Endodoncia

19. apr 2023

Ahojte, nakoľko mám zub (č. 7) plombovaný amalgámom už nejaký ten čas a práve má začal pred nedávnom bolieť, teda jemne pulzné bolesti asi 2 týždne a teraz začína bolieť na zahryz, tak je viac ako jasné že zubárke sa nevyhnem. Preto sa chcem opýtať tie ktoré to máte za sebou je endodoncia bolestivá? Myslím že tu už obyčajná výmena plomby nebude stačiť. Ďakujem za odpovede.

gemerka17
19. apr 2023

Dostaneš injekciu, nič nebudeš cítiť. To či bude treba až čistenie korenovych kanálikov, ukáže RTG. Ak bude treba a chceš zub zachrániť, treba urobiť ošetrenie s mikroskopom. Bez neho na stoličke bude zubarka úplne slepá a zub ťa bude bolieť naďalej.

ema22270
19. apr 2023

Pokial by ti čistili kanáliky a bol by tam veľký zápal, malo by sa ti skôr uľaviť. Bolieť by to nemalo, ale kúsoček možno, podľa veľkosti zápalu a závisí aj od zubára a jeho vybavenia, skúseností podľa mňa. Mne to čistili samozrejme pod mikroskopom - a dôležité je predtým urobiť rontgen, aby sa náhodou nezabudlo na nejaký kanálik (mne tak raz zabudli a potom to bola hrôza)

smoulingirl
19. apr 2023

Ak tam nemáš nejaký veľký opuch, ktorý by bránil účinku anestetika bude to v pohode, max. pár nepríjemných pocitov. A ako radia dievčatá vyššie, ak endodoncia tak len pod mikroskopom. Je to drahšie, ale vyhneš sa možným komplikáciam v budúcnosti. Vlastná skúsenosť.

kataleya
19. apr 2023

Mňa to bolelo veľmi, skoro som sa v kresle rozplakala. Ale to preto, že mi niečo zle spravili na pohotovosti a pokiaľ som prišla k svojmu zubárovi o pár dní, tak sa rozšíril zápal a neučinkovala injekcia proti bolesti.

sinnovea1
19. apr 2023

neviem odkiaľ si, no ako už píšu vyššie, určite na endodonciu iba k zubárovi, čo ti ju bude robiť pod mikroskopom. Mňa u mojej terajšej zubárky nebolelo nikdy nič🍀vždy sa tam teším dokonca😉Moje top "wellness"😂-kaderníčka, dentál. hygiena/zubár 😉

petamich
19. apr 2023

s lokalnym anestetikom nie 🙂 bez si neviem predstavit ale tak mne aj pri obycajnom plombovani dava injekciu