Efektívna liečba helikobaktera

montemotherone
25. sep 2017

Ahojte, mám 2 otázky pre tých ktorí mali opakovane zisteného a liečeného Helikobaktera.
1. Aké opakované príznaky ste mali? Bolo tam okrem nevoľnosti, aj celková únava, úzkosť, či závraty?
2. poznáte efektívnu liečbu helikobaktera? Takú odskúšanú. Najlepšie prírodnú.

Prosím, naozaj píšte len osobnú skúsenosť. Vďaka 🙂

deti95060810
25. sep 2017

1. mala som všetky príznaky čo si napísala
2. len antibiotika poznám

andra77
25. sep 2017

@montemotherone dobra je surová brokolica.....aspon raz denne....

iluviel
25. sep 2017

@andra77 surova?? Vazne? 😮

andra77
25. sep 2017

@iluviel áno....aspoň jeden výhonok pochrúmať každý den, poriadne poumývať, tiež poznám uja Helicobaktera....😖

iluviel
25. sep 2017

@andra77 a prosim ta, ake mas (mala si) priznaky?
Mne byva strasne tazko po hocicom co zjem, grga sa mi este aj hodiny po jedle, nafukuje ma hrozne a este tak tyzden dozadu ma kazdy den bolel zaludok a po niektorych jedlach som mala pocit na davenie (ale uz to preslo, no ostatne priznaky ostali). Myslis, ze to moze byt helikobakter? K lekarovi som objednana vo stvrtok.

andra77
25. sep 2017

@iluviel ťažko povedať...🙂 mala som to pár rokov dozadu, dúfam, že repete viac nebude....bolesti brucha a chrbta neskutočnééééé a hnačky, vracanie, ale hadica ma neminula, dvoje antibiotik...riadny zaberak nepomohli....tak potom ešte raz repete antibiotik...je to na 😖a každý den poctivo chrúmanie brokolice...😎držim prsty...možno len podráždený žalúdok máš...daj potom vedieť ako si dopadla...🙂

montemotherone
autor
25. sep 2017

@deti95060810 si ma potešila... Aj keď ti to neprajem. Každý dr mi totiž povie, že to s tým nesúvisí a už by ma posielali na psychiatriu. Ale mne sa to naozaj zhorší vždy keď sa ten HB prejaví. Idem do kolien, slabosť, únava, úzkosti... ☹

@andra77 aj chrbát? No vidíš, tak to by som nepovedala. Aj mňa. Kríže jak hovado, furt ma seká... A to sa snažím šetriť, že už fakt neviem z čoho... Je to sviňa 😖
Inak dnes som o tej brokolici čítala a že aj Bukovský to kdesi odporúčal na HB... Tak som hneď kúpila, ale nevedela som že aj surovú 😲 A chioskú mastichu si neskúšala náhodou?

montemotherone
autor
25. sep 2017

@iluviel tie príznaky môžu byť, ale môže to byť aj nejaká intolerancia... Mlieko, lepok... Ja som si popri HB dala vyšetriť aj krv na tieto veci+ dychový laktozovy test... Ono to ide jedno s druhým a keď je trávenie v nepohode, oslabí sa imunita a HB má väčšiu šancu sa chytiť aj sa mu darí....
HB má vraj 80% ľudí, ale nie u každého robí paseku. Len u tých so slabšou imunitou, v strese (čo zas oslabí imunitu...) ☹ + strava (slané, sladké, mastné...)

andra77
25. sep 2017

@montemotherone neskúšala som už nič....ale niečo na tom bude, že čim viac človek chodí okolo seba, tak viac toho sa nanho nalepíe ....kolega vypije litre popradskej kávy, cigarety ani nepočítam a ani nevie čo to nádcha...😎tiež som počula, že pomaly každý človek ma tu baktériu, ale prejaví sa len u niektorých....v tom čase som jedla len sucháre, brokolicu, mrkvu, kaleráb....surové, čaje bylinkove,zeleninové polievky...ale dosť je ťažko sa z toho dostať....🙂dobre sú aj kvapky algifen....tie sú však len na predpis...😎

iluviel
25. sep 2017

@montemotherone ja mam testy na intoleranciu tiez porobene a nepapam to, co mi robi problem. Takze toto odpada :-/

montemotherone
autor
25. sep 2017

@iluviel test zo stolice ti ešte nerobili?

sonalove
25. sep 2017

A chiotsku mastiku si neskusala? Mne tiez diagnostikovali Hb, po liecbe Atb som sa davala pol roka' dokopy' s tym ze po tejto liecbe mi povedal gastros ze mam kmen odolny voci vacsine atb a mam sa s nim naucit zit. Zmenila som jedalnicek, nafukovanie prestalo az ked som prestala jest a piect pecivo kde su kvasnice a zacala jest IBA kvaskovy chleba, pecivo spaldove z pekarne, NIC dopekane z hypermarketov. Vela zeleniny, ovocia a minimum mlieka-nerobi mi dobre.

stankadu
25. sep 2017

ahoj ,môj muž bol 3x preliečovaný antibiotikami a stále sa toho nevedel zbaviť. Vyskúšal šťavu z aloe vera a tá mu trošku pomohla od bolestí. Až 7x bol na hadici. Ked aj po tretích antibiotikách ho stále mal, tak povedal, že sa na to kašle. A helikobakter po nejakom čase zmizol. Len si všimol, že už nemá bolesti a ostatné príznaky.

iluviel
25. sep 2017

@montemotherone nie nie, este vobec nic co sa tyka helicobactera

montemotherone
autor
26. sep 2017

@sonalove uvažujem nad mastichu, len mám obavy z alergickej reakcie na živicu. Chcem skúsiť najskôr len tie kúsky na žuvanie, a keď to bude o.k. tak kapsule. Ty si mastichu skúsila. Odkiaľ si brala? (Môžeš aj do správy 😉 nech to tu nestopnu. Je ich kopec a nechcem naletieť že kúpim nejakú somarinu ktorá mi skôr poškodí ako pomôže 😒
Ono ja okrem toho chleba a pečiva sa dlhodobo stravujem celkom podobne. Mlieko obmedzujeme, teraz som ho vylúčila úplne... Nad tým kvaskovym chlebom tiež uvazujem. Hádam trochu pomôže. Nerada by som sa chleba a pečiva vzdala úplne 😒

montemotherone
autor
26. sep 2017

@sonalove inak ja práve beriem ATB. už počítam dní, kedy skončím ☹ celkom ich zvládam, len som taká vyšťavená, unavená... Tak uvidím či to doberiem. Prvé dni mi bolo horšie, všetko to v bruchu vrzgalo, bublalo, bolo mi obcas nevoľno ale po 2-3 dňoch to prestalo a prestalo aj pobolievanie žalúdka, kadejaké popichavanie v celom bruchu... Tak dúfam že zaberá. Popri liečbe beriem aj probiotiká ExHelico. Tak dúfam že ma to až tak nerozbije. Predtým som bola preliecena 2x a nebrala som žiadne. Lekár mi nič neodporučil (vlastne ani teraz), ale keď preliecovali pred pol rokom dcérku, tak lekárka jej to dala a zvládala to výborne. Akoby sa nič nedialo.

sonalove
26. sep 2017

@montemotherone čo sa týka tej mastichy- pohľadám stránku, napíšem IP. keď mi moj gastroš po ATB liečbe povedal, že mám multirezistentný kmeň HB - ktorý je odolný voči väčšine ATB- skúsila som iného gastroša, a práve ten mi odporučil vyskúšať užívať Mastichu spolu s exhelicom, obmedziť - prípadne vylúčiť z jedálnička pečivo ktoré obsahuje kvasnice a jesť veľa zeleniny. a u mňa to našťastie zafunguvalo- ak zjem obyčajný chlieb, knedlu, kysnuté koláče s kvasnicami- viem že budem mať "nafúknuté brucho" a iné s tým súvisiace problémy. Pečiva som sa nevzdala- len začala jesť špaldové (aj doma pečiem zo špaldovej) a síce je kváskový chleba trochu drahší- ale je zdravší ako obyčajný z kvasníc, a vydrží mäkký mne s dcérou skoro týždeň bez toho aby splesnivel. Verím že tebe liečba ATB zaberie a že nebudeš mať ako ja následné problémy nimi vyvolané (aj napriek súčasnému užívaniu probiotík s ATB) ako u mňa (mykózy). Každopádne ja by som už takú silnú ATB liečbu nepodstúpila.

gondyo
26. sep 2017

koloidné striebro každý deň a plazmový generátor,skúste zistiť v okolí,či niekto také služby ponúka...ale aj tak je to dlhodobá záležitosť...

montemotherone
autor
1. okt 2017

Tak, konečne som ukončila ATB liečbu a musím povedať, že mám pocit, že zabrala 🙂 Bol to boj a prvé dni som myslela, že to nedám. Nevoľnosť, slabosť, strrrrrašná únava... 😒 Ale cca na 7. deň, ako šmahom ruky, som sa upokojila, pomaly už odznievali všetky pichania, bolesti... A dokonca prestali aj tie točáky hlavy 😲 Takže nabieham pomaly na prírodné "lieky"- cesnak, aloe a možno skúsim aj tú mastichu 🙂 Odporúčam probiotiká ExHelico. Brala som ich vždy hodinu po ATB, a veru keď som raz nevzala, na druhý deň mi bolo horšie ☹ Počas liečby 2x denne, a teraz ich ešte doberám po 1x denne 😉 Dúfam že mám od tej hnusoby na dlhý čas pokoj 😠

iluviel
1. okt 2017

@montemotherone super tesim sa 🙂 Mne robili test a helicobacter sa nepotvrdil, takze je to zrejme "len" nejaka crevna dysbioza. Nasadila som zazvor, kvasenu kapustu (ta je uplne zazracna na moje travenie, papam 3x denne pred kazdym vacsim jedlom za malu misocku) a kupila som si aj extrakt z grapefruitovych jadierok, to vraj tiez velmi pomaha na travenie. Je mi ovela lepsie odkedy som drasticky zredukovala prijem cukru, asi z neho ma tak priserne nafukovalo, teraz je to uz uplne znesitelne 🙂

maria123
15. nov 2017

@montemotherone ja tiez beriem atb treti den a zacina mi byt zle,boli ma brucho...helic.-mam po rokoch opat-uz tretikrat,lekar povedal na gastro ,ze to uz ani nie je potrebne liecit,ze to bolo preliecovane a nic...dal mi silne atb,vedela som co to so mnou urobi,povedal,ze ak nebudem vladat nechat tak,nebrat...
chcela by som vediet aka ina moznost zbavenia sa tu je,ten exhelico pomaha?-probiotika,ma niekto skusenost?
moc experimentovat s bylinami nemozem mam vela alergii,aj na potraviny,nerada by som si este viac uskodit,no ako sa ho mam zbavit.:..?mne navyse sposoboval DENNE zihlavku.vyrazky po ksichte dokola,nic nepomahalo a ak nezvladnem tuto liecbu,tak sa mi to vrati opat...😒

andra77
15. nov 2017

@maria123
ahoj skús surovú brokolicu jeden výhonok denne, vynechať kávu, sladkosti, ťažké mastné jedla...nech sa žalúdok trochu ukľudní, antibiotika sú veľmi ťažké na helicobakter, probiotika som žiadne nebrala....a uvidíš, ale riešiť sa to musí...😎

maria123
15. nov 2017

@andra77 sladosti nejem,mastne uz vobec,skor mame doma dietne stravovanie,zaludok ma neboli,ten HP mi bol zo stolice zisteny,brokolicu varim,ale nerobi mi dobre...teda surovu uz vobec,neviem preco mi nejde pridat prispevok ak nedam obrazok....😒

montemotherone
autor
15. nov 2017

@maria123 ja som dnes bola na kontrole, na hadici tak uvidím. Tie ATB mňa vždy riadne rozbijú, ale je pravda, že tak po 4-5 dni, prestali bolesti, pichanie v bruchu a aj závrate čo som mala. Ale stále sa necítim o.k. Mala som riadnu nemastnú neslanú diétu, veľa varenej zeleniny, ale schudla som, a nedarí sa mi priberať ☹ Zistili mi aj HIT, takže to musím riešiť trochu komplexnejšie, problém bude aj inde. HB sa vraj nedá a ani nemá ničiť úplne. Podľa najnovších zistení, je to vraj telu prirodzená baktéria, len sa nesmie premnožiť ☹ A množí sa rád tam kde je vyššia kyselina a soľ. Čiže znížiť soľ, a nezvyšovať kyselinu jedlom ani stresom 🙄

montemotherone
autor
15. nov 2017

@maria123 ozaj a dávaj si Exhelico, probiotiká. Aspoň 2 hodiny po ATB

cecilia68
15. nov 2017

@montemotherone Zvracanie, hnačky a príšerné kŕče žalúdka, aj bolesti pankreasa, pomohli len antibiotiká

maria123
15. nov 2017

@montemotherone ved davam,uvidi,ci to zvladnem dokonca ,mam atb na 10 dni a to este nie je kniec-tie nasledky,mykozy apd

maria123
15. nov 2017

@montemotherone stresy ano,to mam cely tento rok...a beriema j Noflux,kvoli kyseline....niekedy pred 10-15 rokmi som mala vred na dvanastorniku a odvtedy problemy su,nikdy predtym som to nezazila,nemala,a teraz neviem co to je dobre sa najest,len same blbe dietne stravy,to potom cloveka nic nebavi...

ciernysokol
16. sep 2018

@gondyo nahodou,mne na to plazma zabrala rychlo a dobre 🙂 ale je to vec imunity,mozem to chytit bez problemov zas.este by ma zaujimalo,ci niekto skusal befungin.ten by som si isto dala,kebyze mam problem.inak,helicobacter je klasicky priklad zlyhania modernej mediciny,nepoznam nikoho,komu antibiotika naozaj zabrali