Ahojte, z kontaktu s práškom sa mi vyhodili na rukách svrbivé pupáčiky, našla som si na nete, že je to dyshidróza. Viete mi poradiť niečo, čo je na to dobré i v prípadnom tehotenstve? ...Už som to mala asi 3x v živote, ale len možno 5 pupáčikov, tie zmizli a už sa neobjavili. Teraz mám veľmi stresujúce obdobie, tak to mám už druhý týždeň, už som to mala na jednej ruke ok a včera sa mi zase objavilo pár. Ďakujem za rady 🙂
@martt mne to začalo vo veľmi stresujúcom období...najprv som mala iba niekoľko fliačikov, no tým, že som si ruky nechránila pred drogériou a chémiou, tak sa mi to zhoršilo tak, že sa mi to roztiahlo na celé dlane a prsty...bolo to hrozné a to som v tom čase zistila, že som tehotná...bola som u kožnej, zobrala mi výter na zlatého stafylokoka, to som mala negatívne...a predpísala mi robenú mastičku, ale neviem čo obsahovala, mala som ju nejak riedenú, aby to neublížilo bábätku...ale okrem toho mi veľmi pomáhala Gáfrová masť s ichtamolom a z lekárne Hydrocortison, to je jediná kortikoidná masť z lekárne bez predpisu. Keďže som tehotná, tak som si dávala len trošičku masti, najmä na noc a keď sa to vyliečilo, tak sa mi to postupne ošúpalo a potom som si už dávala rukavice vždy keď som robila s nejakou drogériou alebo hocijakou chémiou. Inak veľmi dobre mi robil kúpeľ z byliniek, a to harmanček, repík a čierny čaj.
@gabika4 ahoj. Ja mam to iste, prišla si na niečo co ti zaberá? Mne to začalo teraz po pôrode.