Je normálne, že zubár pri vypĺňaní kanálikov ponechá na zube pôvodný kaz, ktorý infekciu spôsobil?
Už rok a pár mesiacov sa trápim s predným zubom, na ktorom mi bola robená endodoncia a stále ho napriek tomu cítim na dotyk a na záhryz. Stále som to riešila a vždy mi bolo povedané, že kanálik je vyplnený správne a nemám tam čo cítiť, RTG je vraj tiež v poriadku. Neustále ma tlačili len do koruniek a robenia vedľajších zubov, či to nemôže byť z toho- pričom stále som nemala v poriadku tento jeden zub a vedela som, že bolesť ide odtiaľ.
Nakoniec som sa rozhodla zmeniť zubára a ísť si prakticky po ďalší názor a zistilo sa, že kanálik je síce podľa RTG vyplnený dobre, ale na zube ostal ponechaný kaz, čo znamená, že infekcia sa mohla stále šíriť už do vyplneného kanálika, prípadne sa tam mohla zaniesť hlbšie už aj v priebehu endodoncie.. Čaká ma teda re-endodoncia pod mikroskopom, ale neviem si jednoducho vysvetliť postup predchádzajúceho zubára.. Hlavne keď som stále hovorila, že tam musí byť nejaký problém a vždy ma len odbili, že tam nemá čo bolieť.. Je mi z toho normálne zle..
Stretol sa niekto s podobným postupom u zubára?
Zažila som a aj horšie 😁
Zubar zalomil ihlu v mojom kanaliku a vyhovoril sa že mam priliš tenke a krivé kanaliky a nevie ich poriadne vyčistiť preto ten zub bolí stale 😁
Na to že tam mam ihlu prišiel až ďalší zubár
Nemám na to slov.. 😔 Aspoň keby ľudí neodbíjali s tým, že tam nemá čo bolieť, keď sa nakoniec predsa len nájde chyba.. 🥺
@berry78 bohuzial sa to stava asi casto, tiez som pocula o podobnom pripade
@berry78 ja som od malička chodila jednej zubárke bola som spokojná.. pri preventívke tak 1 kaz a dentalna hygiena a to bolo všetko..
Až keď som mala 24 rokov som sa odstahovala a prešla k inemu zubarovi, ten mi pri preventívke povedal " Slečna a vy ste kde bola doteraz mate 13 kazov" ja skoro infarkt v tom kresle
To bol jún a ja vravim ze ale ja som minuly rok v septembri bola na preventivke že to nie je možné ..
@berry78 radi to robia. Je minimum zubárov, čo si prizná vlastnú chybu, ak niečo pokaslal. Ten môj si to tiež nepriznal. Vycitam mu to doteraz, ešte dlho budem trusiť poznámky.