Ahojte, už nejaký ten piatok má trápi takýto nejaký zázrak na oku...neviem či je to ekzém, alebo čo. Vyskúšala som už na to všeličo, aj u lekárky som bola. Dala mi framykoin, ale ani ten nezabral. Občas to svrbí.
@miskanathan je to ekzém ale neviem či môže ísť kortikoid na oko 🤷
Presne toto som mala, našťastie sa to vyliecilo, lekar mi predpísal kortikoidovu masť na oči, ktorú som mohla iba 2 týždne používať a potom aby sa to nevracalo, na to používam dva krát denne krém z lekárne, od Laroche posay, na oči trpiace alergiami a ekzémom. Ešte po mesiaci sa mi niečo vyhodilo ale už zďaleka nie tak strasne a teraz už prešiel viac ako polrok a nič nemám, ale používam ten krém z lekárne každý deň odvtedy.
@sunny8 no je sice pravda, ze medzi neziaducimi ucinkami niektorych lokalnych kortikoidov je aj napriklad glaukom (zeleny zakal), ktory fakt nechces dostat. 😀 Ale prave preto sa tieto masticky predpisuju a nepredavaju volne, aby si ich ludia nenatierali krizom krazom. Tie 2 tyzdne uzivania v tenkej vrstve su bezpecne. 2-3x do roka max - ak je recidiva a vyrazka sa objavi znovu. Aby sa neobjavila, treba premazavat pokozku aj emolienciami. Ono dnes su kortikoidy velky strasiak, ale su skutocne prospesne, a ak su v podobe masti/kremu, tak sa v podstate vstrebavaju len lokalne a v tele neostavaju ziadne zlozky. Su to vlastne protizapalove latky, aj antibiotila obcas potrebujeme a tiez niesu nic moc. 😅
Ahoj prosim prisla si na nieco co ti pomohlo? A nevratilo sa to?
@telly4 ahoj, zatiaľ mi nepomohlo nič. Krátko na to som zistila že som tehotná a lekárka povedala,že v tomto prípade mi nemôže dať žiadnu kortikoidnu ani antibiotickú masť. Tak si to natieram bylinkovou mastičkou. To celkom pomáha.
Ahoj nieco nove v ramci exemu? Dakujeeem
@telly4 ahoj, zatiaľ nič...ešte stále ho mám...v stredu idem na kožné, tak uvidím
Do kelu tiez stale s tym bojujem. Aky mas prosim nick? Nevidim ho tu. Napisem sukromnu spravu ak mozem.
ahoj prosim nieco nove ohladne exemu na ocnych vieckach?
@telly4 ahoj, nič nové...bojujem s ním stále
Stále ho mám na Tom viečku, občas svrbí dosť a niekedy ani neviem o ňom. Natieram si to hydrocortisonom teraz. Už som veľakrát zúfalá, lebo znova je o niečo väčší a lekári len mastička a dovi, tá zaberie tak na dva dni a znova je taky istý.
Ale idem skúsiť nejaký tea tree balzam, tak uvidím
a malujes sa alebo vobec?
@telly4 väčšinou nie, niekedy tak 1-2x do týždňa
ahoj nieco nove s exemom na oku? ja sa stale trapim. dakujeeem
@telly4 ahoj, ani nie. Mám ho stále. Ale už o niečo menší. Pomohol krém od obvodnej lekárky, že sa aspoň zmenšil a pravidelne natieram od laroche posay
Ahoj. Mala som nieco take ako ty. Pomohol Advantan crem. Predpise kozny alebo alergolog