Dobrý deň, pravidelne každý rok sa mi na zimu z ničoho nic vytvorí ekzém na očnom viecku. Každý rok vždy nastriedacku na inom oku. Moze to byt alergia na zimu, keďže mi praskajú aj brusky na prstoch?
Pokozka je v zime suchsia a viac nachylna na ekzemy. Tiez to tak mam, obcas aj pod ocami. Treba vyzivnejsi ocny krem - neutralny, bez parfumacie (tu vacsina ocnych kremov nema). Ak mi nic nepomaha, tak sa na par dni uchylim ku kortikoidnemu kremu, ktory zmiesam s ocnym alebo nejakym inym neutralnym kremom.
Skuste si kupit Bioderma Intensive Eye. Uzasny na ekzem okolo oci.
ja nemavam vyslovene ekzem,a le neskutocne citlivo pokozku okolo oci kazdu zimu.
vsimla som si, ze to prichadza intenzivnejsie v obdobi PMS, tiez to ovplyvnuje to, kolko vody vypijem a aj ako pokozku osetrujem. preto trosku popisem osetreni. pocula som o tom, ze produkty nanasat na vlhku plet ale neverila by som ake je to dobre. a dobre je vrstvit toho viac, ked som prespavala u mamy, mala som jedno serum a krem a nebolo to ono. plet bola ina. casto naplacam aj viac ser a pod, no toto zas konretnejsi enejdem rozpisovat.
mnohe ocne kremy su vlemi lahke a pokozka okolo oci nema taku tukovu vrstvu a tolko mazovych zliaz, ktore by ju premastovali.
ked som mala pred rokom zapal oka a pokozku podrazdenu zo slzenia, v lekarni mi ponukli ocny krem Alergica. no pri osetreni tvare, davam okolo oci aj toner,a j sera - samozrejem pokial maju vhodne zlozenie.
toner mam korejsky, tusim je to prirodna kozmetika ( ak sa nemylim ) Haruharu wonder. je taky viac gelovity, nanasam ho rukami, aj okolo oci. sera, halvne hydratacne - najlepsie su s kyselinou hyaluronovovu. ja toho davam viac, ale vyborna je aj ampula od Pyunkang Yul. je to pomerne huste, opat je to urcene na celu tvar, ale pre svoju hustotu sa mi to paci na suchu pokozku okolo oci. opat davam na vlhku tvar. a teda na to krem Alergica. kedysi som mala taky hutnejsi krem Alverde, ale neviem ci ho este vyrabaju.
a ozaj, moja pokozka to moc neznesie, ale v najhorsich chvilach pouzijem aj oleje - opat na vlhku plet. napr Aranovy, tiez sa mi paci clekom Ricinovy, dava sa na mihy,a le je dost taky hutny. pouzivam take malicke od Bione. je to sikovne balenie a okolo oci staci malo.
vsetko nanasam lahko, jemne.
na zvlhcenie pleti sa da pouzit toner, aj ked ten toner co som napisala, je v tomto trosku neprakticky, ked ho chcem pouzit opakovane. no na toto mam clekom rada nieco v spreji napr. hydrolaty od TWO ( hydratcny je Nevadza )
ako hydratacne serum som pouzivala aj Hada Labo Lotion - tiez maju v DM.
ja osm teda az tak moc s ekzemom nemala problem,a le plet som amvala tak dehydrovanu a citlivu a k tomu PMS, obcas om mavala opucnute oci. ked sa to spojilo, rano som sa takto zobudila s opuchnutymi ocami, koza sa natiahla, uz nie je tak pruzna, natiahla sa, stipala. v priebehu dna opuch ustupil, no koza zostal taka vytahan, ze som mala zrazu divne vrask okolo oci. intenzivne somju hydratovala a malo to uspech. za 2 dni bola ok.
Moj manzel ma ekzem na vieckach kazdu zimu. Take supinky ma na mihalniciach. Od detstva to vraj mava. 😞 podla mna to moze byt alergia na zimu uplne v pohode