, nerobili s niminic...cystu vybrali ....a aj tak som po operacii mala bolesti aj mavam. A je to uz viac ako 10 rokov.