Prosím máte niekto skúsenosti s nejakými produktami prírodnými a pod. pri vačsmom strese, alebo v jednoduchých situácách kde je viac ľudí sa necítim konfortne, pri vystupovaní, komunikácii , nemám rada všetky oči na mňa, prípadne keď bežne človek má s niekym výmenu názorov nie vždy jednoducho pri takých situáciach ,pocťujem diskonfort, prípadne sa minto deje aj pri peknom mužovi, pride na mňa taký stav, stiahnuť sa a pod. nenadviazať rozhovor, nekomunikovať nerozvyjať, lebo prídem k emočnemu začervenaniu proste už to ide, trvá to len chvilu ale je to neprijemne, neradte mi psychologa, viem, ze veľmi veľkú ulohu zohráva pokoj a zdrave myslenie, ale aj tak som skor introvert, ale pracujem na sebe, toto by som chcela pomalicky odstrániť, neviete niečo na zabránenie pripadne vyrovnanie tej rovnovahy, nie je to zacervenana tvar lebo ju mam suchu a pod. je to vyslovene emocionslna vec, nemate skusenosti s bylinkami , extraktmi, kvapkami s niečím čo by dokázalo pomocť samozrejme viditelne keď už mám ta to platiť, na internete je toho veľa ale niečo overené, samozrejme v kombinacii s pracovanim na sebe, ziadny neurol a pod. ďakujem krasne ak ma niekto skusenost a poradi
Tu sa pripnem, lebo som na tom presne tak isto. Je to niekedy dosť obmedzujúce 🙄
@e3v3a3 a ako to riesis, lebo ja fakt neviem proste staci den zmena pocasia , uprsane, vlho, pred ms, a citim ze nie som vnutorne ok a staci malo na to, aby som aj pri normalnej otazke vnutorne nespanikarila pri odpovedi, proste nerozumiem, vyhybam sa asi vsetkemu, a neviem co este urobit aby som bola ok
@thomas13637 nemyslela som akoze zazracnu masticku z vonka, skor niečo na uživanie na rovnovahu, možno psychicku, možno stresovú, možno popracovať na sebavedomí, ja neviem, niečo na podporu, vyrovnanie rovnováhy, možno to má súvis hormonálny, aj povaha, neviem, ale veľmi mi to prekáža, preto hľadám niečo aj overené, hľadám ale vždy mi vychádza možno dedičnosť, jednoducho povaha, otec je tichy, menej komunikativny, ale doma vypustil paru, proste vidim sa v tom, ja tiež v spoločnosti skor tichsia, veľa vecí ma ani nezaujima co kolegyne riešia, serial a take jedno onake jedlo proste robim si svoje a doma to pustím, mama ta je presne taka ista, myslim, ze v mladosti bol tento problem tiež, tá osobna zona, je komunikativna v pohode, ale tiez mavala a mava take stavy uz menej, take stavy pri komunikacii otvorenej- zahanbenia, zacervenania, tazko to opisat, to som si uz vsimala ako student, ale ja tieto bloky nechcem, chcem byt s tymto ok, mozno este nejaky terapeut , hľadám, googlim, či niekto nemá podobne stavy, ale dakujem za reakciu,
Nenašla som vôbec nič co by mi pomohlo 😔 a to mam už takmer 40 rokov
Na toto ti môže pomôcť užívania beta blokátorov napr. propranolol, klonidin alebo karvedilol (je možné kombinovať aj viaceré). Sú to ale v podstate lieky na tlak (propranolol sa ale bežne predpisuje aj na tento účel), takže ti to musí predpísať lekár + nesmieš mať (alebo by si nemala mať) nízky tlak
podla mna to ziadna zazracna masticka nedokaze, ak ti robi problem diskomfort, treba hladat odkial pochadza. moze za tym byt nieco viac ako to, ze si introvert