Ekzém na oku?

27. júl 2020

Ahojte, už nejaký ten piatok má trápi takýto nejaký zázrak na oku...neviem či je to ekzém, alebo čo. Vyskúšala som už na to všeličo, aj u lekárky som bola. Dala mi framykoin, ale ani ten nezabral. Občas to svrbí.

miskanathan
27. júl 2020

Ahoj. Mala som nieco take ako ty. Pomohol Advantan crem. Predpise kozny alebo alergolog

sunny8
27. júl 2020

@miskanathan je to ekzém ale neviem či môže ísť kortikoid na oko 🤷

solange7
27. júl 2020

@sunny8 moze, aj mne teraz predpisala kozna Advantan na dermatitidu v okoli oci. Treba s tym narabat opatrne, ale pri dodrzanej liecbe su kortikoidy bezpecne. Horsie by bolo, keby si ich niekto nahrubo mazal na tvar pol roka. 😀

sunny8
27. júl 2020

@solange7 nevedela som lebo som bola v Tom že sa nesmú zatriet do očí 😁😁 a keď to dáš na oko tak neviem neviem 😁😁 nie som kožná ;) veď to že len v tenkej vrstve ;)

elizme
27. júl 2020

Presne toto som mala, našťastie sa to vyliecilo, lekar mi predpísal kortikoidovu masť na oči, ktorú som mohla iba 2 týždne používať a potom aby sa to nevracalo, na to používam dva krát denne krém z lekárne, od Laroche posay, na oči trpiace alergiami a ekzémom. Ešte po mesiaci sa mi niečo vyhodilo ale už zďaleka nie tak strasne a teraz už prešiel viac ako polrok a nič nemám, ale používam ten krém z lekárne každý deň odvtedy.

solange7
27. júl 2020

@sunny8 no je sice pravda, ze medzi neziaducimi ucinkami niektorych lokalnych kortikoidov je aj napriklad glaukom (zeleny zakal), ktory fakt nechces dostat. 😀 Ale prave preto sa tieto masticky predpisuju a nepredavaju volne, aby si ich ludia nenatierali krizom krazom. Tie 2 tyzdne uzivania v tenkej vrstve su bezpecne. 2-3x do roka max - ak je recidiva a vyrazka sa objavi znovu. Aby sa neobjavila, treba premazavat pokozku aj emolienciami. Ono dnes su kortikoidy velky strasiak, ale su skutocne prospesne, a ak su v podobe masti/kremu, tak sa v podstate vstrebavaju len lokalne a v tele neostavaju ziadne zlozky. Su to vlastne protizapalove latky, aj antibiotila obcas potrebujeme a tiez niesu nic moc. 😅

telly4
13. nov 2020

Ahoj prosim prisla si na nieco co ti pomohlo? A nevratilo sa to?

autor
13. nov 2020

@telly4 ahoj, zatiaľ mi nepomohlo nič. Krátko na to som zistila že som tehotná a lekárka povedala,že v tomto prípade mi nemôže dať žiadnu kortikoidnu ani antibiotickú masť. Tak si to natieram bylinkovou mastičkou. To celkom pomáha.

telly4
21. máj 2021

Ahoj nieco nove v ramci exemu? Dakujeeem

autor
21. máj 2021

@telly4 ahoj, zatiaľ nič...ešte stále ho mám...v stredu idem na kožné, tak uvidím

telly4
21. máj 2021

Do kelu tiez stale s tym bojujem. Aky mas prosim nick? Nevidim ho tu. Napisem sukromnu spravu ak mozem.

telly4
3. nov 2022

ahoj prosim nieco nove ohladne exemu na ocnych vieckach?

autor
4. nov 2022

@telly4 ahoj, nič nové...bojujem s ním stále
Stále ho mám na Tom viečku, občas svrbí dosť a niekedy ani neviem o ňom. Natieram si to hydrocortisonom teraz. Už som veľakrát zúfalá, lebo znova je o niečo väčší a lekári len mastička a dovi, tá zaberie tak na dva dni a znova je taky istý.
Ale idem skúsiť nejaký tea tree balzam, tak uvidím

telly4
4. nov 2022

a malujes sa alebo vobec?

autor
5. nov 2022

@telly4 väčšinou nie, niekedy tak 1-2x do týždňa

telly4
10. mar 2024

ahoj nieco nove s exemom na oku? ja sa stale trapim. dakujeeem

autor
23. mar 2024

@telly4 ahoj, ani nie. Mám ho stále. Ale už o niečo menší. Pomohol krém od obvodnej lekárky, že sa aspoň zmenšil a pravidelne natieram od laroche posay