EEG po spánkovej deprivácii

macka1996
22. aug 2024

ahojte . dnes som bola u nerologa lebo mávam problémy s točenim hlavy a bolesťami. za posledné mesiace sa pridruzilo zabúdanie . neviem ci to je normálne ale fakt dosť zabúdam . Bolo mi už dva x robene EEG kde mi vždy vyšiel hranicny graf. (neviem co to presne znamena) takže teraz Dr chce aby som šla na eeg znovu no po spankovej deprivacii čiže to znamená ze celú noc pred tým nebudem spat zevraj . boli ste už niekto na takom EEG?? ja neviem ako vydržím naspat v noci . Dajú mi snáď pri objednávaní inštrukcie. Viete mi niekto napísať vaše skúsenosti alebo co to vlastne je ten hranicny graf na eeg . Je možné že mám nejaký druh epilepsie alebo poškodenie mozgu ? ci načo sa to vlastne robi . ďakujem krásne.

gubcikova
22. aug 2024

@macka1996 Ahoj. Môj muž bol na tom a áno vyšla mu epliepsia. Tiež to mal ako ty. Deň predtým od rána nemohol spať a na vyšetrenie išiel na druhý deň 12:30. Bol to pre neho zabijak.

rejka7
22. aug 2024

@macka1996 po spánkovej deprivacii eeg znamenalo pre 2,5 ročné dieťa, že sme boli hospitalizovaní na neurológii, večer išlo dieťa normálne spať, ale sestrička prišla o cca.4 hod. ráno nás zobudiť a potom musí sa dieťa hrať, byť hore, nezaspať a potom nás sestra zavolala do ordinácie okolo 10, 10:30 a dali normálne eeg, čiapočku a dieťa muselo zaspať s čiapockou, mohlo pozerať svoje rozprávky na mobile, ale ležalo, alebo piť mlieko ako rituál pri zaspatí, potom muselo spať asi 10-20 minút, keď sestrička nič nevidela, teda na eeg neboli žiadne patologické zmeny a nastal hlbší spánok, tak som ju prebudila, dali sme dole čiapku a čakali na popis výsledky od lekára, ktorý nič nevidel, tak aj hneď pustili z nemocnice domov. Bolo to na vylúčenie/potvrdenie epilepsie.

macka1996
autor
22. aug 2024

@gubcikova a môžem sa opýtať aké mal ťažkosti? ja epilepsiu poznám len takú keď človek padne na zem trasie sa a pena mu ide z úst. tak asi je jej viac druhov teda . takže fakt celú noc hore budem musieť byť to neviem ako dám :D

gubcikova
22. aug 2024

@macka1996 aj my sme takú poznali. U neho to začalo zo dňa na deň. Boli sme cvičiť on prišiel domov a pozerá na mňa ,že počuj bola si aj ty cvičiť? Ja na neho pozerám ,že veď som došla minútu pred tebou, potom deťom niečo hovoril a ja na neho pozerám,že veď si im to predtým ako sme išli cvičiť hovoril. A večer mne začal opakovať celý týždeň čo sa všetko stalo. Ja na neho pozerám a ja že ja viem však si mi to hovoril. Potom mi hovorí že máme novú kolegyňu,hovorím mu že hej Petru viem a on že Petru?Hovorím že áno veď ty si mi to hovoril a on že ja neviem volá sa Petra? ...Na druhý deň išiel s kamarátom a behom pol hodiny zopakoval niečo 3x a nevedel kam ide . Ja som volala potom záchranku,lebo som si myslela že cievna prihoda.Ale všetko bolo ok.MRI mal ok, EKG bolo v pohode,ale nie celkom a až pospankove ukázalo . On ale zase nemohol spávať, stále mu pracovala hlava.
Berie teraz lieky a je to dobré. Keď si zabudne vziať ja už viem,že zabudol.

macka1996
autor
22. aug 2024

@gubcikova fakt ? tak ja napríklad idem na postu pre balík a aj poslať zároveň balík. a ja len pošlem balík ale nevyberiem balík. alebo niečo položím a potom to pol dna hľadám. alebo rozmýšľam ci som si dala ráno tabletku . alebo zabudnem si tričko do roboty alebo kartu alebo hoci co je toho veľa. není dňa kedy by som niečo nezabudla. A presne mne trvá večer keď ľahne do postele ja stále rozmýšľam nad všetkým neviem zaspať rozmýšľam aj nad rozhovormi ktoré na druhý deň budem s niekym mat .. ako co poviem ako co spravím. mozog mi nechxe dovoliť uvoľniť sa a zaspať. :(

gubcikova
22. aug 2024

@macka1996 držím palce ❤️. Neboj nasadia liečbu a bude dobre. Je to už 100 a 1 oproti tomu keď to začalo.

macka1996
autor
22. aug 2024

@gubcikova ďakujem krásne ❤️ zevraj by som nemala tak zabúdať v mojom veku ze to není dobre. tak radšej nech sa to rieši.

gubcikova
31. aug 2024

@macka1996 ahoj.a už máš termín? Som zvedavá čo to bude teda

macka_96
3. sep 2024

@gubcikova ahoj ano zajtra ráno idem ...takže ťahám nočnú a snažím sa nezaspat :D . napíšem ak nezabudnem potom výsledky keď budu

gubcikova
4. sep 2024

@macka_96 žiješ ešte ?😂

macka_96
5. sep 2024

@gubcikova prežila som to nejako s par mikrospankami . bolo to teda pre mňa co milujem spánok ťažké.. výsledky budem mat 24teho lebo tam v tedy idem ešte na neurológiu tak si rovno zoberiem výsledky tak potom dám vedieť.

gubcikova
5. sep 2024

@macka_96 aha ja že ti hneď povedia. Lebo mužovi povedala hneď výsledky. No on tiež ťažko ťažko to zvládal 😃

gubcikova
26. sep 2024

@macka_96 ahoj. No ako si dopadla?