Emetofóbia (panický strach zo zvracania) - skúsenosti?

lexi245
22. apr 2019

Ahojte chcela by som sa spýtať máte niekto skúsenosti s emetofobiou ? ( je to panicky strach zo zvracania a všetkého, čo je s tým spojené)
Pekný deň

pseudomonas87
23. apr 2019

@lexi245 takto ti poviem, ja som sa bala vracania ako cert kriza, no a potom som ochorela a byvalo mi zle od zaludku az tak, ze som.vracala snad kazdy druhy den a zvykla som si, potom to preslo, prijemne to veru nie je, ale aj tak ked mas vracat, clovek tomu nezabrani....

montemotherone
23. apr 2019

@lexi245 nie osobnú, ale manžel s tým mával kedysi dosť problém. Asi som ho vyliečila 😊. Ja naopak, keď mi je fakt zle, jedno z prvých riešení "prsty do krku" a ide to von 😉 Ja to mám tak nastavené "v hlave", je v mojom tele niečo, čo mi nezapasovalo, škodí mi, telo na to múdro zareagovalo tak sa s tým nebudem ešte trápiť, kým to 24 hodín prejde cez všetko (žalúdok,pečeň, žlčník, črevo tenké, hrubé...ach jaj) Takto to mám vybavené raz-dva 😉
Ty sa asi bojíš toho, že sa udusíš však? Asi si mala nejakú nepríjemnú skúsenosť v detstve. Ale tá pravdepodobnosť (ak neležíš, nespíš, nie si v bezvedomí), je minimálna. Telo vie čo robí a gravitácia tomu pomôže. Takže sa len zameraj na "techniku". Aby si mala žalúdok aspoň v rovine s hlavou, ak nie vyššie, snaž sa v pokoji dýchať (medzi jednotlivými vlnami) a vôbec, upokojiť sa... To pomôže vždy 😉

lexi245
autor
26. apr 2019

@montemotherone ďakujem strašne moc mi to pomohlo čo si napísala 🙂