Ahojte isli by ste na farbenie vlasov s ekzemom v hlave? Mavam obcas v zahlavi take svrbiace loziska a mam v pondelok termin na farbenie uz 2 mesiace dohodnuty nechcem ho rusit tesila som sa nato ale zas sa boji ze ma ta farba bude v tom mieste stipat drazdit...
Neviem, či to ešte do farbenia stihneš ale mne na také svrbiace ložiská pomáha voda, ktorý si vmasirujem do vlasov od značky Ducray. Obsahuje zinok. Presný názov neviem, lebo som mimo domu, ale je to na svrbiacu pokožku. Používam ju v kombinácii so šampónom Ducray na lupiny.
Ja mám psoriázu už 15 rokov aj na pokožke hlavy vo vlasoch a vlasy mi kaderníčka odfarbuje aj farbí. Práveže mám pocit že potom sa mi to na pár mesiacov upokojí. Áno počas farbenia to mierne stipe,ale nie veľa. Moja dermatologička mi povedala že s farbenim a odfarbovanim problém nebude. ale.kadernicku o tom vopred oboznám aby jej to nebolo nepríjemné.
A keď si sa objednávala na farbenie si nemala ešte ten ekzém na hlave? Podľa mňa by tá nemalo nič stúpať a keď áno tak tých 25min.dako vydržíš.Teraz sa doxfarieb pridávajú emulzie a tie su šetrnejšie ako peroxid čo sa pridáva do trvalých ondulacii
Dakujem pekne za odpovede 🙂
Ja by som rozhodne nešla. Ak je to permanentná farba, tá sa mieša s peroxidom (aj keď len 3-6%) a preto by sa vlasy nemali farbiť ak sú akékoľvek problémy s pokožkou na hlave. V najlepšom prípade ťa to do pár minút začne štípať, kaderníčka to bude musieť zmyť a ostaneš s nenafarbenými vlasmi a v najlepšom prípade sa ti stav kože môže zhoršiť.