Elektrošoky - psychiatria

slnecnica30
11. aug 2024

Ahojte,
budem velmi rada,ak sa podelíte so mnou o vase skusenosti s elektronkonvulzivnou liečbou na psychiatrii. Ako to u vas prebiehalo,kde ste na to boli - v ktorej nemocnici vam to robili,ci ste spokojne alebo nie. Atd. Ja som bola za a ani na minutu som neváhala nakolko problemy pretrvávali. Primarne sa liecim na tazke depresie aj ked co nemocnica,co lekar to iny nazor - ina diagnoza. Uz aj bipolarnu afektivnu poruchu mi stanovili,potom OCD a hraničnú poruchu osobnosti. Mala som 6 sokov. Tri mi dali s nerovnomernymi odstupmi zaciatkom jula,potom 2 šoky koniec jula a jeden posledny sok prvy augustovy tyzden. Ale uprimne mam pocit ze nic necitim. Ziadnu zmenu. Pritom od mnohých som pocula ze by sa mi malo po sokoch neskutocne uľaviť.

Vdaka za vase odozvy

koniarova
11. aug 2024

@slnecnica30 poradiť neviem, ale držím palce. Je to vraj veľmi účinná metóda.

marsmykkok
11. aug 2024

@slnecnica30 Názory sú rôzne na to aj skúsenosti, no uvidíš. Mne len napadlo, nemôže byť za tým neurodiverzita (asperger, adhd) To sú ľudia ktorým liečba nezaberá, lebo tá úzkosť, depresie nie sú hlavná diagnoza, sú len sprievodnými javmi týchto odlišností.

moonikajan
11. aug 2024

@slnecnica30 6 je malo. Treba 8-12 aby bola zmena.

marianarem
11. aug 2024

@slnecnica30 Na vlastnej kozi som to nezazila, ale bola som na lieceni v Pezinku a dvaja spolupacienti tuto terapiu mali. U jedneho to opakovali viackrat, aj sa mu na nejaky cas polepsilo, ale vracal sa do liecebne a uplne presvedcive to nebolo. U druhej to zase malo zazracny efekt, mala to len 2x. Po prvom raze prislo zlepsenie, ale netrvalo velmi dlho. Po druhom raze ale uplne super a natrvalo. A to ozaj bola v stave so samovrazednymi myslienkami, nepustali ju ani samu von. Je to asi ako kazda psychiatricka terapia, u niekoho nic, u niekoho sadne perfektne.