Elektroencefalografia

ivett311
8. feb 2017

Ahojte. Bol niekto z vás na Eeg vyšetrení? Ako to prebieha a čo s ním vyšetrujú?(u dospelých)
Ďakujem

majuska72
8. feb 2017

Ja som nebola , ale bol môj manžel 2x a budúci tyzden ide zas, kvôli 4 záchvatom, ktoré mal za posledné 4 mesiace (vyzerajú ako epileptické) ale diagnózu ešte nemá stanovenu žiadnu. Trvá to približne pol hodinu a na hlavu sa dá nejaký gél, čiapka a pozoruje sa asi činnosť mozgu. Ale viac ti isto povedia ludia,co to sami absolvovali.

tarvika
8. feb 2017

daju na hlavu taku ciapku dierkovanu, na nu pozapinaju elektrody, ktore snimaju cinnost mozgu. daju tam taky gel, aby to lepsie viedlo a lepsie sa prichytilo na hlavu, inak iba clovek sedi a caka. obcas povedia zavrite oci, otvorte oci, rychlo dychajte a podobne. nic hrozne.

fokuska
8. feb 2017

@ivett311 ako uz bolo spomenute, je to uplne bezbolestne, treba sa len dobre usadit, byt uvolneny a nerozpravat - aj zatinanie zubov alebo prilis mihajuce sa viecka vysledky skreslia, vtedy sestricka upozorni
este jeden tip - vlasy treba mat cerstvo umyte, kvoli vodivosti, ja som raz prisla s 2 alebo 3 dni neumytymi, ved ten gel aj tak budem musiet umyt a povedala sestricka, ze s mastnejsimi vlasmi moze byt problem kvoli vodivosti, ze treba mat umyte... predtym mi to nikto nepovedal a to som absolvovala eeg vela krat :D

ivett311
autor
8. feb 2017

@fokuska ďakujem😉. A čo s ním vyšetrujú?

fokuska
8. feb 2017

@ivett311 Vysetruje a zaznamenava sa elektricka aktivita a cinnost mozgu. Vedia na zaklade toho vyhodnotit podozrenia na epilepsiu napr.
Z akeho dovodu ta posielaju na eeg?

ivett311
autor
8. feb 2017

@fokuska lebo citim tlak v hlave a pri krku a obcas mi trpnu prsty

ivett311
autor
8. feb 2017

@fokuska ty preco si bola?

fokuska
8. feb 2017

@ivett311 ja som odpadla este v detstve a potom sa so mnou tahali aj ine problemy takze som to absolvovala velakrat