Endokrinológia po pôrode

ivvaaa
4. feb 2023

Ahojte. Liečim sa na štítnu žľazu už 16 rokov, aktuálne som pred 2.pôrodom a zaujíma ma či niekto dostal podobné inštrukcie od svojho endokrinológa ako ja..aktuálne beriem lthyroxin 125 a po pôrode mi kázal úplne vysadiť na 3 mesiace...príde mi to ako extrém, vysvetlenie bolo že po pôrode nastáva hypertyreoza a nemusela by som to dobre klinicky znášať, ale na 0? Za 16 rokov som nebola bez liečby, ani žiadna kamoška a iný endokrinológ s tým nemá skúsenosť, tak skúšam tu..vysadzovala niektorá z vás lthyrox po pôrode úplne? Vďaka za vaše skúsenosti

sasanka605
4. feb 2023

@ivvaaa fuuu no mne nekázal teda vysadiť, pokračujem dalej a na kontrolu volám ze kedy po porode. Ani pri prvých dvoch neukázal vysadiť, to je zvláštne. Ja som mala 125 a počas tehot.kleslo na 100 euthyrox. Divne to je tiez ale výsledky boli Ok.

e1i
4. feb 2023

@ivvaaa ja som bola na kontrole v 8 mesiaci a potom mi dala kontrolu 6m po porode,v marci mam ist a beriem 125 euthyrox ako aj pocas tehotenstva

54tinka54
4. feb 2023

@ivvaaa zvláštny postup ozaj, ja som bola na kontrole cca dva mesiace pred pôrodom a potom som mala prísť o pol roka, tabletky som po pôrode brala normálne ďalej.. síce som mala nasadené len 25, ale aj tak

tanuuulka
4. feb 2023

ja by som určite nevysadila zo 125 na 0, keď sa dlhé roky liečiš! ...mne dokonca po prvom pôrode bolo treba zvýšiť dávku, lebo mi štítna pracovala ešte menej.. (teraz ju už nemám, mala som tam karcinóm). na tvojom mieste by som po pôrode znížila dávku a po šestonedelí šla k inému dr (príp. za 15 eur si vieš dať ako samoplatca urobiť odber tsh v medirexe a rovno choď potom s papiermi k endokrinológovi). ale ja by som asi v prvom rade menila lekára, toto sa mi zdá ako veľmi čudný postup.

aurorastone2
4. feb 2023

Tiež mi kázal prist pol roka po porobe a až potom upravil dávky po oberoch krvi, ja by som veru nevysadila z plnej dávku na nulu je to extrem podľa mňa, ja jedine co som skonzultovala ešte pred ofiko kontrolou bolo trosku znížiť dávky lebo som sa potila a proste dávky boli už vysoké na mňa ale isto nie hneď na nulu

taktotedanie
5. feb 2023

@tanuuulka ste endokrinologicka, ze takto radite?

taktotedanie
5. feb 2023

@ivvaaa konzultujte aj s gynekologom alebo porodnikom, vsetko sa da
Ved tu su preboha uplni laici, to fakt mate odvahu sa v tehotenstve a po porode riadit tym co vam povedia?

nicole003
5. feb 2023

@ivvaaa 2 mesiace po porode povinna kontrola, lthyroxin beriem nadalej. Mam sa zas ukazat o 4 mesiace.

ivvaaa
autor
5. feb 2023

ďakujem vám všetkým za vaše skúsenosti a názory