Tak po 6 rokoch som sa dozvedela ze som vlastne pocas porodu prekonala emboliu plodovej vody....chcem sa opytat ci niekto nieco taketo prezil a ci nema niake nasledky po tom....ja som horko tazko prezila,ani neviem ako ma zachranili no uz aspon konecne viem pricinu teda mam to uz na papieri.Moj zivot po tomto je tak ako predtym a vsak moje telo je ako si ako vymenene,citim sa ako stara babka a to mam nieco po 30tke.
@gabika87 mala som kaxkove tehotenstvo a ziafne potiaze...az tyzden pred porodom som zrazu vecer pocitila ukrutnu bolest v obkasti zaludku....zvracala som cestou do nemocnice....tam mi neprisli na to ze sa mi oddeluje placenta a ja krvacam do plodovej vody....az rano ked uz malej nebolo pocut pomaly tlkot srdca a mne po prepichnuti plodovej vody sla sama krv az vtedy zistili ze je veeeelmi zle...hned operacka a zachrana zivota mne aj male....no mne sa vobec nezrazala krv :((( dostala som hrozne vela bank krvy,plaxmy a niakej inekcie co mi zachranila zivot a ta mi zacala krv zrazat...bola som aj na hematologii v reanimacii 200 km vzdialenej inej nemocnice daleko od mojej malinkej....no bol to horor....ja ked si spomeniem stale tomu nechapem ako som prezila. A ano srdiecko citim obcas mi hapruje,beriem nan niake vitaminy z vytazku valeriana.Abrucho mam v nutri tiez take akoby ani nebolo moje...furt ubolene atd.uz eni som ako pred tym.Ja som zas bola v tej nemocnici 2 taky pripad za 40 rokov...celu nemocnicu som postavila hore nohami....pametam si este po prebudeni som vyberala z ust same krvne zrzeniny...bola som aj intubovana
@katkabg teda musela to byť fakt hrozné pre teba ako aj pre tvoju rodinu. na druhej strane som rada, že aspon u teba je to šťastným koncom. čo ma však prekvapuje, je tá slabá zrážanlivosť krvi, mamička z DK si pichala injekcie na zrážanie krvi počas tehotenstva ale ty hovoríš, že si tiež mala riedku krv. tiež si niečo užívala počas tehu?
@gabika87 ja som emala riedku krv mne sa toto prihodila pocas porodu,potom ako ma operovali teda akutny cisarsky,ma horkotazko zasili kebo uz vtedy zistili ze sa mi nezraza krv a som doslova krvacala zo vsade.Moje hodnoty trombocitov boli len 30.A hodnota ma byt nad 300 vtedy mi dali inekciu v hodnote ~1500EUR.Ja som vsak nerodila na Slovensku.
Neviem ci este su tu na modrom koniku zeny co toto prezili
@katkabg taku injekciu by ti dali aj tu, preparaty su vsade drahe a ked je potrebne, podaju ich
@katuliena82 ano len ich je hrozne malo :((( tu kde zijem su na troch miestach len.Ale nastastie zabrala....no ako vidim nie kazda mamina prezije taketo daco
Ste jedna z mala kto to prezil, skvele ze vas zachranili. Tu je o tom viachttp://www.wikiskripta.eu/index.php/Embolie_plo...
@katuliena82 no je to uz davno no mne to pride stale ako vcera....vtedy ako ma prijali som bola prvy krat v nemocnici a prvy krat ma operovala a este som aj taketo prezila.Moja ssgra rodila polroka predomnou v Bratislave a vten den tam zomrela zena presne takto....vykrvacala
Ahojte.No som nevedela ze aj take nieco sa moze stat.Tiez si picham fraxiparin a aj v den porodu si budem a este aj po porode mesiac.Bojim sa porodu veru ☹
@katkabg problem je, ze aj skveli odbornici tu nemusia stacit...za par tyzdnov rodim, tiez mam dve deti ako ta pani co naposledy umrela. Je to tragicke
No paradoxom je ze ja som sa voooobec porodu nebala...ale vobec a taketo sa mi prihodilo,ja som ani nevedela vtedy ze taketo exist.
no neviem či už len to že si rodila mimo sk ťa nezachránilo. Neviem či na sk by si dostala tú injekciu. Veď predsa aj jeden veľmi známi politik povedal, že na sk zomrie ročne 3000 pacientov pretože nedostanú potrebnú zdr. starostlivosť....
Ja som rodila v Bulharsku a zial sestricky vecer ked ma vysetrovali prehliadli ze sa mi oddeluje predcasne placenta a rano uz bol poppach....okolo mna bol taky zhon ze robili 10 dni v jednej aj druhej nemocnici aby ma zachranili.A pre chybu sestriciek som nic nehradila a na vsetko sa zabudlo.Tie inekcie boli vtedy v Bulharsku na troch miestach,tam kde som rodila potom dzlsia tam kde ma previezli kde som bola v reanimacii ze pre istotu keby trebalo este.A potom ostavalo este V hlavnom meste ma poslat alebo letecky na slovensko uvazovali.....naaaaastastie zabralo.Aj ked pomalicky.Ja mam tolko krvy v sebe preliatej bohvie od kolkych ludi.Inak podla robili vsetko preto aby ma zachranili lebo keby im tsm zomrela cudzinka a este nie jej zavinenim.....no ale tu som ziva 🙂 chvalapanubohu,zial kvoli tomuto druhe dieta sa bojim mat a necgcem ani ken pocut o porode a vobec moj maternica by to nevydrzala lebo pocas toho frmolu pocas cisarskeho jaksom krvacala bohvie ako ma vnutri zasili.Zvonku som tip gop no vnutri mam zrasty :( po porode som mesiac mala hematom v jazve.A co sa zdravia tyka sa citim ako babka,ked sa citim fit tak normalne sampanske otvaram :D este ze pocas porodu aj moju mslinku ozivovali. Ono teraz ked sa toto prihodi zene tak ona vlastne zomrie na nasledok zlyhsnia pluc ale na vykrvacanie
@katkabg to je horor čítať a nie prežiť....prečo si rodila v Bulharsku? Bola si na dovolenke? Myslím že oni sú v zdrav. ešte za nami. Prajem veľa šťastia a hlavne zdravia.... 🙂 🙂 🙂
@bonaqa2013 tu injekciu by dostala aj na SVK, ale rozvinuta DIC je taky stav, ked nemusi zabrat ziadna liecba. Pracovala som ako sestra v Norsku, netreba slovenske zdravotnictvo podcenovat, myslime si ze vsade inde je to lepsie a boli by ludia prekvapeni... Ale v niektorych pripadoch su aj lekari bezmocni :(
@bonaqa2013 ja som sa vidala v Bulharsku 🙂
A ano ten porod bol horor,neprajem nikomu
tak to si mala šťastie, od začiatku tohto roka už dve mamičky na to umreli (TT a DK). a čo som čítala, tak srdce môže byť po takejto embolii oslabené ako po infarkte. takže treba si dávať teraz na seba väčší pozor. a môžem sa opýtať, aj si mala počas tehotenstva nejaké kontraindikácie?