Ahojte, asi mesiac má trápi dyshidróza, bola som u kožnej, dala mi mastičku ale veľmi slabú, keďže sa pokúšame o bábätko a vraj tú môžem i v tehu. Viete mi niečo poradiť na to i v tehu, nejaké babské rady, prípadne niečo voľnopredajné, čo sa môže i v tehotenstve? Mám to 3x v živote, predtým 2x som mala len pár bodiek, ktoré hneď zmizli. No, teraz to prepuklo vo veľkom (iba dlane a medzi prstami), keďže vkuse používame tie dezinfekcie a dosť som si to podráždila postrekom na kvety a žlčovým mydlom na škvrny (viem, zapríčinila som si to sama, nedošlo mi, že mám vziať rukavice)...vždy si všetko vyliečim a odrazu znova mi vybehnú. Už si dávam pozor na všetko. Dobre mi robí zinková masť a dnes som skúšala aj kúpeľ v repíku aj v harmančeku a teraz večer vyskúšam i nechtík. Čo zaberá u vás? (nech to stojí, čo to stojí, skúsim všetko, len aby som sa vyhla nejakým silným mastiam od kožnej). Ďakujem za skúsenosti
@gabika4 mne to trochu zmierňovala modra skalica. Mne sa to vždy vráti , keď mám stresové obdobie
Mastami to nevyriesis bohuzial. Mna to tiez istu dobu trapilo. Vacsinou za tym bol zvyseny stres. Takisto mi napr velmi zle robia rajciny. Nie ked ich jem, ale krajat ich, ci drzat v rukach. Treba si to odpozorovat. Na skludnenie svrbenia mi velmi pomahala studena voda. Resp ladova.
@lenkasarka áno, mám to tiež zo stresu... Už som sa upokojila ako tak a dávam si už pozor na to, čo chytám...
@soldi viem, že ta masť co mi lekárka dáka je skôr na upokojenie, ale dobre mi robí aj gafrova masť s ichtamolom, ale maste používam minimálne, keďže som doma s dcérkou a vkuse mi treba niečo variť a tiež pomáham dcerke s hygienou, tak do nej nechcem vytierat tie maste...
mne na toto robi dobre Himalaya viacucelovy krem, dostanes v lekarni, kedysi mali aj v DM drogerii, stoji to par eur
Skus ruky macat v ciernom caji. A na noc modra indulona. Ruky musis vela kremovat ale pozn to cez den je to tazko a este pri malom dietati. No na noc treba a mna kedine modra indulona nestipe
@maria898 ten čierny čaj som si včera kúpila, dcérke som ním potierala tváričku, keďže mala veľmi silnú seboreu.. Mala som pocit, že jej to pomáhalo... Ale môžem dávať indulonu? Čítala som, že nie sú veľmi vhodné mastné krémy... Keby to bola iná časť tela, tak natriem a je pokoj, ale ruky vkuse používam a pri dcérke, ktorá pýta jest každú chvíľu a na wc chodí tiež asi tak často, je to veľmi ťažké... Ale na noc si ruky poriadne natieram... Cez deň sa mi to darí asi len 2x, ale niekedy mi to nevydrží ani 30 minút, lebo si to omylom zotriem 🤨 ešteže mam umývačku riadu, tak nemusím nič umývať, len opláchnem... Ale väčšina dcerkinej stravy je zelenina, tak sa veľa ošúpem zeleniny, ale zatiaľ som si nevšimla, že by mi to niečo robilo... Viem, že mi to zhoršujú pracie, umývacie prostriedky a pod. a mam pocit, že aj rastliny, tak sa ich dotýkam len v nutnosti a to s rukavicami na par sekúnd... Dúfam, že mi to zmizne do Vianoc... Ja som to asi zdedila po otcovi, ale po ňom mam viac zdravotných problémov, má tri deti, niečo by mohli aj ostatní 😃
@gabika4 Ahoj, ja mam extremnu dyshidrozu, mne sa spravia tie bodky a potom mi popukaju a lupe sa mi cela, velka cast dlane. Tiez to mam aj na jednej nohe, ked to mam najhorsie, tak ma to boli aj pri chodzi. Mam to zo stresu. Od minulého októbra som to mala extrémne, mala som veľmi stresujúce obdobie - furt dopukanie ruky az tak, ze sa mi tam spravil zapal a mala som uplne horucu kozu, aj to na nohe mi vzniklo. Pomohla mast imunoglukan p4h krém a kokosový olej a prvykrat po roku som mala uplne cistu ruku bez pukania, supajucej sa koze, pluzgierikov, zapalu. Dali mi tu ženy milión rád, vyskúšala som neskutočne veľa krémov a nič. Ale prevencia proti tomu je držať sa v kľude a stojí za to skúsiť protizápalovú diétu - nie je to také hrozné, ak chceš môžem ti poslať zoznam potravín.
@gabika4 no ja som. Na tom podobne ale fakt mazat mazat a hlavne teda na noc kedy to na rukach vydrzi najdlhsie a vyhybat sa teda parfumovanym veciam a mne nerobi dobre prach na pranie a apodobne hned musim umyt ruky, este by ti mohlo pomoct na umyvanie ruk bud oilathum alebo linola olejove aditivum. Teda to je vsetko okrem kortikoidov ktore aj ja nerada pouzivam. Skus a uvidis
@pinaofina som na protizápalovej diete, keďže mám aj reumu...viem z čoho to mám a bohužiaľ nedá sa to veľmi ovplyvniť...pred polrokom som prišla v 20 tt o bábätko, polroka som nemala pokoja, vkuse samí lekári, všade dezinfekcia...ale už to ako tak zvládam, dokonca sa mi aj tlak upravil na "vzorový"...už to potrebujem len doliečiť...ja to mám našťastie len na dlaniach a prstoch na rukách, urobila som chybu, že som si nedávala pozor na určité veci, ktoré to zhoršujú a zo začiatku som to pukala, čo viem, že je somarina, ale už som sa riadne poučila 😢...minule som použila kokosový olej a zhoršilo sa mi to, ale možno to bola len náhoda...momentálne mám to všetko vysušené, koža ako brúsny papier...a neviem prečo, viac to mám na ľavej ruke, hoci som praváčka...z jedla to nemám, lebo jem stále to isté dookola...dokonca aj lepok obmedzujem...určite jediná príčina je ten stres, pred mesiacom som mala dosť nervové obdobie, niekoľko dní som mala ruky mokré od potu, nepotili sa mi len keď som spala...
@maria898 mám doma linola feet, môžem použiť to? dcérke to predpísala na extrémnu seboreu na tvári a na hlave asi najlepšia kožná lekárka na Slovensku, takže tento krém máme stále doma kvôli nej...všetkým parfumovým veciam sa vyhýbam, čo môže, urobí manžel, ja si dávam v nutnosti na pár sekúnd rukavice a hneď ich dávam dole...dokonca ani jar nepoužívam, proste nič...dnes som si robila tehotenský test, mám ho pozitívny, takže sa chcem vyhnúť všetkému, čo by mohlo ublížiť bábätku, tak si dávam pozor, čo použijem...
@gabika4 inak kozmeticka videla moje ruky a poslala mi fotky jedneho jej klienta, co mal take ruky ako ja. Dala mi krem, ktory pouzival. Je to SOS krem od svajciarskej znacky Larens a je na nom napisane, ze je vhodny aj na masirovanie tehu bruska (na margo tvojej krasnej novinky🤗)
@maria898 dúfam, že mi to ďalej z rúk nepôjde...skúšam kúpeľ v harmančeku, repíku a nechtíku a dnes i čierny čaj...všetko mi robilo dobre, akurát po nechtíku ma to veľmi šteklilo...mám to momentálne suché, tak už to len rozmastiť....asi vyskúšam cez deň tú linolu, dcérke to pomáhala neskutočne, tak hádam i mne...
@gabika4 mne veľmi pomohli babské recepty tam som našla užívať vítamín A a E aspoň mesiac
Jablčný ocot tablety alebo z riedeny.. a macat v dubovej kôre.
Postupne som si nasla niekolko vevi, ktore mi pomahaju na dyshidrozu. 1. Co najmenej namacat ruky - pouzivam rukavice ked varim, upratujem, davam riad do umyvacky atd aby som eliminovala castost umyvania ruk. Kozna tvrdila ze kozmetiku mam vymenit - blbost, to iste sa mi dialo pri umyvani sa cistou vodou.2.kremovat - modra indulona, krem proti svrbeniu La Roche Posay (funguje aj tel.mlieko lipikar). 3.diagnostika na biorezonancii - vysla mi alergia na candidu, alergia na psenicu a mlieko, kozny parazit, zanesene creva. Po diagnostike pustia terapiu. Je na kazdom ci tomu veri, mne to pomohlo,odvratilo nevydrzatelny stav s ktorym kozna moc nepomohla. 4. Canespor - natieram vecer na postihnute miesta, pomohlo v znacnej miere. 5.Atok-zmes esenc.olejov proti mykozam. Tiez natieram na postihnute miesta. 6. Najnovsie som objavila zatial najucinejsiu pomoc - esenc.olej z cajovnika. Natieram na postihnute miesta, svrbenie utisilo do pad minut a pluzgieriky akoby zacalo vysusat. Mam konkretne od doterra. 7. Vitaminy doplnit - hlavne D a selen, zinok. 8.oreganovy olej - na lyzicku s trochou oliv.oleja kvapnut 5 kv, prehltnut. Alebo som aplikovala aj na kozu - dost to stipe ale lepsie ako svrbenie, a pocase to ukludnilo pokozku. 9.Dračia krv - natriet na postihnute miesto a nechat zaschnut. 10.stav zhorsuje stres. Snazit sa ho eliminovat!”
Myslela som si ze dyshydrozu spustili plesne v tele. Objavili sa mi neskor aj kruhove flaky ruzove po obvode a v strede blede - potrela som parkrat canesporom a zmizli. Aj biorezonancia odhalila candidu az alergiu (berte to tak ze je to alternativna medicina ale mne pomohla vyrazne) a 2 potravinove alergie. Candidu som si dala vysetrit zo stolice neskor aj z krvi - negativne, nechapem lebo vsetko na kandidu sedelo aj liecba pomahala, na anglickym strankach som sa vsak docitala ze testy vychadzaju niekedy falosne negativne. Dokonca 1 lekarka potvrdila ze na SR mame malo citlive testy, ze napr.v Nemecku maju omnojo presnejsie. Snazim sa dodrziavat stravu proti kvasinkam (obmedzit cukre na minimum - su potravou pre candidu)a bez tych 2 alergenov - stav vyrazne zlepseny v kratkom case, nevylieceny uplne lebo neviem stravu dodrziavat na 100% ale snazim sa co najviac. Ide to aj bez kortikoidov, dokonca lepsie. A hlavne setrnejsie.
@gabika4 Ahoj, ja som to mala na rukach aj chodidlách keď som bola druhačka na ZŠ, vtedy si ma nechali aj v nemocnici, na chvíľku to zmizlo. A odvtedy sa mi to vracia pravidelne hlavne cez leto, keď sa potia ruky a prsty. Ešte som nenašla nič, čo by mi na to zabralo :(