Ahojte chcem sa spýtať je tu niekto kto prekonal alebo lieči sa na Pľúcnu Emboliu a Trombozu v nohe ?Diagnostikovali mi oboje pred 2 tyždňami mám 38 rokov,nasadili injekcie Fraxiparine a pustili ma domov.Mal som ďalšie vyšetrenia ako echokardio,cievne atď a každý lekár mi povie inak jeden že mám ležať a kľud ďalší že sa mám prechádzať ale všetko robiť na 50% a ďalší že mám robiť všetko ako som robil iba nedvihat váhy tak sám neviem po 2tyždnoch sa mi znova motá hlava a dychavicny som noha už neboli len to dýchanie a neustále úzkosti a strach.Rad by som sa podelil o skúsenosti ak to niekto mal má a podobne.Dakujem veľmi pekne vopred a všetkým prajem krásny deň.
@mara66 To ma mrzí ☹ Strašne ťažko sa s tým zmieruje, keď si človek uvedomuje, že je to úplné zbytočná smrť. Na našej ulici býva 5 lekárov, rozprávala som sa so všetkými, ani jeden to nechápal. V dnešnej dobe, keď už sa Fraxiparin dáva preventívne, automaticky aj bez anamnézy. Rok predtým mi zomrel ocko na onko ochorenie, ledva sme sa s tým ako-tak vyrovnali a do toho bum, zomrela dovtedy úplne zdravá mamka, nezostal mi nikto. Doktor mi v telefóne len habkal, že nevie, čo mi má na to povedať, že je mu to ľúto. Chcela som mu povedať, že pre neho to bolo iba jedno číslo z mnohých, ale pre mňa niekto nenahraditeľný ☹
@fliacik snažím sa bojovať ešte som do toho dostal chrípku alebo čo nádcha teploty...a to čo sa ti stalo je mi veľmi ľúto dnes naozaj človek si musí všetko sám urgovat a riešiť sám.Mne povedali na 2 pohotovostiach v Trnave a v Skalici že sa mi dýcha zle pretože som asi prekonal infekciu dýchacích ciest a na bolesť nohy vraj asi presilene....poslali ma domov....no vybavil som si na súkromnej klinike sono dk a zistili trombozu následne na príjme v Bratislave Emboliu ak by som čakal a nezaplatil si to sono na súkromnej neviem ako by to dopadlo.
Prosím, dávaj na seba pozor a nič nezanedbaj. Pred rokom mi na masívnu tromboembóliu pľúc zomrela mamka, vinou lekára, ktorý jej nepredpísal Fraxiparin. Zdravá, vitálna žena po rutinnom zákroku, kde jej čistili koleno, lebo v ňom mala vodu. Prišla domov z jednodňovej chirurgie u vychýreného špičkového lekára, postupne nohu zaťažovala, odložila barly, kontrola po 5 dňoch dopadla dobre, opuch bol vraj primeraný a o dva dni sme ju našli doma bez známok života. Do konca života si budem klásť otázku, či by tu bola, keby jej ten debilný Fraxiparin predpísal ☹ A odpoveď asi poznám ☹