Egilok

19. nov 2024

Ahojte mám 29 rokov a tento rok mi začali denne extrasystoly každý deň hlavne od obeda skoro každú chvíľu. Od malička mi nedolieha chlopna ale lieky neberiem pred rokom a pol som bola na kardiológii na sono EKG aj holter všetko bolo v pohode na jeseň bol holter a tie extrasystoly začali asi vo februári odvtedy stále. Obvodná mi dala egilok pol tabletky pri búšeni kardiológ cez telefón povedal nech si to nevsimam a ak mi moc neklesá tlak mám si dávať ten egilok ráno a večer. Ja ho moc brať nechcem čiže dávam si len občas. Ale mám pocit že keď si dám polku tabletky že mne prejde to vynechanie srdca ale mám taký tlak chvíľkami alebo pichanie pri srdci môže to byť z egiloku? Ibaže mňa hrozne boli aj chrbtica a aj hrufna časť na krížoch mám posunuté platničky tlačia na nerv hrudný mi nekontrolovali ale vie má riadne pichať aj pri dýchaní aj ľavá strana aj Orava tak teraz neviem môže to byť aj z chrbtice? A mám aj reflux a 0% enzýmov na laktózu diétu až tak nedodrziavam môžu byť relatívne tie extrasystoly aj z toho plus som nonstop v strese ale mám to denne a veľa mám sa bat? Inak teraz mám skôr pocit že to pichanie je v chrbte nie pri srdci 🙈 tak neviem či to je z egiloku či nie

zuzik1407
20. nov 2024

Ja som začala brať egilok pre vysoké pulzy.beeiem ho 4roky.najprv bolo ráno 25mg,aj večer 25mg ....Trošku sa mi to upravilo ,takže už beriem len ráno ,aj to si dávam polovicu.....A je mi oveľa lepšie.aj holter bol dobrý....skús pobrať dlhšie a uvidíš.Ale z egiloku ta nepicha,skôr chrbtica...

nikaeli
20. nov 2024

Z egiloku ťa nepichá, treba sa hýbať, rozcvičiť chrbticu. Pilates, SM system, joga. Egilok užívam cca rok práve kvôli extrasystolám. Takto pred rokom som ich mala cez 700 denne, v pondelok som bola na kontrole, holter nezachytil ani jednu extrasystolu. Beriem ho však pravidelne každé ráno a stiahol mi aj vysoký tep.