Ekzém na rukách

alexa35
20. mar 2014

Ahoj kocky,potrebujem poradit zu neviem kam sa obratit....pred nejakou dobou sa mi vyhodili pluzgiere na prstoch ruk a noh,ktore su naplnene tekutinou a ked prasknu zapali sa aj cele okolie, v dnesnej dobe mam prsty take skarede,opuchnute a zapalene,ze ich nemozem ani ohnut,taka bolest Bola som u 3 koznych Dr. aj alergologov na nic mi neprisli,ziadna alergia,ziadny iny povod,ziadna plesen,proste vsetko negativne,stale mi davaju len hydrokortizonove a kortikosteroidove maste,ktore ale väcsinou mat nemozem,lebo dojcim a ked si ich musim nasadit,pomahaju len v dobe,kym si to natieram,aakonahle prestanem,problem sa opät zjavi. Nikdy som netrpela na ziadne alergie,ani problemy s kozou a zrazu toto,mate niekto skusenosti,zacinam uvazovat nad alternativnou medicinou,kedze klasicka mi nedokaze pomoct ☹

biancarv
20. mar 2014

Ahoj. Skús bio konopný olej. http://www.feelgood.sk/produkt/konopny-olej-bio-1 verím že ti pomôže
@alexa35

cairka
20. mar 2014

@alexa35 , robili ti výtery z hrdla? Niektorý druh streptokoka vie narobiť aj takúto paseku 😕

inguna
20. mar 2014

Ja bojujem s ekzémom už od detstva. Mala som aj dobré obdobie asi 10 rokov, ale keď som porodila, opäť sa to všetko vrátilo. Bohužiaľ bez tých kortikoidných mastí to nejde. Premasťujem zásadne modrou indulonou alebo lipobaze.
Najlepšou pomocou je jednoznačne more. To mám tak na 4 mesiace vždy pokoj, a potom stále dokola.
Pri domácich prácach používam rukavice.
Chápem Vás, je to strašné, keď to máte na dlani, ja mám ruku niekedy ako starena. Držím palce.

ivet1371
20. mar 2014

mne pomaha konopna mast.a teraz chcem skusit detoxikačne naplaste.

kiwi82
20. mar 2014

ahoj, ja mám seboreu na tvári a na to mi zabral jedine krém Skin - cap. je vhodný aj pre tehotné a dojčiace ženy.

keziah
20. mar 2014

@alexa35
@kiwi82 skincap moze obsahovat nepriznane kortikoidy. pisalo sa o tom v teme o atopickom ekzeme tu na konikovi.

alexa35
autor
20. mar 2014

Kocky dakujem som naozaj zufala,ruky ma bolia,ledva zdvihnem malu a ani nehovorit ako vyzeraju moje prsty. Uz som skusala vsetko a ziadne zlepsenie 😝
@inguna no upozornili ma ze indulona uplne nevhodna,kedze obsahuje parafin/Petroleum vedlajsi Produkt ropy a nedovoli pokozke dychat,ale opacne 😉
zacinam rozmysslt o laserovej akupunkture,zevraj to zabera vyborne na kozne problemy,niekto skusenosti?

mamazem
21. mar 2014

A čo tak dôkladná detoxikácia, akú máte stravu? Ide jar, ideálny čas na dôkladnú očistu. Za problémy na koži je často zodpovedný stav pečene a žlčníka. Viac info môžete nájsť u nás na mamazem.sk v časti Jarná očista... Pochybujem, že to vyriešite krémom ☹

nutrimas
20. sep 2014

Problemy s pokozkou, ekzemy maju povod vnutri, treba zacat tam. Ocistit od toxinov najmä pecen a zaroven ju posilnit, v tom Vam dokaze pomoct bodliakovy olej. Samozrejme najlepsia je prirodzena detoxikacia stravou. Na vonkajsie osetrenie ma velmi dobre ucinky konopny alebo nimbovy olej, prip. kozmeticke pripravky s ich obsahom.
Pestru ponuku 100% prirodnych panenskych olejov najdete na nasej stranke, ako aj kozmetiku z konope a nimby.

karin143
21. nov 2015

@alexa35 ahoj 🙂 presne takyto isty problem s ekzemom ci co to vlastne je mam na rukach... objavilo sa mi to po porode, ako som prisla z nemocnice domov. Mam to na obidvoch rukach a rovnako len na dvoch prstoch... Syn ma 9 mesiacov, este stale dojcim. Skusala som aj u dvoch koznych doktoriek, len pokym dojcim tak nic sa s tym neda zevraj robit...len nejake kremy prepisali. Stale sa mi neda mastit ruky...a tiez tie kremy pomohli len kratkodobo, stale sa to opakuje...najprv vodove pluzgiere,ktore prasknu,mokvaju,koza sa mi uplne vysusi a zacne praskat ako kebyze mam prsty dorezane od krajania...som z toho zufala...a tebe sa to uz zahojilo? Alebo to zmizne, az ked prestanem dojcit?