Ekzém v okolí očí

hanaxxx
8. júl 2022

Ahojte. Máte niekto ekzém na ociach/v okolí oci? Ak áno, čím si to osetrujete? Ďakujem.

riskoh
8. júl 2022

Bratov syn má,dávajú mu na to biodermu ale určenú spec. na pokožku v okolí oci

laura164
8. júl 2022

Framykoin, vazelina

hanaxxx
autor
8. júl 2022

@riskoh a zaberá mu aj keď to má zapálené? Ja mám hydratačný krém od koženej, tiež vyslovene na oči, ale nejak mi prestáva účinkovať a potom už mám len hydrokortizol, ktorý pravdaže krásne zaberie ale nechcem ho používať často. Rozmýšľala som, či neexistuje nieco silnejšie ako len hydratačný ale slabšie ako hormóny, niečo ako Zinková masť, ktorú dávam na ekzém synovi, ale on ho má len na tele,nie na ociach

riskoh
8. júl 2022

@hanaxxx jemu sa to veľmi zhoršuje pri každej chorobe,keďže je škôlkar,tak ozaj býva často chorý,skúšali rôzne produkty,tiež mu nechce stále dávate tie kortikoidy,tak táto Bioderma na okolie očí jemu dosť pomáha,,moje dieťa má ekzém v laktovych zahyboch,jemu pomáha fenistil,keď je to červené a keď sa ukľudní tak dávam kyselinu mliecnu

taktotedanie
8. júl 2022

Allergika krem ste skusali?

hanaxxx
autor
8. júl 2022

@taktotedanie ten práveže mám a nejak mi už nezabera

taktotedanie
8. júl 2022

@hanaxxx ak je to prilis zacervenane, skludnite to O-Hydrocortisonovou mastickou len v tenuckej vrstve a len na miesta, kde je ekzem kym sa to neukludni aspon tak 2-3 dni,mozte podat celkovo aj nejake antihistaminikum ( Desloratadin,Zodac,Claritine..) ak sa to zlepsi pokracujte v Allergike kreme, osobne v ambulancii mame s nim velmi dobre skusenosti..,nezjedli, nevypili alebo ste nemenili nieco co mohlo zhorsit samotny ekzem?

vulka
8. júl 2022

@hanaxxx Dcéra má takýto exém. Je to strašné. Veľmi šupinaté, občas až popraská do krvi. Vyskúšali sme všetko možné. Aj spomínanú alergiku aj kortikoidy. Tie zabrali, ale pre dieťa to nieje nič moc. Skončili sme s rozsiahlymi vyšetreniami na špecializovanom kožnom v Martine, museli sme zmeniť stravu, používali sme akúsi "vodičku" na obklad a rôzne kombinácie mastí. Trochu sa to zlepšilo. Potom prišla korona a už sme tam nechodili. 3/4 roka bol kľud a teraz je to zas otrasné.

hanaxxx
autor
9. júl 2022

@taktotedanie dakujem za radu. jem teraz sezonne ovocie, tak mozno od toho je to horsie. hneva ma to, lebo ekzem som nemala skoro 20 rokov a po porode sa mi vytvoril na ociach, kde som ho ako dieta ani nemala. Este by som mala otazku, O-hydrokortison mozem pouzivat aj ked uz som tubu otvorila pred viac ako mesiacom, alebo treba si vypytat dalsi recept od koznej?

taktotedanie
9. júl 2022

@hanaxxx treba si sledovat co ste zjedli/vypili atd a po com sa ekzem zhorsil.
Mozte pouzit