Ahojte. Bol niekto z vás na Eeg vyšetrení? Ako to prebieha a čo s ním vyšetrujú?(u dospelých)
Ďakujem
daju na hlavu taku ciapku dierkovanu, na nu pozapinaju elektrody, ktore snimaju cinnost mozgu. daju tam taky gel, aby to lepsie viedlo a lepsie sa prichytilo na hlavu, inak iba clovek sedi a caka. obcas povedia zavrite oci, otvorte oci, rychlo dychajte a podobne. nic hrozne.
@ivett311 ako uz bolo spomenute, je to uplne bezbolestne, treba sa len dobre usadit, byt uvolneny a nerozpravat - aj zatinanie zubov alebo prilis mihajuce sa viecka vysledky skreslia, vtedy sestricka upozorni
este jeden tip - vlasy treba mat cerstvo umyte, kvoli vodivosti, ja som raz prisla s 2 alebo 3 dni neumytymi, ved ten gel aj tak budem musiet umyt a povedala sestricka, ze s mastnejsimi vlasmi moze byt problem kvoli vodivosti, ze treba mat umyte... predtym mi to nikto nepovedal a to som absolvovala eeg vela krat :D
Ja som nebola , ale bol môj manžel 2x a budúci tyzden ide zas, kvôli 4 záchvatom, ktoré mal za posledné 4 mesiace (vyzerajú ako epileptické) ale diagnózu ešte nemá stanovenu žiadnu. Trvá to približne pol hodinu a na hlavu sa dá nejaký gél, čiapka a pozoruje sa asi činnosť mozgu. Ale viac ti isto povedia ludia,co to sami absolvovali.