Dobrý deň prajem,
Pred mesiacom som podstúpila reendodonciu dolnej 6-ky, nakoľko som ju mala zle ošetrení u predchádzajúceho zubára. Bol to veľmi bolestivý zákrok a bolelo má to takmer 10 dni. Po tom ako bolesti prešli mi ju definitívne zaplnil a to pred 3 dňami od vtedy mám bolesti nie sú úplne neznesiteľne ale neprídu mi ani normálne. Zub zaplnil až po hrot čo mi ukázal na RTG ktorý urobil hneď po zaplnení a povedal že v prípade že by má to bolelo znova koreňovú výplň von dávať nebude a poslednou záchranou zuba by bola resekcia hrotu koreňa nakoľko sa tam nástrojmi nie je schopný dostať ani za použitia mikroskopu a špeciálneho prístroja. Chcem sa teda opýtať ak ste mali niekto podobnú skúsenosť či Vám resekcia hrotu pomohla od bolesti alebo to viac menej skončilo neúspechom ? Nechcela by som zub trhať nakoľko má táto liečba čaká na dalších 2 zuboch ale na druhej strane ten zub má len u tohoto zubára stal 280 EUR plus ešte plánovaná onlay keramická vypĺňa za 250 EUR.
Ďakujem za všetky odpovede
@dnld ďakujem za odpoved. Viem že každý zub iná situácia. Preto by som chcela počuť skúsenosti s týmto vyšetrením.. zatiaľ mám len bolesti na rtg bol pred reendo zub zle zaplnený ale v okolo koreňa nebol veľký zápal. Myslela som že reendo pomôže ale ako tak cítim tie bolesti tak ani nie. Nemala som ani hnis ani som z toho zubu neopuchla nechápem tomu
Tiež by ma to zaujímalo mam pod dvoma zubami zápal a posielajú má na resekciu. Nemám s nimi momentálne problém zistili mi to na rotengene. Uvažujem ci není aj iná možnosť liečby keďže zubárka mi každý raz vraví inú verziu pri tej prvej stačilo ošetriť len kanáliky.
@natalis1998 ja som natom bola...pomohlo to okamzite ako vybral hrot korena. Od vtredy mam pokoj.
@amelia000 ďakujem za odpoved.. a ak sa môžem opýtať prečo ste ju podstúpili ? Kvôli tomu že endodoncia nepomohla od bolesti ?
@natalis1998 ja son mala urobenu endodonciu a na tom spravenu korunku. Cize tam sme neriesili dalsie endo, rovno resekciu.
@amelia000 ďakujem predsa zvážim tu resekciu. Ak sa môžem opýtať cenovo to ako približne vychádzalo ?
@natalis1998 fuuu, ja som bola po znamosti..inak sa cena tusim pohybuje okolo 150-200ke. Resekciu zvladnes vvpohode, najhorsia bola anesteza.
Baby aj vám to opuchlo po zákroku? Ja som 4 dní po a teda opuch riadny inak nemám problémy.
Čo zub to iná situácia. Každý len povie svoj názor, respektíve svoju skúsenosť. Mama ma už niekoľko zubov po resekcií a v poriadku. Ja som bol z jedným zubom na resekcií už 4 krát a povedal som, že už nikdy. Bol som priamo na maxcilofaciálnej chirurgii. Mal som pod zubom a v okolí zničené kosti od nádoru či čo to je a koreň zrezali čo najviac aby zachránili zub lebo je to predný hore ale aj tak vkuse sa mi tam niečo robi. Ty keď máš len bolesti možno by to bolo po resekcii v poriadku.