Endodontické ošetrenie zuba na pohotovosti - čo ďalej?

nikac_
16. sep 2023

Dobrý deň,
Na zubnej pohotovosti mi odstránili nervy z KK. Nemám preventívnu prehliadku ani vlastného zubára. Mám však niekam ísť na dokončenie toho zubu, no trochu sa bojím, koľko to bude stáť. Máte niekto s tým skúsenosť? Prípadne koľko ste zaplatili za nasledujúcu výplň zubu u lekára?
Ďakujem

suzitok
16. sep 2023

Ahoj, mne robil zub na 3 krat a dokopy ma vysiel na 250€

barcinka13
16. sep 2023

@nikac_ ja som zaplatila naozaj dosť..je to robota nadlhsie najmä ak je to stolicka a je tam viac kanálikov..v ba ak chceš za použitím mikroskopu čo sa teda odporúča kvôli kvalite vyhotovania rataj 400 eur a viac ja som obvolala viac kliník popozerala cenníky ale ceny sú iba mierne odlišne

gemerka17
16. sep 2023

@nikac_ záleží v akej kvalite chces zúbok dokončiť. Na endodonciu sa používa mikroskop. Nemá ho každý zubár, zubári (kliniky) čo ho majú k dispozícii v 99% nespolupracu s poisťovňou (takže to, že nemáš preventiku a následne malý príspevok od poisťovne je ti úplne jedno). Ošetrenie pod mikroskopom začína v BA od 400-500 eur a viac. Rozdiely už medzi zubarmi budú minimalne. Takéto ošetrenie ma veľkú šancu na úspech a zub môže XY rokov slúžiť ďalej. Ak sa rozhodneš ísť bez mikroskopu, ošetrenie by malo stáť menej. Pozor aj tu si zubár môže vypýtať 400 eur ako nič, čiže záleží na aký cenník narazis. Zubári si sami určujú cenu za ošetrenie. Samozrejme kvalita ošetrenia a šanca na zachranu sa výrazne znižuje. Pri zadných zubkoch je urobiť dobre zub bez mikroskopu takmer nemožné. Precitaj si aj na MK. Každý týždeň ma s tým niekto problém, keď endodoncia nebola dobre urobená.