Ahojte, je tu niekto, kto ma/mal ekzem okolo oci (na vrchnom ocnom viecku, okolo oci).
@sisa_s prvy som pouzivala, presla som na ten druhy, ale stale mam viecka zapalene a suche. Trapi ma to, lebo to vyzera hrozne, pridava mi to 10 rokov navyse.
Niekedy treba preliecit poriadne kortikoidmi, su ale pacienti, ktorym sa to po vysadeni stale vracia, a to sa uz tazko riesi :-/
Kortikoid na viecka nepatrí ..
@sisa_s to som presne ja. Kozna mi dala najprv kortikoidy na tyzden, potom hydratacny ale ten hydratacny mi to nedokaze udrzat v kludnom stave
@katik22 kludne ak treba sa moze aj na viecka
Skus porozmyslat co ti to vyvovalo, kedy, ako atd..
@autorka som na tom rovnako. Od augusta sa s tým naťahujem a preklínam Kiss odstraňovač trsov 😂. Po ňom sa to začalo. Ostalo mi to na ľavom viečku. Používam od zúfalstva vazelínu, nech to nie je také suché. Ale tiež mám pocit, že mi to pridáva vek a to viečko je od toho opuchu aj padnuté. Sú dni kedy je to lepšie a dni, kedy je to oko veľmi červené, páli ma celé očné okolie. Podľa kožnej dr to nie je až tak zlé.
@sisa_s kožná mi odporúča La roche posay Baume b5 ale bez zmeny. Skúsim tu Allergiku. Ďakujem za radu.
Tajto vyzeral moj problem, plus cela tvar sama vyrazka. Hotova katastrofa. Mala som doma kort. krem, neviem uz ani naco a skusila som. Uzasne pomohlo, no do chvile, kym som ho prestala pouzivat. A co si budeme hovorit - kortik. na oci? Ale sprosta som bola. Isla som ku koznej - ta hned od stola - to nie je kozny problem, to ide z vnutra. Dala sice nejaku mast, odporucila vyssie spomenute kremy, co aj tak nepomohlo, no vzala mi krv, poslala na rozbor a vysledok - alrgia na mliecnu bielkovinu a soju. Trvalo to sice par mesiacov po vynechani spomenuteho z jedalnicka, ale teraz mam plet ako babatko (primerane veku). Takze bud zmen koznu alebo chod k alergologovi. Darmo, plet je odrazom nasho vnutra.
Mne vacsinou pomohlo opthalmohydrocortizon na 10 dni to to skludnilo a potom bioderma atoderm intensive eye alebo allergika na viecka ale preferujem ten prvy
@taktotedanie objavilo sa mi to po porode. Ale ekzem som mala do 20tich rokov, potom 20 rokov pokoj a teraz zas ale len okolo oci.
Tak porod je sam o sebe velka zmena
Ahoj, ja sa a tým pasujem. Začalo to ako alergická reakcia na produkt na odstránenie trsov z mihalníc. Kožná lekárka mi na to predpísala opthalmo hydrocortison. Používala som ho. Problémy na čas ustúpili, no na jednom viečku mám stále suché, červené, pálivé miesta.