Ahojte, potrebovala by som radu od skúsenejších. Môže 16 ročný syn, ktorý ma diagnostikovanú hyperventilačnú tetániu užívať popri magnéziu, D, Omega 3 aj elektrolyty rozpustné vo vode? Všade čítam, ale majú pozitívne účinky na organizmus. Syn máva veľmi často stavy úzkosti a paniky. Psychológa aj psychiatra navštevujeme. Ďakujem vám srdečne za rady. Skúšame všetko možné, aby to bolo aspoň o trošku lepšie. Ale mám v tom všetkom chaos, neurológ nám v podstate neporadil nič a psychiater rovno nasadil AD, ktoré už berie dlhšiu dobu, ale nemám pocit, že by to bolo lepšie. Tak skúšame nájsť tu správnu cestu. Ešte raz srdečná vďaka.
@martinastaj ma este aj nejaku inu diagnozu ako tetania? AD by som iba kvoli tetanii urcite nebrala.
@oblaacik no berie ich kvôli tomu, že tetánia mu prešla až do úzkosti a panických stavov, ale ja nemám pocit, že mu nejako od tých úzkosti pomáhajú, stále sa točíme v bludnom kruhu, chvíľku je super a potom sme znova na začiatku a pritom on strašne chce, snaží sa, vždy mal malo D, železa a draslík mal na hranici, tak skúšame hlavne doplniť minerály, či to nebude lepšie aspoň o kúsok
@martinastaj tak najprv by som poriesila to ze ma malo vitaminu D a tych prvkov, ved to sam decitit Dčka moze sposobit taketo stavy. To berie AD hned od zaciatku? Mozno by som skusila vysadit a najprv doplnit to co mu chyba. Mozno su tie AD uplne zbytocne, netreba sa hned zatazovat liekmi.
@martinastaj chudak. Ja som mala hyperventilacnu tetaniu a panicku poruchu z postraumatickeho soku. Najhorsie obdobie, vobec si neviem predstavit ako to zvlada dieta. Mne pomohli AD, brala som 10mq citalec. Uz nemavam hyperventilaciu vobec, resp. tak do roka sa to ukludnilo. Tie elektrolity som pozerala, vsade je to tom teraz rec ale nie som si ista, ci by mu to pomohlo. Tie elektroility mozu ten mozog zrýchliť a podla mna ho treba skor spomaliť. Hyperventilacna tetania je vlastne, ze mozog nesprávne vyhodnocuje nejaky podnet, mozog sa podnet srdcu a srdce zacne pracovat ako pri ohrození zivota (jednoducho vysvetlene). Nesprávne fungovanie dopaminu a serotoninu, preto tie AD. Mne pomohlo naucit sa ukludnit mozog, meditovat, relaxovať, menej elektroniky, hodinu pred spankom ziadna elektronika. Proste mozog treba skludnit. Nech skusa pocuvat pri spaní Martina Lajprika hypnozy na spanie, ma ich tam kopec.
@martinastaj
Ahoj, urcite vyskusajte. Mne to velmi pomohlo. Elektrolyty, horcik + b6, vapnik +vit d3k2.
Ad mi viac ukodili ako pomohli. Zacala som viac dbat na oddych a spanok(aspon 8 hod.). Este to nie je uplne ok,ale podstatne lepsie.