E-recept - objednaný liek v lekárni

wiki21
19. mar 2021

Gynekolog mi predpisal Mirenu, v ten den som bola v lekarni kde mi ju objednali. A dali mi cislo ze s tym cislom si mam pre nu prist. Mne sa vsak uz 2 tyzdne nepodarilo ist vybrat liek a zaviest ju. Kedze som cakala za vysledkami. Objednala som sa uz len sa bojim aby nebol problem v lekarni, ze som si ho zatial nevyzdvihla, dalsia vec ze som to cisielko niekde stratila. Myslim vsak ze to nebude problem, ak im poviem ze tu mam objenanu Mirenu. Skor sa bojim nejakej lehoty. Ze som tam nebola zatial. Mate s tym niekto skusenost?

tncka
19. mar 2021

@wiki21 ja by som zavolala do tej lekarne nech mi ho drzia,kludne to mozu dat niekomu inemu,budu si mysliet ze ju uz nechces. 2t su dlha doba a oni nemaju vestecku gulu

licc
19. mar 2021

@wiki21 recept ma platnost 7 dni, je mozne, ze uz im to nepojde vydat. Mala by si tam ist co najskor

mogaa
19. mar 2021

@wiki21 skôr ide o to či si ten recept vytlačili, lebo e-recept má platnosť tuším 7-dní, teda ak ho nevyberieš zmizne zo systému....prinajhoršom zavoláš gynekologičke aby ti ešte raz poslala do lekárne e-recept, tú Mirenu tam tiež už nemusia mať odloženú kedže si pre ňu neprišla tak ju mohli posunúť ďaľšemu

mogaa
19. mar 2021

No recept už je prepadnutý /zmizol zo systému a Mirenu už tiež nebudú mať odloženú keďže si ju nevyzdvihla.....takže treba ísť od lekárne či si náhodou nevytlačili recept, ak nie musíš volať gynekologovi aby poslal nový e-recept lebo ten predošlý prepadol.....a Mirenu ak budú mať tak ti ju dajú alebo zase objednajú

luccija
19. mar 2021

@wiki21 keď už je v lekárni, tak ju tam podrzia

mogaa
19. mar 2021

recept dávno prepadol

luccija
19. mar 2021

@mogaa ja som tak mala liek takmer 3 t zabudla som naňho😉veď ona to už cez recept objednala už jej to len vydajú a zaplatí nie?

lalenka33
19. mar 2021

Rx recepty svietia v systéme dlhšie ako klasické recepty.Záleží od toho, ako ho lekár predpísal takže recept vôbec nemusí byť prepadnutý.A okrem toho si to platíš sama čiže ti ho kludne môžu vydať aj keby ti už recept prepadol až si poznačili meno.

licc
20. mar 2021

@lalenka33 to takto vobec nefunfuje, na meno sa ziadny recept nevydava. Dolezite je, ci bol recept rezervovany (ani ziadne vytlacenie receptu neexistuje)
@mogaa
Oficialne sa ale takyto recept vydat nema, zalezi len na konkretnej lekarni, ci idu aj cez ciaru

lalenka33
20. mar 2021

@licc ja nikde nepíšem o žiadnom vytlačení receptu.Keď recept zarezervujeme vytlačime si 2 doklady, 1 pre pacienta s ktorým si po liek príde a druhý pre nás , napíšeme si naňho samozrejme meno pacienta , a keď si preňho na druhý deň príde, tak povie svoje meno a my pohladame.To znamená to moje poznačenie mena

denda007
20. mar 2021

Recept vám platí vždy do konca mesiaca v ktorom vám ho predpísali. Aspoň mne to tak povedal v lekárni lekárnik. Iba antibiotiká suy 7 dní.

licc
20. mar 2021

@denda007 ja som lekarnicka, ale takto to nie je. Recept 7 dni. Atb 3 dni. Poukaz 30 dni. Opiaty 5 dni.

denda007
20. mar 2021

@licc tak ja som to asi zle pochopila. Ďakujem že ste ma vyviedli z omylu 🙂

licc
20. mar 2021

@denda007 ak recept rozpracujem (ciastocne vydam) tak na poistovni vidia iba datum prveho vydaja. Takyto recept viem podrzat az do konca mesiaca. Mozno islo o tento pripad...? Inak aj rezervovany recept system hlasi ako neplatny a vacsinou sa uz vydat neda.

licc
20. mar 2021

@lalenka33 aha, no my nepiseme ziadne mena. Pocula som, ze dost lekarni ani len karticku poistenca nepyta🙄. Ale ak recept prepadne, tak to uz nevydate? Ci to date na plnu uhradu bez receptu?

denda007
20. mar 2021

@licc áno môže to tak byť. Jedny lieky mi vydali, a ďalšie nemali a povedali že objednajú. Ale nedostala som žiadny lístok ani potvrdenie o objednávke. A pán lekárnik mi povedal že mám čas si to vyzdvihnúť do konca mesiaca v ktorejkoľvek lekárni. Tak ja som to potom asi pochopila po svojom. Preto sa ospravedlňujem ak som vás potom voviedla do omylu. A ďakujem že ste mi to objasnili 🙂

lalenka33
20. mar 2021

@licc až rp prepadne, tak už nedáme.Ale keď je liek RX-kový tak dáme keďže máme ten doklad s menom.My dávame len na kartičku poistenca, stačí nám aj odfotená v mobile, ale presne, ako píšeš veľa dá aj bez kartičky, ale to my nerobíme.

licc
20. mar 2021

@lalenka33 👏no dobre, som myslela, ze uz sme posledný

licc
20. mar 2021

@lalenka33 RX je skratka pre liek na recept, myslis tym, ze ked je nehradeny? No ale ked recept prepadne, tak aj tak je to vydaj receptoveho lieku bez receptu...

lalenka33
20. mar 2021

@licc áno, myslím tým plne hradené lieky typu veľký Detralex, proste, keď si ho u nás objednajú a máme vytlačený doklad podľa ktorého sme ho objednali a pacient príde neskôr lebo zabudol alebo nemal peniaze, tak dáme, ale keby prišiel len tak pýtať, že berie, ale nemá recept lebo sa nevie dovolať lekárovi, tak nedáme.Ale to sú veľmi výnimočné prípady, že takto vydávame.Ale stane sa,že majú pred výplatou, alebo dôchodkom a prídu pár dní po skončení platnosti receptu.U nás teraz vypisujú takéto recepty v plnej úhrade s 30 dňovou platnosťou.