Ekzém nad okom: Ako ho liečiť bez bolesti?
Ahojte už dlhšie ma trápi tento “ekzém” alebo čo to je. Zatiaľ som s tým nikde nebola pretože ma to ani nesvrbi ani neboli. Nemám s tým problémy ale mám to už cca 2-3 týždne a začína mi vadiť že to tam mám aj keď nemám ziadne bolesti ani svrbenia. Niekde som čítala že by mohlo ísť aj o seborhoicke prejavy. Budem rada za každú odpoved a radu 🙂

@miska_12345 ja som tiež mala niečo podobné, kožná mi poradila umývať repikom a natierať mastickou ophtalmo framykoin. Pomohlo.
Seboroicka dermatitida. Urcite na to nedavat atb typu Ophtalmoframykoin. Nie je to na to urcene, pretoze toto je skor mykoza. Zhorsuje sa to v zimnych mesiacoch. Takze premastovat. Popytaj sa v lekarni, alebo chod ku koznemu.
@stanulienkat aj som si myslela že to bude niečo so seboreou. Najhoršie je na tom to, že v stredu odchádzam do zahraničia do Álp pracovať 😂skúsim si nato niečo kúpiť pretože kožný u nás pracuje len štvrtok a to už ja doma nebudem
Ďakujem za odpoved 😊
@miska_12345 moje dieta to malo okolo ust volakedy. Kupili sme krem od Biodermy ABC. pomohlo. Skus si nieco vypytat v lekarni, slebo pogoogli.
Skus podporit aj probiotikami, na kozne problemy idealne lactobacillus rhamnosus
@miska_12345 aj ja to mam. Presne na tomto mieste.
@iveta7677 aj ste to už nejako riešila či zatiaľ nie?
@miska_12345 ja používam krém skin-cap. Ja to mám už dlhodobo.
@miska_12345 ja si to len natriem kremom pre atopicky ekzem, napr bioderma, la roche possay... ten isty, co pouzivam na telo. Zmizne to za den, dva. Objavi sa, ked mam stres, som chora, prezeniem to s ocnym retinolom. A ano, je to najcastejsi prejav seborrhoickej dermatitidy
Dobrý deň, na tomto fóre som nejaký čas dozadu hľadala riešenie na rovnaký ekzém nad okom, ako má slečna na obrázku. Keďže v mojom prípade sa to podarilo vyriešiť, rada by som sa podelila o túto skúsenosť a možno tým pomohla niekomu ďalšiemu. Ekzém mi pretrvával viac ako 1 mesiac, pričom sa vôbec nič nezlepšovalo, práveže sa mi neskôr rovnaký ekzém objavil aj nad druhým okom. V tom čase som na Instagrame natrafila na úžasný profil farmaceutickej laborantky Petry Zehnálkovej, kde na ekzémy odporúčala zinkovú masť od českej značky Medarek. Objednala som si zinkovú masť s propolisom, ktorú som aplikovala 2x denne nad obidve oči. Zároveň som začala užívať L-Lyzín a úplne vynechala cukor. Za 2 týždne po ekzéme ani stopy.

skus v lekarni kupit Allergika krem ma ocne viecka 🙂 pacientom s ekzematoznymi prejavmi okolo oci to pomaha, ak nie su ine podobne prejavy inde na kozi, tak tazko povedat, co to moze byt