ahojte, mate niekto skusenosti s touto diagnozou? nasla som tu o tom cosi malo v jednej diskusii... ale mna ani tak nezaujima kto kazdy tu ma dishydrozu ale skor nieco o samotnej chorobe. je to liecitelne ci sa to da len potlacat? co vyvolava tie pluzgiere? ako sa toho co najrychlejsie zbavit? ja to osobne nemam ale ma to niekto na kom mi zalezi. dakujem za rady.
@zuzinka1989 dakujem 🙂 tento clanok naslo na googli aj mne, ale nie je tam odpoved na to co ma najviac zaujima... a to ci je mozne zbavit sa toho alebo je to uz stala choroba.
@asfodelka tak v tom velmi pomoct neviem, mna to zaujalo, pretoze mi to bola uplne neznama diagnoza, teda som chcela zistit, co to je...
Tak ja mam dishidroticky ekzem na dlani...v podstate sa nevie ani pricina, ze preco to vznika..moze byt stres, podrazdenie chemickymi latkami-saponaty, alergie...Mne to zacalo po prvom porode...maly mal asi 5mesiacov, ked sa mi objavili pluzgieriky a svrbelo to..isla som koznej a ona mi povedala,ze to mam so saponatov a z casteho umyvania ruk- tym ze som na materskej..Dala mi mast s antibiotikom a kortikoidom...zmizlo to a zacala som pouzivat rukavice pri umyvani riadu...Este som to mala asi po roku zase, zasa som si dala tu mast a po 3 tyzdnoch nic a uz sa to neobjavilo..Nastupila som do roboty, kde som si stale umyvala ruky v chemikaliach....a nic..Potom zase po druhom porode, ked mala malá asi 6mesiacov sa mi to objavilo..skusala som vselico-nic nepomohlo, aj ked som vedela, ze co je to..Nakoniec som isla zasa ku kožnej opat mi dala mast tu istu..a zabrala do7dni!!a to som sa trapila 5 mesiacov.. Kozna mi povedala, ze to mohla vyvolať obrucka-lebo tam to začalo,a ze ked mi to zmizne, že mi urobí kožný alergický test..Na tom som este zatial nebola..Som asi mesiac bez tej masti a super..iba premastujem...Takze ani dr. veľmi nevedia, že prečo to vzniká...je to polyfaktoriálne ochorenie, ako som uz pisala asi aj na podklade alergie,prip.u mna mozno nedostatok vitaminov tym ze kojim, alebo hormonalna disbalancia...dufam, ze som ti troska pomohla 🙂
@marwa dakujem, dost informacii. tak asi to nie je celkom liecitelne ked sa to stale vracia. mm to ma na dlaniach a na chodidlach. ledva chodil ked sa mu to vyhadzalo. zacalo mu to liest aj predlaktia a tvar ale nastastie zabrala mast od kozneho. vyzera to otrasne. meni to farby od fialovej po cervenu. zatial to ma tyzden. uvidime kedy to zmyzne. dakujem pomohla si mi 🙂
pomohlo..aj jedno aj druhe...ale vratilo sa mi to ☹ ..teraz to mam zase a davam Belogent a asi ma neminie zasa navsteva kozneho..a kozny alergicky test...
mne pomahaju iba kortikoidy..asi za jeden dva dni to praskne a su to trhlinky..ja to mam v podstate vkuse uz rok s malymi prestavkami..inak natieram kortikoidy a vo faze ked tam mam iba suchu drsnu kozu premastujem napr.lipobase a teraz momentalne kalciovu mast s mandlovym olejom..zmizlo mi to uplne iba ked som bola prec dlhodobo pri mori ale nebolo to tym ze by som sakupala v mori..lebo som tam bola cez zimu..ale ako mi povedala dr.zmena klimy a stravy..
@beruska1311 ja som to nemala dyshydrozu. Par dni po porode mi svrbiace vyrazky zmizli. Mali to aj ine baby v porodnici, takze nepomozem.
@marwa A kortikoidy v ktorej masti? Mam belogent...tak skusam...je to dost neznesitelne.
hej belogent alebo mala som aj fucidin H...
@beruska1311 ahoj, ja som to nemala ale vsetko co o dishydroze viem som tu uz napisala. od kedy manzelovi zmizla uz sa neobjavila a dufam ze ani sa neobjavi.
@marwa Ten belogent mi to neznesitelne svrbenie zhorsuje. Ako sa da mat to tak dlho a nezblaznit sa? Ved ja som druhy den uz na pokraji zrutenia, hrozne to svrbi.
tak potom ten fucidin H...alebo ist ku koznej ked to nepomaha...lebo mne ten belogent zaberie hned...
Uz som bola u koznej, dostala som.Locoid, ale ona tvrdi, ze je to virusovy ekzem, lebo aj deti su chore...a dostala som aj antibiotika, aj tekuty puder, locoid a zodac...
belogent alebo fucidin H
Cauko kakavko, vsetkym ha mam ten isti problem mal som to na nohach zopomoc zaciatku a teraz podstate to nemam na nohach ale na rukach a nemozem sa tohomi zbavit uz velmi dlho asi tak 2roky je to priserne chodil som za koznov do svidnika velmi vichirenov a ta mi davala masticky kotikoidy a zase masticky a tak to slo do kola a nic trochu ustupilo ateraz Ase sa obiavilo tak so pocul ze pomaha termalna voda v podhajskej bol som aj toto vyskusat a nic a tak som skusal cokolvek ani nepomaha.
Najlepsie sa mi paci virok vsetkych ved treba sa stim naucit zit,oni asi nevedia co rozpravaju jed to nezazili mat to na rukach a tak ako ja ze pracujem manualne, Nepochopia.
Tak som sa zacal zaujimat o to viac a az som sa dopracoval k tomu ze je na to liek.
Po konzultacii zo svojov Dr. som nato prisiel ze nechceju ho predpisovat lebo je drahy a moze ho predpisat iba imunolog alebo kozna po schvaleni zdravotnej poistovne ( svine ) lebo 5 ampl.stoja 100€ a pacient doplaca 19.9€ kto chce sa stoho dostat ako aj prave idem za dr aby ma poslala za imunologom lebo toto je liek vola sa POLYOXIDIUM
Napisem vam potom ako vyberiem paru davky 👍
Pomohlo mi vynechat citrusy, vlastne som pil len denne vodu s citronom a to mi robilo zle!
Na natieranie najlepsie pomahala obycajna bravcova mast na noc alebo hadia mast durissus.
@robert38 dobrý večer, tak ako dostali ste ten liek? pomohol?
http://www.zdravie.sk/choroba/50888/dyshidroza-...
http://www.sodermix.com/?country=sk&lang=slk&se...