EMG test na tetániu

30. aug 2023

Pekný deň prajem. Potrebovala by som zistiť info ohľadom EMG testu na tetaniu, ako ste sa cítili po ňom? Nevyvolalo to nejaké problémy, v zmysle žeby prišiel tetanicky záchvat,alebo príznaky? Ide mi o to či zvládnem po tom ísť autom a normálne fungovať. Alebo sa zariadiť inak. Ďakujem vopred za informácie.

durkol
30. aug 2023

V pohode ..Stiahla mi ruku starým klasickým tlakomerom..Na prst som dostal tuším 2 elektródy alebo čo to bolo a okolo zápästia pásku..Cele to trvalo možno že 10 minút..Akurát mi počas vyšetrenia strpla ruka ale to ma ešte pred začiatkom upozornila že je to v poriadku ak sa to udeje..

mtn112233
31. aug 2023

Mne ten test vyvolal záchvat, museli mi dať magneziovu infuzku.. ja by som do auta vtedy určite nsadla

luccija
31. aug 2023

Uvidíš, môže sa stať ..teraz si v akom stave mala si už veľký záchvat?mne nebolo nič ani mravcenie nič...ale pri tom dýchaní ako mi kázali sa tetania potvrdila ..treba pred vyšetrením 2,3 dni vysadiť magnézium, ak berieš, ukludnovaky všetko...

pielka
31. aug 2023

Bola som na tomto vyšetrení a nespôsobilo mi to záchvat ani nič podobné, cítila som sa normálne, ale každý organizmus je iný.

autor
31. aug 2023

@luccija magnézium mám vysadiť 5 dní pred. Inak beriem na ukludnenie len bylinné kapsule kôli uzkostiam. Tie mi neurológ nezakázal. Neurol mám len pre prípad potreby,čo som zatiaľ ani jednu nebrala. Snažím sa tomu vyhnúť. Veľký záchvat som mala na jar,brala ma vtedy RZP. Potom som sa veľmi dlho z toho dostávala,odvtedy to stále nie je 100% ok. Dovtedy som uzkosti nemávala.

daska897
26. júl 2024

Emg je test ako meranie tlaku s nafuknutou manzetou a silno stiahnutou manzetou. Meraju sa vyboje svalu. Nic hrozne, len kostatovanie, ze vyboje su silne a pocet pri stiahnutej manzete . Moze byt , ze ma niekto vyboje aj v klude. To neviem povtrdit, nie som doktor. Aj ja tu vela citam ako s tym bojovat, ako sa z toho dostat.