Dyshidróza

lele97
16. nov 2021

Dobrý večer prosím vás mal niekto problém s dyshidrozou?? Ak áno tak mi napíšte ako ste sa toho zbavili. Mne sa to horší deň čo deň.. homeopatiká pomáhajú len na čas.. pred rokom mi to začalo len na vnútornej strane medzi prstami mala bodka. Teraz to už mám skoro na celej jednej ruke. Prosím o radu dakujem🙏

pinaofina
16. nov 2021

Uz to tu bolo velakrat riesene, hrozne vela veci pospominanych. Mne pomaha co najmenej mocit ruky a na pocudovanie, po vsetkych mastickach a kremoch mi pomohol kokosovy olej. No a kedze to zhorsuje stres, tak snazit sa byt v klude ☺️

m_
16. nov 2021

@pinaofina Ja som na to išla ináč... Treba dať dokopy črevo. Probiotiká som užívala asi pol roka striedala som rôzne (aj lacné aj drahšie) z lekárne. A popri Tom som každé ráno dávala vlákninu (aj z DM aj z lekárne). Ruky som čo najviac hydratovala a čo najmenej močila🙂. Keď to bolo zle tak som si dávala maste od dr. , teraz je to dobre tak len premastujem (Nivea mi robila zle Dove mi robí dobre teraz...) Zajtra to môže byť naopak. V princípe je to o Tom že moja koža aj na najsammensi podnet reaguje zápalom... Tak ako aj telo tak sa snažím aj protizápalovo sa stravovať a neviem či ale možno mi pomáha aj prerušovaný post. A ako jedna z mnohých kožných mi povedala že ak som to nemala od narodenia tak ako to prišlo tak to odíde🙂... Ja veľmi verím že konečne je preč a už sa nevráti🙂 držím palce

patricia2511
16. nov 2021

@lele97 mne pomáha raz za čas keď ma to veľmi svrbí nastriekat Skin cap sprej ... štípe moc ale stačí mi raz vysuši sa mi to a zas mam týždeň -dva pokoj 🙂
Ale inak mam pocit ze sa mi to robí z cukru, čím viac cukru tým horšie..a samozrejme namočiť ruky a používať rukavice pri používaní hoci akých prostriedkov a pri umývaní riadu

pinaofina
17. nov 2021

No mne napr. protizapalova dieta nepomahala. Ale to s crevami sa pripajam. Ja som ale na to sla tak, ze som jedla nepasterizovanu bryndzu, kyslu kapustu, jusku, kimchi, kombuchu, tempeh a pila obcas mlieko, ktore maju u nas v Freshi - vola sa Boo a je nizkopasterizovane a su v nom pridane kolonie bakterii. A to mi tiez zlepsilo stav.

brendaa
17. nov 2021